פענוח ממצאים בדיקת M R I

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח ממצאים בדיקת M R I
    מילי
    05/11/2016

הופנתי לבדיקת MRI לאחר תקופה מאוד ארוכה של תחושת לחץ באוזן שמאל
    ברקע, כריתת בלוטת תריס (קרצינומה)
    תוצאות הבדיקה:
    בסדרת ה- FLAIR הודגם מוקד היפראינטנסי בוהק אובלי בגודל 3 ס"מ בגרעין הטלמוס משמאל
    אשר הודגם היפואינטנסי בסדרת ה- T1 .לא עובר האדרה לאחר הזרקת גדוליניום והודגם מעט
    היפראינטנסי בסדרת ה- DWI ,היפראינטנסי בסדרת ה- T2 וכן בסדרת ה- ADC .יכול להתאים
    לאוטם ישן או הרחבה של חלל תת עכבישי ע"ש רובין-וירקוף.
    שאר מרקם המוח הודגם תקין.
    חדרי המוח, החללים התת עכבישיים והסולצים הודגמו שמורים.
    אין עדות לאזורי האדרה פתולוגיים לאחר הזרקת גדוליניום.
    הזוויות הצרברו פונטיניות הודגמו שמורות.
    קומפלקסים 7 ו- 8 הודגמו שמורים ותקינים משני הצדדים.
    התקבלו אותות תקינים מנוזלי מרכיבי האוזן הפנימית משני הצדדים.
    אין עדות לאותות פתולוגיים בחללי האוזן התיכונה או תאי המסטואיד.
    לסיכום:
    ממצא בגרעין הטלמוס משמאל היכול להתאים לאוטם לקונרי ישן או הרחבה של חלל
    תת עכבישי ע"ש רובין-וירקוף.

מודאגת מעט, אשמח אם תוכל לשפוך קצת אור על התוצאות ומשמעותן.
    האם יש מקום לעוד בדיקות?
    התור הקרוב לנויורולוג הוא בעוד חודש וחצי....
    אני רק רוצה להוסיף, שמצבי הניורולוגי לפי מה שערך הרופא טרם הבדיקה ללא ממצאים (והאמת גם ללא תלונות) בזמן שחיכיתי לתור MRI נעלמו גם הלחצים באוזניים...
    אני מאוד מודאגת... האם זה תהליך גידולי שיכול להיות קשור למה שהיה לי בתיאוריד?
    אני אמורה לעבור ניתוח להשלמת כריתת התיאורויד בעוד מספר ימים... האם הממצאים משנים את תמונת המצב? עלי לדווח על כך למנתחת\מרדים?
    אני רק רוצה להוסיף, שמצבי הניורולוגי לפי מה שערך הרופא טרם הבדיקה ללא ממצאים (והאמת גם ללא תלונות) בזמן שחיכיתי לתור MRI נעלמו גם הלחצים באוזניים...
    אני אמורה לעבור ניתוח להשלמת כריתת התיאורויד בעוד מספר ימים... האם הממצאים משנים את תמונת המצב? עלי לדווח על כך למנתחת\מרדים?
    בבקשה תשפוך קצת אור על מידת חומרת המצב...
    תודה רבה...
    מילי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח ממצאים בדיקת M R I

הוספת תגובה

• למה דילגו עלי?

מילי
    05/11/2016

למה דילגו עלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מילי

פרופ` אייל יצחיאק
    19/11/2016

נראה שאין מדובר בתהליך גידולי.
    יש להמשיך הערכה וברור אצל נוירולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו