השלכות של ניתוח ל GBM

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השלכות של ניתוח ל GBM
    בועז
    28/08/2010

שלום רב,

ימים קשים עוברים על משפחתי ברגעים אלו. אבא שלי ב 71 ללא רקע של מחלות או בעיות בראותיות בכלל. אף פעם לא לקח אקמול בחייו. לא חש בכאבים ברגעים אלו בגופו. קיים אצלנו ירידה ביכולת הדיבור.כרגע אובחן גידול באיזור של המוח שמשפיע על הדיבור. בגודל של כ 4 סמ. טרם קיבלתי סיכום בכתב של ממצאי ה CT. אבל נאמר לי שזה כנראה ממאיר וניתן להוציא את רוב הגידול אבל לא הכל שכן חלק מזה נמצא על רקמה בריאה. כנראה מדובר ב GBM. עושים לו MRI מחר (יום ראשון) ואחכ נצטרך להחליט מה לעשות. כנראה נעשה ניתוח (כי לפי מה שאומרים לנו פשוט אין ברירה). בהנחה שמה שאומרים הוא נכון - המטרה שלנו הוא לשמור קודם על איכות חיים ואחכ על אורך חיים. זה מה שאבא שלי היה רוצה. מה הם ההשלכות של כזה ניתוח ? נאמר לנו שיש סיכון להסתבכויות של 10-20% . אשמח אם מישהו יוכל לומר לי מה הסכנות ואיזה סוג של אבא אנחנו נקבל בחזרה לאחר הניתוח. כמו כן - מה הוא האופציה הכי טובה שעונה על המטרה שלנו שציינתי.

מצורף צילום CT של מה שאני חושב הוא הגוש המדובר...

תודה רבה מראש
    בועז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השלכות של ניתוח ל GBM

הוספת תגובה

• GBM

ד''ר יוסף גילבורד
    30/08/2010

בועז שלום
    אני מבין ללבך לאור הממצאים בMRI של אבא.
    היצום ששלחת הוא חלקי בלבד אך על פי הבנתי אם יש לו הפרעה בדיבור מדובר קרוב לודאי ב GBM אאונה דומיננטית.
    אני מתאר לי שהסבירו לך שאם אכן האבחנה נכונה הסיכוחיים לריפוי מוחלט באופן מעשית אינם קיימים . הזמן השרדות הממוצע כולל טיפולים מקסימלים( כריתה+הקרנות+כמוטרפיה) הינו בין חצי שנה לשנה וחצי.
    אם הGBM אכן בסמוך לאיזור הדיבור במוח הרי שהשיקול ההתערבותי צריך להלקח תוך מחשבה עמוקה ודיון עם אבא ובני המשפחה וכמובן עם הנוירוכירורג המטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו