ביופסיה מעצם הגולגולת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביופסיה מעצם הגולגולת
    משה
    16/12/2008

שלום לד"ר אייל, אני בן 36 ובריא בדרך כלל. לפני עשר שנים עברתי ניתוח קרניוטומי בשני מוקדים בגולגלת (בעקבות ממצא אגבי שהתגלה ב-C.T שעשיתי לסינוסים) אחד מהם בגודל 4*5. לאחר מעשה התקבלו התוצאות מהביופסיה שזה לא היה גידול שפיר כפי שחששו הרופאים אלא בסה"כ שבבי עצם כהים. בקיצור, לאחר מעשה התברר שעברתי ניתוח (ומסלול יסורים...)מיותר, ומאז לא היה צורך שאהיה בשום מעקב. שאלתי, האם לעצם הימצאותה של עצם מלאכותית בחלקים נרחבים בגולגולת עלולה להיות איזושהי השפעה שלילית לטווח הרחוק? וא"כ מהי? והאם לעובדה שעברתי אז (לפני הניתוח ואחריו)במשך תקופה קצרה ארבעה!!! סי טי ראש,וספגתי כמות גדולה של קרינה מצריכה אותי להיות באיזה שהוא מעקב? לתשובתך אודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביופסיה מעצם הגולגולת

הוספת תגובה

• משה שלום,

פרופ` אייל יצחיאק
    16/12/2008

נגעים בגולגולת יכולים להיות חשודים לתהליכים משניים (גרורות) ולכן לדעתי גם היום היית עובר את אותו מסלול יסורים. אני שמח שבסופו של דבר התוצאות משמחות.
    לשאלותיך: הצורך בהמשך המעקב תלוי בסוג המשתל שהתקינו לך. הבעיות העיקריות שיכולות להתפתח הן זיהום בפצע הניתוח (ככל שאתה מתרחק מהניתוח השכיחות יורדת) ותזוזה של המשתל. צמד בעיות אלו אינן דורשות מעקב אך אם הן יופיעו יש לפנות לרופא המנתח.
    העובדה שעברת מס' CT ראש אינה מסכנת באופן משמעותי ואינה דורשת מעקב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו