ניתוח ראש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח ראש
    קשת
    28/12/2008

שלום ד"ר, בעלי בן 37 לאחר התלוננות של כאבי ראש תמידיים בחודשיים האחרונים הופננו לנוירולוג ששלח אותנו לרופא עיניים. בבדיקת העיניים התגלה מצב של פפילאדמה דו צדדית. הופננו לבי"ח דחוף ושם עבר בדיקת CT ובדיקת MRI של המח אשר הדגימו תהליך תופס מקום - גידול טמפורו-פריאטלי משמאל. לאחר כ-4 ימים בבי"ח עבר שוב בדיקת עיניים: (שזוהי תוצאותיה) חדות ראיה בכל העין 6/6 ORTOPHORIA - למרחק ולקרוב, תנועת עיניים וקונברגנציה מלאים, תגובת האישונים לאור סימטרית ותקינה, ללא RAPDץ תחושת הקרניות תקינה. GROSS VISUAL FIELD-תקין. בשתי עיניים אמצעים שוברים שקופים, קרקעית -BILATERAL MODERATE PAPILLEDEMA-עם שטפי דם על פני הדסקות-הרבה יותר בעין ימין, המקולות תקינות. בבדיקת שדה ראיה ממוחשבת-בעין שמאל הפרעה ברביעה נזלי-תחתון, בעין שמאל הגדלת כתם העוור והפרעות מפוזרות בעיקר בהיקף השדה , אפשר להגידר המצב כ- QUADRANTANOPSIA NON CONGRUENT RT LOWER. הוחלט על ניתוח להסרת הגידול. שאלתי היא האם הנ"ל ניתוח מסובך, מה הסיבוכים האפשריים שיכולים להיות בניתוח כנ"ל? הסבירו לנו שיש סיכוי שיצטרך לעבור לאחר מכן כימוטרפיה והקרנות, מה תופעות הלוואי של הנ"ל? והאם יש סיכוי לפי הממצאים הנ"ל לשרוד? אני יודעת שהרופאים לא תמיד אומרים את הכל מול החולה. אודה באם מישהו יוכל לענות לי. סליחה שזה קצת ארוך, אך אני פשוט מאוד חרדה לחיי בעלי. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח ראש

הוספת תגובה

• קשת שלום,

פרופ` אייל יצחיאק
    29/12/2008

צר לי לשמוע כי בעלך חלה. משמעות בדיקת העיניים היא שהלחץ בתוך הגולגולת של בעלך גבוה (עקב הגידול). קשה להסביר על סיכונים ניתוחיים ועל סיכויי החלמה ללא בדיקת ההדמיה. לדעתי את התשובות הטובות ביותר תקבלי מהרופא שעומד לנתח את בעלך. אם את חשה שלא קיבלת הסבר מספק את מוזמנת לביקור במרפאה שם ניתן לבדוק את ההדמיה ולתת את ההסברים המתאימים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח ראש

קשת
    29/12/2008

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו