דגנרציה ולריאנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דגנרציה ולריאנית
    איילת
    04/04/2009

שלום רב.
    ההיסטוריה הנוירוכירורגית שלי ארוכה והיריעה קצרה מלהכיל את כולה. אציין בנקודות שאני מאובחנת מגיל 4 כסובלת ממלפורמציה וסקולית, ענקית כהגדרת הרופאים, באיזור הגרעינים הבזאליים מימין. אני בת 27 ומאחורי 2 דימומים תוך מוחיים תת עכבישיים,3 טיפולי רדיולוגיה פולשנית (אמבוליזציות) על ידי ד"ר סיטון מארה"ב וד"ר בקון בתל השומר. הטיפולים צמצמו את גודל המלפורמציה לכדי חצי מגודלה המקורי שהיה 7X7X3 ס"מ. כמו כן עברתי 2 טיפולי רדיוריכוררגיה שהאחרון שבהם השאיר נזק קרינתי בצורת בצקת מוחית אשר גרמה לפגיעה עצבית ונמק ברקמות נוירולוגיות במוח.
    כיום מזה כשש שנים אני חיה עם המיפרזיז מצד שמאל, המונימוס המיאנופסיה ובשנתיים האחרונות מאובחנת גם כסובלת מאפילפסיה ממקור משני. מטופלת בנוגדי פרכוסים.
    בסריקה האחרונה שביצעתי הודגמה מעבר למלפורמציה גם דגנרציה ולריאנית. אני משערת שמדובר באותו הנמק של תאי עצב ורקמות במוח. שאלתי היא מה פירוש המושג והאם השערתי נכונה?
    בכבוד רב, איילת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דגנרציה ולריאנית

הוספת תגובה

• לאיילת שלום

משה
    06/04/2009

האם הדימומים שהיו לך תוך כדי האימפוליזציה או לפני הטיפול .
    האם כתוצאה מהאימפוליזציה דיממת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו