מנינגיומה ומצב פסיכוטי פעיל - האם עדיף לנתח באופן מיידי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מנינגיומה ומצב פסיכוטי פעיל - האם עדיף לנתח באופן מיידי
    יעל
    14/02/2016

שלום רב,

אמי בת 64,ביום רביעי האחרון הבאנו את אמי למיון פסיכיאטרי בהליך כפוי,לאחר שרופא פסיכיאטר שהזמנו לביקור בית באופן פרטי, אבחן שהיא נתונה במצב פסיכוטי וצריכה להיות מאושפזת במחלקה סגורה. לאמי מחשבות שווא רבות והתפרצויות אלימות וקשות שהחמירו לאורך השנים. לאחר בדיקה של רופא נוירולוג חכם שהחליט לבצע c.t גילו אצל אמי גידול בגודל 2.5 ס"מ שלטענת הרופאים מפריש דופאמין ברמות גבוהות וזו הסיבה ככל הנראה למצבה הנפשי. כרגע היא שוחררה הביתה עם מרשם לתרופות אנטיפסיכוטיות אך מצבה הרגשי חמור מאוד והיא לא כל כך מראה נכונות ליטול את התרופות. בכל אופן,אנו עושים הכל כדי שתיקח את התרופות..הפסיכיאטרים כרגע רוצים קודם שתצא מהמצב הפסיכוטי.
    לא ממש דיברו איתנו על הגידול ומה עושים איתו..הרי למה לקחת תרופות לכל החיים אם אפשר להוציא את הגידול הארור הזה שהרס לה ולנו את החיים?
    אכן כרגע אמא שלי לא במצב שאפשר לדבר איתה על ניתוח כי היא במצב פסיכוטי..היא לא במציאות.
    הייתי רוצה לדעת תוך כמה זמן אמא שלי תחזור לעצמה? והאם ניתן להוציא את הגידול הזה למרות שטוענים שהוא שפיר?
    חשוב לי לציין שאמא שלי שייכת ל"נפגעי הגזזת" בשנות ה-50..יתכן והגידול קשור לכך שעברה הקרנות בילדותה? והאם יש לכך השלכות מבחינת אופי הטיפול? באיזה שלב יהיה ניתן לנתח אם בכלל?
    כרגע אמי מאוד כועסת עלינו שהזמנו לה פסיכיאטר וכו..האם אחרי טיפול היא צפויה לסלוח? (אני יודעת שזו שאלה קצת בעייתית אבל אשמח לתשובה על סמך נסיונכם)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מנינגיומה ומצב פסיכוטי פעיל - האם עדיף לנתח באופן מיידי - תגובה

ד``ר רחל גרוסמן
    16/02/2016

ע'מ לעזור לך - צריך לראות את בדיקת ה CT (וגם MRI) ע"מ להבין את מיקומו המדוייק, ואת סוגו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו