מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיקום לאחר דימום בראשדנה02/10/2014
שלום רב,
אבי (78) נפל לפני כחודשיים מגובה מטר וקיבל חבלה בראש. הסיטי יצא נקי וכן הבדיקות הנוירולוגיות.
לאחר כחודש החלו תסמינים של חוסר יציבות וגרירת יד ורגל שמאל. בסיטי התגלה דימום. בוצע ניתוח לניקוז הדם. החל תהליך החלמה די מהיר שהתקדם בקצב מעודד.
לאחר כשבועיים שוב היתה נסיגה. סיטי גילה דימום נוסף. לדברי הרופאים זה דימום שקורה אחת ל-6 לאחר ניתוח ראש שכזה.
בשלב זה הרופאים לא רוצים לערוך ניתוח נוסף ומטפלים בדימום באמצעות סטירואידים. יש שיפור בתסמינים אך השיפור הוא מאוד מאוד מאוד איטי.
כרגע שיחררו אותו לשיקום גריאטרי בתל השומר. ועכשיו השאלה שלי:
במחלקה שהיה מאושפז הוא היה מסתובב לבד (עם תמיכה) ללא כיסא גלגלים והגישה היתה לעודד כמה שיותר עצמואת. המקום של השיקום לא ככ נראה לי ואני מפחדת שהישארותו שם תגרום יותר נזק (גם מנטלי) מאשר תועיל.
האם ישנן מרפאות פרטיות לשיקום? האם ניתן להביא הביתה אח ופיזיוטרפיסט ולטפל בו בעצמנו? מה הערך המוסף של המרפאות שיקום הללו? כרגע אני רק רואה שהוא מוקף באנשים במצב מאוד גרוע, שמסתובבים רק בכיסא גלגלים ולא עצמאית ואני לא רואה איך זה יקדם אותו.
אשמח לתשובה או להכוונה בנושא.
תודה וחתימה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום לאחר דימום בראש - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן05/10/2014קיימות מ'ס אפשרויות של שיקום כולל שיקום באישפוז, שיקום יום (ישנים בבית ובאים כל יום לבצע מ'ס שעות של שיקום) או פיזיוטרפיה במסגרת ביתית. תלוי בין השאר במצבו הבריאותי. אינפורמציה בנושא זה תוכלי לקבל אצל רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)