אפידרמואיד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפידרמואיד
    דנית
    16/04/2010

שלום רב! מתנצלת מראש על האורך אבל חייבת עזרה. בני בן 4.5 ביצע בדיקת MRI מוח לפני כמה ימים בבי"ח הדסה . בבדיקה : אפידרמואיד קטן 6 בקוטר מ"מ מדיאלי לטריגמינל דיסטרנלי שמאלי. קצת היסטוריה רפואית : נולד לאחר הריון ולידה תקינים התפתחות תקינה. מגיל כמה ימים סבל מדלקות אוזניים חוזרות ברובן עם פסיידומונס. נותח פעמיים כפתורים ללא הטבה . בגיל שנתיים עבר בהצלחה ניתוח מסטואדקטמי אצל פרו' אלידן בהדסה. אושפז וטופל בפורטום כחודש שוחרר במצב טוב. במהלך האשפוז בוצע ניתוח כפתורים וכן אדנואידים. לאחר הניתוח המוצלח יש לאמר היו שנה וחצי שקטות ואז אושפז שוב בעקבות דלקת . עקב "ממצא" לא ברור שנראה באוזן הוחלט על סי טי בתשובה: תהליך דלקתי פעיל משמאל. הופנה לMRI בשאלה של כולסטאטומה שלבסוף נשללה. בבדיקה : חשד לאפידרמואיד בקוטר באזור מערת מקל שמאלית .הופנה לMRI נוסף ממוקד יותר שבו: אפידרמואיד 4 מ"מ באזור מערת מקל שמאלית. יש לציין שבתקופה הנ"ל לפרק זמן של חודש בערך הילד סבל מהתפרצויות זעם קשות התקפי בכי שנמשכו שעות במשך היום מהתעוררויות בלילה עם משהו שנראה כמו כאב חד בצד שמאל של הפנים או הראש . קיבל טיפול תרופתי במשככי כאבים עד להטבה. לאחר התייעצויות עם נוירולוג ונוירוכירורג הוחלט להמתין חצי שנה ולבצע בדיקה נוספת ולבדוק האם הממצא גדל. בבדיקה הנוספת לפני מס' ימים אפידרמואיד קטן 6 מ"מ מדיאלי לטריגמינל דיסטרנלי שמאלי. למיטב הבנתי נראה כי הממצא גדל מעט השאלה היא מה עושים עם ממצא כזה האם מוציאים אותו מחכים או מה אני נורא מבולבלת נעה חצי שנה מרופא לרופא (באופן פרטי) עם תשובות שאינן חד משמעיות שגורמות לי לדאגה רבה . רופא אחד אמר לי שבמידה והממצא יגדל יצטרך לנתח האומנם? בבקשה עזרתכם ד ח ו ף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אפידרמואיד

הוספת תגובה

• הי דנית,

פרופ` אייל יצחיאק
    18/04/2010

קשה לחוות דעה בשלט רחוק. מומלץ לתאם פגישה עם נוירוכירורג ילדים (דר מוני בן יפלא בהדסה.)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו