פענוח בדיקת MRI צוואר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח בדיקת MRI צוואר
    פרופ` אייל יצחיאק
    16/04/2009

אני בן 33 לפני 9 שנים עברתי ניתוח הידרוציפלוס על רקע חסימתי למחרת הניתוח עברתי עוד שני ניתוחים בגלל דימומים אפידורל וסבדוראל המטומה שהכניסו שנט מסוג סופפיזה . לציין שיש לי אטרופיה של עצב הראיה וצמצום שדה ראיה עד 10 מעלות.
    ב 2007 הופיעו אצלי כאבים חזקים בצואר מקרינים לידים עם חולשה בידים ,נימול בכפות הידים , הליכה איטית עברתי MRI עמ"ש צוארי שנתגלה דיסק פרוץ C4-C5 שהיה לוחץ על חוט שדרה ואז עברתי ניתוח כריתת דיסק עם קיבוע בבית חולים רמבם..
    לאחר הניתוח של הצואר הכאבים לא פחתו עדיין יש לי נימול בידיים .אני מטופל במרפאת כאב ברמבם,קיבלתי הרבה תרופות כמו טגרטול ,ליריקה, טרמדקס ,בקלוסל ,אופטלגין,ללא השפעה משמעותית.
    מזה מספר חודשים אני מתלונן על חולשה כללית,חוסר שיווי משקל, בהליכה, סחרחורת ,עברתי בירור MRI מוח וצואר התקבלו הממצאים האלה:
    1- מצב לאחר קרניוטומיה פרונטלית ימנית ושנט חדרי צפקי בחדר לטרלי ימני בשל הידרוציפלוס
    2- קידמת החדרים הלטרלים מודגם חלל עם מחיצות מרובות בצורה ציסטית מרובה, פיום של הקורפוס בלוזום בחלקו הקידמי.
    3- הרחבה של קרן אוקסיפטלית שמאלית , האדרה ניכרת של הטנטורים עם גדוליניום וכן של הפלקס והדורה.
    4- תגובה דורלית.
    ממצאים של MRI צואר:
    מצב לאחר הכנסת CAGE בין חוליות C5-C6 ,עד גובה C5 מודגם עיבוי דורלי והאדרה שלו עם גדוליניום צדי הקולט כפיין הלטרלי , האדרה זו בולטת ברצסים הלטרלים דו צדדית אשר מודגמים כלי דם מורחבים ברצסים אלה , עדיין בלט דיפוזי בינוני בגובה C5-C6 .

אני אודה לך אם תסביר לי מה משמעות הדברים האלה ומה צריך לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח בדיקת MRI צוואר

הוספת תגובה

• הי אליאס

פרופ` אייל יצחיאק
    17/04/2009

כדי לתת תשובה צריר לבדוק אותך ואת ההדמיה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו