כאבים בעמוד שדרה צווארי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בעמוד שדרה צווארי
    דניאל
    07/04/2010

שלום רב,

אני בן 21, ברקע סקוליוזיס וקיפוזיס. לאחרונה אני סובל מכאבים באיזור העורף צד ימין בעיקר כאשר אני מזיז את הראש או משעין אותו.....יש לציין כי ביצעתי לפני כשנה וחצי צילום גולגולת שבו הודגם "בלט גרמי בעצם אוקציפיטלי... ייתכן וריאנט אנטומי".

בדיקות דם תקינות למעט רמת פוספאט מעט גבוהה מן הנורמה (4.8), בשבוע הבא יש לי תור לאורתופד.

האם לדעתך כדאי לעשות פיזיותרפיה לצוואר/לגב? ממה הכאב בעורף יכול לנבוע והאם קשור לסקוליוזיס או לקיפוזיס? האם קשור לבעיה בעצם עקב רמת הזרחן הגבוהה?האם יש צורך לבצע MRI עמוד שדרה??? מה משמעות הבליטה הגרמית בגולגולת והאם מדובר בפגם מולד או נרכש?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בעמוד שדרה צווארי

הוספת תגובה

• הי דניאל

פרופ` אייל יצחיאק
    08/04/2010

הרבה שאלות ומעט תשובות :)
    קרוב לודאי שיש קשר בין הקיפוסקוליוזיס שיש לך לכאבי הצואר. במידה והכאבים בצואר בלבד קרוב לודאי שמעט פיזיוטרפיה, מנוחה ומששכי כאבים יעזרו.
    לגבי הבליטה הגרמית בגולגולת גם היא קרוב לודאי בליטה שנמצאה באופן מקרי ודי חסרת משמעות .
    בכל מיקרה עליך להיבדק על ידי רופא שעיסוקו מחלות עמוד שידרה ועל ידי נוירוכירורג או על ידי נוירוכירורג שמומחה למחלות עמוד שידרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו