PTC

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PTC
    לאה
    18/01/2009

שלום, בת 40, שוקלת כ-90 ק"ג לפני כ-8 חודשים חשתי בפצע פנימי באוזן שמאל, לאחר שלחצתי על הפצע חשתי כאב ראש בצד שמאל. הכאבים נמשכו כחודש ולאחר שאובחנה בצקת בעיניים, נשלחתי לביצוע CT (יצא תקין) וניקור מותני- התברר שאני סובלת מ-PTC (לא ברור האם היה קשר לפצע באוזן). כחצי שנה לקחתי כדורי אורמוקס וביצעתי מספר פעמים בדיקת שדה ראיה (הראיה שלי טובה וללא שינוי). לאחר הפסקת הכדורים החלו לי תופעות של הרדמות הפנים בצד שמאל + רגישות וכאב בצד שמאל של הראש. במהלך כל התקופה בבדיקות הדם CRP+שקיעת דם היו כפולים מהמקסימום. לפני כשבועיים נשלחתי לבדיקת MRI שאלה תוצואתיה: "אין רואים עדות לתהליך תופס מקום, כיארי או הידרוצפלוס. אין רואים הפרעה למרקם המוחי. הדגשת הנוזל הפרי אופטי וקונפיגורציה של סלה ריקה חלקית, בקורלציה ל-PTC. ציסטה פינאלית קטנה". אודה אם תפרש ל את השורה שמתייחסת ל-PTC, וכן מה זה ציסטה פינאלית (מה מיקומה?). תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    PTC

הוספת תגובה

• הי לאה

פרופ` אייל יצחיאק
    19/01/2009

PTC הוא מצב בו הלחץ התוך גולגלתי מוגבר, בבדיקת MRI רואים שאין סיבה אחרת (כגון גידול, חסימה ורידית) ללחץ המוגבר ורואים הדגשה של נוזל השידרה סביב עצב הראיה.
    יש להקפיד על מעקב וטיפול על מנת להימנע מנזק לעצבי הראיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו