מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח ממצאים בדיקת M R Iמילי05/11/2016
הופנתי לבדיקת MRI לאחר תקופה מאוד ארוכה של תחושת לחץ באוזן שמאל
ברקע, כריתת בלוטת תריס (קרצינומה)
תוצאות הבדיקה:
בסדרת ה- FLAIR הודגם מוקד היפראינטנסי בוהק אובלי בגודל 3 ס"מ בגרעין הטלמוס משמאל
אשר הודגם היפואינטנסי בסדרת ה- T1 .לא עובר האדרה לאחר הזרקת גדוליניום והודגם מעט
היפראינטנסי בסדרת ה- DWI ,היפראינטנסי בסדרת ה- T2 וכן בסדרת ה- ADC .יכול להתאים
לאוטם ישן או הרחבה של חלל תת עכבישי ע"ש רובין-וירקוף.
שאר מרקם המוח הודגם תקין.
חדרי המוח, החללים התת עכבישיים והסולצים הודגמו שמורים.
אין עדות לאזורי האדרה פתולוגיים לאחר הזרקת גדוליניום.
הזוויות הצרברו פונטיניות הודגמו שמורות.
קומפלקסים 7 ו- 8 הודגמו שמורים ותקינים משני הצדדים.
התקבלו אותות תקינים מנוזלי מרכיבי האוזן הפנימית משני הצדדים.
אין עדות לאותות פתולוגיים בחללי האוזן התיכונה או תאי המסטואיד.
לסיכום:
ממצא בגרעין הטלמוס משמאל היכול להתאים לאוטם לקונרי ישן או הרחבה של חלל
תת עכבישי ע"ש רובין-וירקוף.
מודאגת מעט, אשמח אם תוכל לשפוך קצת אור על התוצאות ומשמעותן.
האם יש מקום לעוד בדיקות?
התור הקרוב לנויורולוג הוא בעוד חודש וחצי....
אני רק רוצה להוסיף, שמצבי הניורולוגי לפי מה שערך הרופא טרם הבדיקה ללא ממצאים (והאמת גם ללא תלונות) בזמן שחיכיתי לתור MRI נעלמו גם הלחצים באוזניים...
אני מאוד מודאגת... האם זה תהליך גידולי שיכול להיות קשור למה שהיה לי בתיאוריד?
אני אמורה לעבור ניתוח להשלמת כריתת התיאורויד בעוד מספר ימים... האם הממצאים משנים את תמונת המצב? עלי לדווח על כך למנתחת\מרדים?
אני רק רוצה להוסיף, שמצבי הניורולוגי לפי מה שערך הרופא טרם הבדיקה ללא ממצאים (והאמת גם ללא תלונות) בזמן שחיכיתי לתור MRI נעלמו גם הלחצים באוזניים...
אני אמורה לעבור ניתוח להשלמת כריתת התיאורויד בעוד מספר ימים... האם הממצאים משנים את תמונת המצב? עלי לדווח על כך למנתחת\מרדים?
בבקשה תשפוך קצת אור על מידת חומרת המצב...
תודה רבה...
מילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו עלי?
מילי05/11/2016למה דילגו עלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מילי
פרופ` אייל יצחיאק19/11/2016נראה שאין מדובר בתהליך גידולי.
יש להמשיך הערכה וברור אצל נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)