מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרדמות ידמיקי21/03/2011
ד"ר שלום,
שמי מיקי ואני בחור בריא בן 32.
לפני מספר חודשים היה לי מקרה שקמתי בבוקר משינה, באתי לכבות את השעון המעורר ולא הצלחתי להחזיק אותו בשנייה הראשונה (מעין חוסר תחושה שנעלם אחרי שניות בודדות, חששתי ל- TIAלמשל).
לא היה זכור לי כי ישנתי על היד (נמלים וכו....) ולכן הלכתי לבדיקת נוירולוג שלא מצא דבר (בבדיקה גופנית מקיפה) ואמר כי ככל הנראה היד כן נרדמה (אך לא הגיעה כנראה עדיין למצב של נמלים - הוא אמר שבגלל שאני רזה העצבים שעוברים לאורך היד הם בסמוך לעור ולכן יתכן ויש רגישות)
דבר נוסף שהיה לי ולא אמרתי לנוירולוג כי חשבתי שזהו אולי סיפור חולף, הוא שקצת אחרי המקרה קיבלתי מכה קטנה בראש. הסיבה שבגינה אני פונה אליך היא לא בגלל המכה בראש אלא בגלל שהסיבה למכה היא שאני ממש מרגיש שלא אמדתי נכון את המרחק (כאילו לא ראיתי את מה שעומד מולי - אותה פעם הייתה הראשונה שזה קורה לי - כבר קיבלתי מכות אבל זה היה אחרת) - בניגוד למצב למשל שקמים וחוטפים מכה בראש, כאן זה היה ממש מולי - רצוי לומר שזה לא שהיה לי מעין ווילון שחור מול העיניים אלא פשוט שלא שמתי לב).
השאלה שלי היא אם אתה חושב שיש צורך לחזור לבדיקה בה אני אציין גם את הפרט של המכה ? אם במקרה היה משהו האם הוא היה מתגלה בבדיקה הגופנית הקודמת (אם הבדיקה הזו הינה כללית) או שהיות והיא נעשתה למטרה אחרת אולי לא התרכזה בבעייה העולה כאן.
האם בגיל כזה אני באמת צריך לחשוש מאירוע מוחי ?
בברכה
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמות יד - תגובה
ד''ר יוסף גילבורד21/03/2011נראה לי שאם היה משהו חריג בבדיקה הנוירולוגית הרי שהנוירולוג היה מוצא זאת.
אכן בגיל צעיר האירועים המוחיים הם נדירים אך האם ידעת שיש גם אירועים מוחיים בילדים? להערכתי השאלה איננה רלוונטית.
במידה ותרגיש שוב תופעה דומה של רדימות של היד עליך לחזור ולהתיעץ מחדש. כמובן שאינני מאחל לך כלום אך יש הרבה דברים אחרים, חוץ מאירוע מוחי וכדאי להבדק.
לא נראה לי שהחבלה נגרמה עקב בעיה נוירולוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)