מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיסקתמי09/10/2012
שלום רב,
אני סובלת מפריצת דיסק שמאלית בחוליות L5 S1 מזה כארבעה חודשים. אני בת 62 ובדר"כ בריאותי טובה.בדיקה גופנית הראתה צליעה אנטלגית. ליסו ימין. SLR חיובי, נוירולוגיה גסה תקינה. במבט על יש שיפור במצבי, אם כי איטי ביותר. הכאבים הולכים ופוחתים אם אני מוגבלת בתנועותי ולא יוצאת מהבית. אני מקבלת טרגין 5/10 פעמיים ביום כשלושה חודשים. בנוסף, 3 זריקות קוטיזון תחת שיקוף. אורתופד מנתח בכיר המליץ על ניתוח דיסקטומיה ואני חוששת מהניתוח מאוד. האם הניתוח הכרחי לאור השיפור, גם אם הוא קל ואיטי? האם אני יכולה להמשיך לקחת את הטרגין לאחר 4 חודשים? מה האלטרנטיבה לניתוח? כמה זמן ניתן לדחות את הניתוח?
אודה מאוד על תשובתך. אני מאוד מתלבטת ביחס להמשך הטיפול.
תודה מראש,
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק22/10/2012הניתוח מטרתו שיפור איכות חייך ולכן הוא לשיקולך. אם תרצי שיפור מהיר אז ניתוח זו הדרך אם לא אז טיפול במשככי כאבים.
ניתן להמשיך הורגים רק יש להבין שהגוף מתרגל אל התרופה ואז קשה בלעדיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכונים של הניתוח
תמי22/10/2012ד"ר יצחיאק שלום,
תודה על תגובתך.
ברצוני חדעת איזה סיכון אני לוקחת אם אלך לניתוח?
תודה מראש,
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכונים של הניתוח - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק24/10/2012הסיכונים הם כאלו שקיימים בכל ניתוח כגון דמם וזיהום וכאלו שמיוחדים לניתוח זה כגון פגיעה בשורש שסביבו מנתחים, חולשת כף רגל עד במקרה של קטסטרופה עם דמם רב חולשת שתי כפות רגליים ואי שליטה על סוגרים. כמו כן, יכולה להתפתח דליפת נוזל שידרה מהפצע ולגדול צלקת שתלחץעל העצבים.
בסה״כ במידה והניתוח מבוצע אצל מנתח מנוסה הסיכוי לסיבוך מזערי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ניתוח עמוד שידרה צווארי
איציק27/10/2012אישתי לאחר ניתוח עמוד שידרנ צווארי בC5 לפניי שנה לאחר הניתוח יד ימין של אישתי הייתה רדומה ונימול רציני .במשך כל התקופה שלאחר הניצוח בראשיתו סבלה היא מכאבים עזים שנמשכו לרגלים ובמיוחד לרגל ימין והיא יכולת להזיז את היד .החליפו לה אין ספור כדורים וכיום היה משתמשת בטרגין 20 פעמיים עד 4 ביום כולל גרס רפואי וכדור פסיכאטרי נוסף .
לסיכום אני לא ממליץ על ניתוח בשום אופן כי כיום יש לאישתי פגיעה בבדיקת אי הם גי
בC7 בשניי הצדדים ובעיות נוספות בגלל הניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ניתוח עמוד שידרה צווארי - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן27/10/2012כל מקרה לגופו, ישנן פעמים רבות בהם הסימפטומים מאוד משתפרים לאחר ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ניתוח עמוד שידרה צווארי - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק28/10/2012כל כמה שמצער המקרה של איציק אינו שכיח ואינו מצביע על הכלל שבדרך כלל נהנה מאוד מניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)