פגיעה בפנים נוירלגיה טריגמינלית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה בפנים נוירלגיה טריגמינלית
    דן
    04/03/2011

שלום,
    אני בת 36, מאיזור המרכז, לא סובלת ממחלות רקע כלשהן.
    הייתי בריאה עד שעברתי טיפול שורש בשן טוחנת לסת עליונה..

ב 15.6.2010 עברתי טיפול שורש בשן טוחנת בלסת העליונה.
    בדצמבר עקרו לי אותה בגלל כאבים שלא עברו.
    כיום , לאחר 9 חודשים של סבל נוראי ובדיקות דם, רנטגן, CT ועשרות רופאים מכל התחומים (עיניים, שיניים, א.א.ג, כאב, נוירולוגיה).
    כל הבדיקות תקינות לחלוטין. אין לי כלום על פי הממצאים.

למרות זאת, סוף סוף אובחנתי במרפאת כאב כחולה ב TN (למרות שאולי זה TAC -מתאים לסימפטומים שלי).

המוקד בלסת (רירית) עדיין מודלק וכואב מאוד במגע, מוגדר כאיזור פגוע מעל השן שטופלה, שאף אנטיביוטיקה לא מגיבה לו.

אני סובלת מכאב חזק צד ימין של הפנים, דקירות הלם פנימיות ובעין, דמעת חזקה ותופעות חריפות כמו דלקת בעין חד צידית ונזלת חד צידית, ונחיר סתום, חום נמוך קבוע 7.3).
    התחלתי טיפול של טגרטול ודיקור, ובנוסף מטופלת בדלאצין מאחר והסימפטומים גם דלקתיים
    והרופאים לא יודעים אם זה מהתסמונת, או שזה דלקת וצריך גם אנטיביוטיקה. (אוגמנטין ומוקסיפן לא השפיעו).

רציתי לשאול האם באמת יתכן שדבר כזה יגרם מיד לאחר טיפול שורש? (זה קרה מיד אחרי)
    מהם סיכויי ההחלמה מהתסמונת הזו?
    והאם מחלימים ממנה בכלל? בלי לפגוע בעין ובאף?
    האם ניתן להחלים מתרופות/דיקור? או שלרוב זה נגמר בניתוח?

אשמח מאוד לתגובה
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פגיעה בפנים נוירלגיה טריגמינלית - תגובה

ד''ר יוסף גילבורד
    06/03/2011

הרושם שלי הוא שמי שצריך לפתור לך את הבעיה הוא כירורג פה ולסת . אם אכן יש עדיין עדות לדלקת יתכן הדלקת התפשטה לעצם ורק באנטיביוטיקה מיוחדת שחודרת טוב לעצמות או אולי כירורגיה יהיו הפתרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו