MRI

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• MRI
    נעם
    18/06/2008

שלום לרופא

יש לי מספר שאלות, מקווה שאיענה, ואני מודה על הסבלנות.
    נשלחתי (בן 33) ע"י נוירולוג לבדיקת MRI-MRA לשלילה של חסימת כלי דם או מחלת החומר הלבן במוח.
    בלי קשר לזה אני במעקב אצל אנדוקרינולוג בגלל פרולקטין מוגבר, ואף נוטל פרילק במינון נמוך.
    בביקורת אצל אנדוקרינלוג יידעתי אותו שאני מחכה לבדיקת MRI, הוא כתב בקשה שישימו לב לאיזור ההיפופיזה.
    הגעתי לבדיקה והראיתי את הדף הנוסף ואמרו לי שזה בלתי אפשרי מאחר והבדיקה תוכננה בפרוטוקולים אחרים המתאימים לבקשת הנוירולוג ולא ספציפיים לאיזור ההיפופיזה, ובכל מקרה יעבירו את הבקשה למפענח למקרה ויהיה ניתן לראות.
    תוצאות הבדיקה הן :

MRI HEAD (-/+) CONTRAST, SELLA TURCICA :
    ASSYMETRY OF THE PITUITARY GLAND WITH FULLNESS ON THE LEFT.
    A MICRO-ADENOMA IS NOT EXCLUDED.
    OTHERWISE NEGATIVE.
    MRA CIRCLE OF WILLIS:
    WITHIN NORMAL LIMITS.

א. האם זה שולל בוודאות אירוע מוחי חולף גם אם היה לפני כשנה ? (אז היו עיקר התופעות המחשידות)
    ב. מה המשמעות של האיסימטריה בבלוטה ? (אני מבין שאף שבדיקת MRI היא הבדיקה הכי טובה שיש עדיין אין אבחנה וודאית)
    ג. האם הבדיקה טובה ומדוייקת גם אם לא נעשתה ספציפית (ובפרוטוקולים המתאימים) לאוכף התורכי ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    MRI

הוספת תגובה

• לא נעים שמדלגים עלי בשיטתיות, אבל..

נעם
    19/06/2008

נראה לי שאחיה עם זה.
    רק חבל שמצד אחד הרופאים עושים דבר נפלא בהתנדבות לענות לשאלות, ומצד שני נוהגים איפה ואיפה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנועם שלום,

ד''ר עוזי בן דוד
    21/06/2008

1. MRI+ MRA מח לא שוללים מחלה של כ"ד מוחיים קטנים ולא מראים שינויים פתולוגיים קטנים מ- 2-3 מ"מ בכ"ד גדולים יותר. אגב הסיבות השכיחות ל- TIA (ארוע מוחי חולף) הן חוץ מוחיות (תסחיפים למשל).
    2. אסימטריה של בלוטת ההיפופיזה דורשת בהחלט פרוטוקול MRI מכוון לבלוטה כיוון שבלעדיו ניתן לפספס גידולים שפירים זעירים (< 1 ס"מ, מיקרו-אדנומות)
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו