מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גרד מציק בשיניים וחריקותרבקה10/07/2018
שלום וברכה. בני בן ה13 מתלונן זה תקופה על גירוד בשיניים שבא והולך. הוא מתאר זאת כגירוד ממש בשן ולא רגישות. כדי לעצור את הגירוד הוא חורק. היינו אצל רופאת השיניים שאמרה ששומעת תלונה זו פעם ראשונה. היא העלתה השערה שאולי מדובר באלרגיה למשהו. .. היא קבעה לו תכנית טיפול רגילה של סתימות וכדו. יש לציין שהילד מקפיד על צחצוח שיניים ערב ובוקר ולאחרונה עשה ניקוי אצל שיננית. אשמח לשמוע חוות דעתך בענין. או לאן עלי לפנות כדי לטפל בתופעה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גרד בשיניים
פרופ' חיים סרנת11/07/2018אם התחושה לא תעבור לאחר גמר כל הטיפולים שאובחנו והגרד יימשך .כדאי להתייעץ עם מומחה למחלות חניכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן עודפת ילדה בת 5אילנית08/07/2018
שלום.
בתי בת ה -5 קיבלה מכה בשן הקדמית שלה. השן מתנדנדת בקטנה. הלכנו לרופאת שיניים פעם ראשונה היום, ולאחר צילום השיניים הקדמיות, עלה כי לבתי יש שן עודפת מעל השן שמתנדנת. יש לציין שיש לבתי רווח בין שתי השיניים הקדמיות. בכל מקרה, הומלץ לנו לעקור את השן החלבית שמתנדנת על מנת שהשן העודפת תצמח ואז יעקרו גם אותה אם הבנתי נכון. כמובן שנשלחנו לצילום פנורמי.
האם לא כדאי שהשן החלבית תיפול מעצמה? כואב לי שהילדה תצטרך לעקור שתי שיניים. אגב, הרופאה אמרה שהשורשים של השן החלבית כבר נספגו וכנראה שהשן מתנדנדת עוד לפני המכה, בגלל השן העודפת שרוצה לבקוע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שן עודפת לילדה בת 5
פרופ' חיים סרנת09/07/2018בלי לראות את הצילום התשובה היא כללית.
אם השן מתנדנדת "בקטנה" ולא מפריעה, אין צורך לעקור מיד .ניתן לעקוב ואם אין הפרעה לחכות לנשירה רגילה.
לגבי השן הנוספת. בהתאם למצבה ועמדתה, לא פעם כדאי לחכות לשלב מאוחר יותר של בקיעתה ולהחליט מאוחר יותר, בעת בקיעת השיניים לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה של שיניים קדמיותלירן רוזן08/07/2018
הבת שלי בת 3.5, היינו אצל רופא מומחה באסותא, הומלץ לעקור את שני השיניים הקדמיות (הן מתחילות להיות שחורות
האם זה הכרחי? מתי אמורות לצאת השיניים מחדש??
והאם זה הגיוני שהבת שלי תהיה 3 שנים בלי שיניים קדמיות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עקירת שיניים קדמיות
פרופ' חיים סרנת09/07/2018שנוי הצבע כנראה מציין שהשיניים נפגעו, כנראה מחבלה ויש נזק למוך. צילום הרנטגן מראה אם יש נזק נוסף המאיים על השיניים הקבועות. אם אין , ניתן לדחות את ההחלטה לעקור ולהמשיך לעקוב, לפעמים לתקופה ארוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיני חלב שנפגעו ונעקרואירית03/07/2018
שלום, בני בן ארבע וחצי נפל היום בקייטנה ונחבל בשתי שיניו הקדמיות. (הקדמית וזו הסמוכה לה). דימם הרבה ומיד ראו שהשיניים זזו כלפי מטה.
נסענו מיד לרופאה וזו קבעה שיש לעקור ללא ספק. העקירה אכן הייתה מהירה והיה קל להוציא אותן. מהצילום אמרה שנראה שהקבועות לא נפגעו אבל יחד עם זאת אמרה שניתן לדעת רק שיצמחו. אבל בצילום נראה שעדיין לא "נושקות לקבועות".
מה הסבירות שעל צילום אפשר להסתמך? היא היתה אופטימית יחסית אבל לא הרבתה לדבר על זה. אני מאוד חוששת שהן יפגעו בצבען.
כמו כן, מתי כדי לעשות מעקב ומה מטרתו? כלומר, האם מעקב לפני שצמחו יעיל? ניתן להסיק ממנו משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיני חלב שנעקרו
פרופ' חיים סרנת04/07/2018המעקב , גם באמצעות צילומי רנטגן מאפשר לבדוק אם לא נגרם נזק נוסף , חוץ מיציאת השיניים הראשוניות ולעקוב אחר התפתחות השיניים הקבועות .
מעקב נוסף מומלץ כעבור חדשיים שלשה ואח"כ לאחר שנה. השיניים מיועדות לבקיעה בערך בגיל 7* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מברשת שיניים חשמלית לבן שנה וחציליא01/07/2018
שלום האם יש מברשת שיניים חשמלית לבן שנה וחצי?
והאם מומלץ להשתמש בזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מברשת חשמלית בגיל שנה וחצי
פרופ' חיים סרנת01/07/2018בגיל זה עדיין מוקדם להשתמש במברשת חשמלית. אם בקעו כבר כל החותכות ומתחילות גם הטוחנות לפני כן אפשר עם פיסת גזה.
ניתן לצחצח באמצעות מברשת ידנית ולהרגיל את הילד לצחצוח.
מגיל שנתיים מומלץ להשתמש במשחת שיניים המתאימה לגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומר מקום לילד בן 4מירב26/03/2018
הילד נפל והשן בלסת התחתונה השניה מהאמצע התעקמה והוחזרה למקום ע״י רופאה כמובן אבל השן קיבלה שוב מכה כרגע כעבור 5 חודשים היא מתנדנת וכמעט נופלת בצילום נאמר שהתפתחה דלקת והיא לא תשרוד ותיפול עוד מעט .. רוצה לשים שומר מקום לאסטטיקה בלבד ( מאחר והילד כבר איבד את 2 השניים הקדמיות בלסט העליונה ) במקרה אחר , האם כדי ? איפה מומלץ לעשות זאת ? והאם שומר מקום נראה כמו שן רגילה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומר מקום
ד``ר רויטל שסקין-בלצן31/03/2018ניתן לבצע שומר מקום שנראה בדיוק כמו השן המקורית - לא נכון לאבחן זאת ללא בדיקה קלינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש לילד בשן קבועהלירון24/03/2018
שלום ד"ר, אם עושים טיפול שורש לילד (בן 7) בשן קבועה שעדיין לא בקעה במלואה, האם השן תמשיך את הבקיעה הטבעית שלה לאחר טיפול השורש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שרש לשן צעירה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן31/03/2018טיפול השרש לשן שעדיין לא סיימה התפתחות שונה ומורכב ואכן דורש מעקב ספיציפי. פנו למומחה לטיפולי שרש או למומחה לרפ׳ש לילדים שייגע לנהל את הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן ראשונה שמתנדנדת ושן חדשהליאל10/03/2018
שלום,
לבתי בת השש מתנדנדת שן ראשונה.
שמתי לב שמאחורי השן הזו צומחת לה לפתע עוד שן קטנה לפני שבכלל השן המתנדנדת נפלה ופינתב מקום לשן אחרת לצמוח.
האם זה נורמלי?
תודה רבה.
מצב תמונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן תחתונה מתנדנגת
ד``ר רויטל שסקין-בלצן10/03/2018בתאור של בקיעת השן החותכת הקבועה הראשונה שתארת מקובל ושכיח. תמתיני בסבלנות. יש סיכוי מצוין שהשן תבקע והנשירה תתנדנד ותישור. גם אם זה ייקח כמה חדשים זה תקין. הלשון תדע לדחוף את השן הקבועה לקשת גיל 6 הוא גיל בו כדאי להבדק על ידי רופא שיניים מומחה לילדים. זה גיל קריטי. רעל לוודא שהשיניים נטולות עששת כדי. להכין הפה לבקיעת הטוחנות שבוקעות בסוף הקשת -4 טוחנות - שבדרך כלל לא שמים לב לזה כי זה קורה בלי החלפה .... וכך גם תחשפו ליידע לגבי תקינות החלפת השיניים הנותרות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7, שיני חלב לא נושרותשלום מרוותי18/01/2018
שלום רב בני בן 7 וחודשיים, טרם נשרו לו שיני חלב ולא נראה כי הן עומדות לנשור, השיניים נראות ומרגישות חזקות, לא מתנדנדות. האם התופעה תקינה? או מה צריך לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מרוותי
ד``ר רויטל שסקין-בלצן23/01/2018נשמע תקין לחלוטין. זה מייצג גיל דנטלי. קרוב לוודאי גם שן ראשונה לא בקעה בגיל 6 חדשים. מלבד זה חשוב בדיקה יסודית אצל רופא שיניים - מומחה לילדים עדיף. ייתכן וצריך צילומים לוודא שאין פגיעות עששת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחו לי שיני בינהשליו05/11/2017
הי אני בן 14 וצמחו לי לפני 4 ימים שיני בינה כואב לי מאוד אני מצחצח 3 פעמים ביום מגרגר מי מלח ולוקח אנטיביוטיקה בגלל שיש לי גם חום וגם דלקת גרון באותו זמן יש לי עדין ריח רע מהפה וחוש הטעם שלי גם נפגע הבעיה העקרית שלי כרגע זה האוכל אני לא יכול לאכול שום דבר מוצק ומכך אני מקיא בבקשה תענה לי מהר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיני בינה בגיל 14
ד``ר רויטל שסקין-בלצן05/11/2017יש מקרים שבם צריך רופא לראות ולאבחן בבדיקה קלינית. מציעה שתזדרז ותלך לרופא השיניים שלך שיבדוק אם אלה אכן שיני בינה, אם יש להן מקום בלסת, ייתכן ואתה מתאר דלקת עקב בקיעה וזרוק לאנטיביוטיקה .... יעוץ באתר ללא בדיקה קלינית במקרה זה מוטעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב בצמיחת שיניים לבן שנה וחודשייםעמית31/10/2017
שלום, בני הן שנה וחודשיים. בגיל שנה יצאו לו שתי שיניים תחתונות ומאז טרם צמחו עוד. האם זה תקין?? מהו הזמן הסביר בין צמיחת שן לשן והאם זה מצריך בדיקה? האם זה נכון שעיכוב בצמיחת שיניים מעיד על עיכוב התפתחותי? תודה על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן בקיעה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן31/10/2017נשמע תקין לחלוטין. סבלנות. גיל בקיעת השיניים הוא מדד עצמאי שאינו קשור לשום פקטור גדילה אחר. יבקעו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה כרונית בצמיחת שיניים עם אמייל פגוםליאת14/08/2017
שלום
ברצוני להתייעץ , בקשר לבעיה שיש לבני בשיניים מהרגע שצמחו לו שיניים הם צמחו חלשות והאמייל היה פגום בגיל 3 בוצע ניתוח שבו בוצעו 4 כתרים על השיניים האחוריות , ונאמר לנו שבתקווה שברגע שיתחלפו לו השיניים לשיניים קבועות יהיה צ'אנס כי יצמחו לו שיניים בריאות יותר .
והנה לפני חודש התחילה לצמוח שן נוספת אחורית .
לדאבוננו גם היא צמחה כבר באמייל חסר . היום בני בן 5 .
השאלה היא האם יש חומר שיכול לשחזר את האמייל ,
או הגנה שיכולים לצפות את השן למניעת הדרדרות ?
תודה מראש לכל הענות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגם באמייל
ד``ר רויטל שסקין-בלצן14/08/2017צריך להעריך את כמות חומר השן בה האמייל לקוי וניתן בעבודה זהירה ועדינה לשחזר את החומר הרך לאחר הסרתו,בחומר לבן שאת סוכו יקבע הרופא המומחה. בשן קבועה כדאי לנסות לא להגיע לכתר טרומי אם אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדציה לילד בן 4אודליה07/08/2017
היי,
לבני בן 4 יש 2 סתימות .היינו אצל רופאת שיניים ואמרה כי תיתן סדציה קלה והוא צריך לצום כ 4 ששעות. _סדציה בסירופ)
אני חוששת לתת לו את זה ,הבנתי שזה בטוח אך אני ממש לחוצה מללכת איתו ולתת לו את זה.
איזה דרכים חלופיות אפשר ?
היינו אצל רופא אחת והוא לא פתח את הפה אפילו. הלכתי לאחרת לאחר קבלת המלצה והוא איפשר מעט אך זה גם צעד. אני רועדת מלתת לילד שלי ומפחדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סדציה לילד בן 4
פרופ' חיים סרנת07/08/2017סדציה הכרתית (סדציה קלה) היא טיפול מקובל ומתאים לילדים בגיל זה שאינם מסוגלים לשתף פעולה.אם ניסו דרכים אחרות והילד לא משתף פעולה, ניתן לנסות גם "גז צחוק"
ישנן תרופות שונות לסדציה וצריך לקבוע מה מתאים לילד ,לכן את הטיפול חייב לעשות רופא שיניים מומחה ברפואת שיניים לילדים . הוא יחליט מה מתאים לילד
הצום בדרך כלל 6 שעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי תודה על המענה
אודליה07/08/2017היינו אצל רופאה אחת והוא בכה לפני שהתחילה בכלל והסתכלה על השיניים.
עברתי לרופאה פרטית שהמליצו לי עליה שהיא מומחית לילדים .
הוא איפשר לה לספור את השיניים וקצת רכשה את אמונו
הציעה לי סדציה +גז צחוק- 2 סתימות.
שאלתי היא האם אפשר גז צחוק? בני לא חווה עדיין רופא שיניים אך חושש ומפוחד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן טוחנת קבועה בגיל 6חפצי08/07/2017
שלום. הילד שלי בן 6 מתלונן מאתמול על כאב ומעט נפיחות בלסת התחתונה בסוף,איפה שאין לו שיניים,כביכול במקום שצריכה לצמוח שן טוחנת. האם צמיחת טוחנת ראשונה יכולה להיות מלווה בכאבים ונפיחות? איך אפשר להקל עליו אם כן? אציין שבגיל 5 חודשים הוא כבר הצמיח שן ראשונה, וכרגע כבר נשרו לו 4 שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקיעה כואבת של שן קבועה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן08/07/2017מציעה שיבדק על ידי רופא שיניים מומחה לילידים שיאשר שמקור הכאב אכן בבקיעה ולא משיניים שכנות . זה גיל בו בדיקה יסודית חוייבת לוודא שהפה בריא ומוכן לקליטת השיניים החדשות. לפעמים בקיעה מלווה בדלקת החניכיים שעוטפות את השן החדשה וזה יכול להצריך מתן אנטיביוטיקה. כל משחה המכילה כלורהקסידין תעזור לעידוד הריפוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר בקיעת שיניים אצל תינוקדנה06/06/2017
בתי בת שנה וחודשיים. בגיל שנה בקעו 2 שיניים חותכות תחתונות. היום לתדהמתי גיליתי שבקעה שן טוחנת בלסת העליונה.
האם תקין? טרם היינו אצל רופא שיניים. בכוונתי להגיע אך בינתיים אני מחפשת תשובות להרגעה.
תודה. לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר בקיעה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן06/06/2017תקין לחלוטין. מותר שתהיינה ווריאציות. אבל ההמלצה היא להגיע לרופא שיניים לילדים עם בקיעת השן הראשונה - יש המון יידע שאת תהני ממנו שיבטיחו בריאות שיני בנך וכן - יבוצע מעקב אחר הבקיעה. אל תדאגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)