שוונומה בתעלת אוזן שמאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שוונומה בתעלת אוזן שמאל
    אריק
    23/07/2008

שלום רב ראשית ברצוני לברך על האתר ישר כח. שמי אריק ואני בן 38 לפני כשנה לאחר בדיקת MRI התגלתה שוונומה וסטיבולרית בתעלת השמע הפנימית באוזן שמאל בגודל של 7.5 מ"מ בחודש יוני השנה בצעתי שוב בדיקת MRI וישנה צמיחה של השוונומה לעומת שנה קודמת כרגע אני שומע טוב באוזן השמאלית למעט הרגשה של אקווריום . הומלץ לי טיפול בקרינה בתל השומר ואני מתלבט על טיפול בניתוח בו יורידו את הגידול לגמרי ולא ינסו רק לעצור אותו קראתי מאמרים באינטרנט כי אם הטיפול הקרינתי לא יצליח הניתוח לאחר מכן יהיה יותר קשה לכן רצתי לקבל המלצה ולדעת מהו אחוז ההצלחה בנניתוחים האלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שוונומה בתעלת אוזן שמאל

הוספת תגובה

• לאריק שלום

ד''ר עוזי בן דוד
    26/07/2008

הסיכוי לירידה משמעותית בשמיעת דיבור במצבים של שוואמה תוך תעלתית הם קצת מעל ל-50% תוך 5 שנים. ניתוח לשימור שמיעה מצליח במשימתו רק בשעור של 30-50% כאשר לרב ישנה ירידת שמיעה לאחר הניתוח. ככל שהעוצמה ואיכות השמיעה הבסיסייים יותר טובות אזי רב הסיכוי לשמור על שמיעה תפקודית לאחר הניתוח.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו