מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איחור בבקיעת שינייםשרון29/01/2015
שלום רב
בני בן שנה ועשר לסת עליונה-יצאו כל השיניים.
ועדיין לא יצאו לו שיניים חותכות צידיות וניבים בלסת עליונה
הוא לוקח מוצץ לסרבנים ומסרב לקחת מוצץ אחר.
האם כדאי לתת לו מוצץ
קטן יותר מאותו סוג?
מה עליי לעשות?
האם המוצץ מעכב את יציאת שיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איחור בבקיעת שיניים - תגובה
פרופ' חיים סרנת04/02/2015לעתים סדר הבקיעה של שיניים ראשוניות סוטה מהרגיל אך "מתקן" את עצמו בהמשך.
איני יודע מהו מוצץ לסרבנים, בעיקרון מוצץ אינו מעכב צמיחת שיניים הוא עלול לשנות את כיוון הצמיחה לעתים.לדעתי ככל שהמוצץ קטן יותר , מידת השינוי שיגרום קטנה יותר.
אם האיחור ימשך זמן רב כדאי יהיה להתייעץ עם רופא שיניים מומחה לילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכיים לילדהרוית28/01/2015
שלום,
רציתי לדעת אם יכולה להיות לילדה בת שנתיים ושמונה נסיגת חניכיים?
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
רוית28/01/2015אני מצחצחת לה עם משחה ללא פלאוריד,כדאי להתחיל או לחכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נסיגת חניכיים לילדה - תגובה
פרופ' חיים סרנת28/01/2015כן , קיימת אפשרות כזו , בדרך כלל כתוצאה מטראומה, בילדים קצת יותר גדולים מהצטברות מקומית של אבנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
רוית28/01/2015מה זאת אומרת טראומה?מה ניתן לעשות?
זה לא קשור לצחוח לקוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה להמשך תשובה
רוית29/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשאלון25/01/2015
שלום
בבדיקה קלינית נאמר לנו כי יש צורך בטיפול שורש לשן
ללא צילום נשך
הצילום היחיד היה סטטוס וזאת בחשד לאי צמיחת שן קבועה (קדמית)
האם ניתן לבצע הטיפול ללא צילום נשך במקום של השן
האם אכן מראה עיניים יכול להעיד כי השן צריכה לעבור טיפול שורש ולא סתימה רגילה
לציין ביתי בת 7
מה שאני רואה זה שחור בשן שלה והרופא הסביר כי יש שם ממש "בור" ולכן סתימה לא תעזור.
בנוסף, במידה והיה צריך לבצע רק סתימה ולא טיפול שורש וכתר מלבד הכאב של הטיפול במה הדבר פוגע שכן מדובר בשן חלבית
כמו כן האם ניתן לבצע הטיפול ללא כל הרדמה בגיל הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה.ביצענו פנורמי לא סטטוס
אלון25/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול שורש - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן25/01/2015השאלה ממש לא ברורה. יש ערך להתרשמות קלינית של הרופא בעטייה אולי קבע שלדעתו ה"בור" יגיע לעצב.
צילום פנורמי אינו צילום אבחנתי לעששת.
מה משמעות שן קבועה לא בוקעת? יש שן קבועה? גיל 7 זה גיל בו מצפים לבקיעת חותכות קבועות מרכזיות עליונות....
צילום פריאפיקלי של האזור ייתן מידע יותר מדוייק.
אם יש לכם נתונים ברורים יותר אשמח לענות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפול שורש - תגובה
פרופ' חיים סרנת25/01/2015צילום סטטוס לרוב מכיל גם את השן המיועדת לטיפול שורש.
צילום פנורמי אינו יעיל כלל לשם ביצוע טיפול שורש. הוא יעיל מאד לאיבחון במקרה של שן חסרה.
ההחלטה של הרופא נובעת כנראה מכך שאבחן שנגע העששת הגיע עד למוך השן (העצב) או בגלל כאבים שהיו.
בדרך כלל טיפול שורש והכנת כתר נעשים תחת אילחוש (הרדמה מקומית) , בכל גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
אלון26/01/2015אסביר שוב ותודה על ההתיחסות
בשן פנימית יש חור גדול ולדעת הרופא יש לעשות טיפול שורש
שאלתי האם ניתן לבצע טיפול שורש ללא צילום מתאים (נשך)
ללא קשר בוצע צילום סטטוס וזאת מתוך הבנה כי חסרה שן קבועה
ישנה שן חלבית עדיין והרופא לא ראה שן קבוע במקומה
האם יותר מובן ?
השאלה האם על הרופא לבצע צילום נוסף טרם טיפול שורש ???.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבהרה - תגובה
פרופ' חיים סרנת26/01/2015אם נעשה סטטוס טוב אין לרוב, צורך בצילום נוסף על מנת לטפל בשן שזקוקה לטיפול שורש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבהרה - תגובה - תגובה
פרופ' חיים סרנת26/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בוצע סטטוס אלא פנורמי פרופסור
אלון26/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן26/01/2015לפי צילום פנורמי יכול הרופא לדעת אם יש שן עוקבת או לא.
אני בטוחה שלרופא יש מספיק נתונים לתכנית הטיפול.
אני מבינה את דאגותיך אבל נראה לי שתאמין לרופא אותו בחרת כי סביר להניח שבדקת כשבחרת בו. לא כל החלטה רפואית היא משוואה מתימטית והצילום הוא רק כלי אבחנתי נוסף. לא נכון לדרוש צילום ספיציפי. סביר להניח שלאחר כל הבדיקות והנתונים הקליניים הרופא יודע מה הטיפול הנכון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בבקיעת שינייםאפרת13/01/2015
בני בן שנה ו8 חודשים ויש לו שתי שיניים מקדימה למעלה ולמעלה פלוס שן טוחנת אחת. מהסתכלות על החנכיים לא רואים נפיחות או סימן לבקיעת שיניים נוספות מקדימה. יש לציין שלכל ילדי גילו בגן יותר שיניים. האם נדרשת בדיקה? כמו כן מתי כן נדרשת בדיקה אם השניים אינן בוקעות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איחור בבקיעת שיניים - תגובה
פרופ' חיים סרנת15/01/2015צמיחת השינים של בנך אמנם חריגה מעט אך לא בהכרח מעידה על בעיה
לעתים בשיניים ראשוניות יש סטיות מסדר הבקיעה הרגיל המתקן את עצמו בהמשך
אם בערך גיל שנתיים לא תבקענה החותכות השניות כדאי להתיעץ עם מומחה ברפואת שיניים לילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום פנורמימיכל09/01/2015
האם בצילום פנורמי יש קרינה רבה? האם שווה לספוג כזוק רינה עבור טיפול אסטטי מינורי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום פנורמי - תגובה
פרופ' חיים סרנת11/01/2015בצילום פנורמי יש יותר קרינה מבצילום של כמה שיניים בודדות ,אך אם קיים צורך, כמו למשל ,בעת יישור שיניים,בו יש להביא בחשבון שלבי התפתחות ויחסים בין שיניים בלסת , הצילום הפנורמי תורם רבות.
כמובן שיש להקפיד על מכשור צילום תקין והגנה מתאימה על המתרפא בעת הצילום במכון הרנטגן.
לגבי חשיבות הטיפול (מינורי או לא ) ההחלטה היא בידי ההורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מיכל11/01/2015האם צילום פנורמי קריטי במיוחד אצל ילדים ובני נוער שטרם סיימו צמיחת הלסתות, האם למשל ערה נבת 17 מבקשת לעבור ישור ישניים הכולל שיניים ספורות בלבד, האם עדיין הצילום יעניק מידע קריטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן בולטתמיכל07/01/2015
לבת שלי בת 13 שן קדמית אחת שבולטת יותר מן השנייה ממש מעבר לקו השפתיים. הילדה מתנגדת בשלב זה לעבור יישור שיניים ושאלתי היא האם במצב כזה השן הרבה יותר מועדת להישבר או להיפגע? והאם כדאי להתעקש על היישור..
תודה גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שן בולטת - תגובה
פרופ' חיים סרנת08/01/2015אין ספק ששן זו נמצאת בסיכון יותר גבוה לפגיעה מחבלה , מכה או נפילה אך חשוב מזה שהילדה תכיר בחשיבות הטיפול ותשתף פעולה. שיתוף פעולה הוא חיוני להצלחת טיפול אורתודונטי.
אורתודונט מומחה אולי יוכל להסביר ולשכנע את בתך שיהי זה חשוב בשבילה,לעשות מה שנחוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהאלונה29/12/2014
שלום רב
ביתי בת 7
ברקע לפני כשנתיים חבלה גרמה לעקירה מהיסוד של שתי שיניה הקדמיות של ביתי.
כיום שן אחת מתחילה לצמוח השנייה מבצבצת.
פנינו לרופא פרטי והוא שלח אותנו לצילום פנורמי
אתמול רציתי לקבל חוות דעת נוספת טרם הטיפול שכן טען שעליה לעבור טיפול שורש וכתר ולכן פניתי לקופח.
הרופאה מאוד התפלאה שעשינו צילום פנורמי וטענה כי לא ניתן להעריך מצב עששת וחורים בשיניים ע"י צילומים אלו
הדבר מטריד אותי שכן הבנתי שצילום פנורמי נושא קרינה יותר מהרגיל ומן הסתם ניאלץ לעשות צילומים נוספים
היא אכן איתרה שיניים שיש לעשות להן סתימות וגם דיברה על טיפול שורש אבל טענה כי יש צורך בצילום על מנת להגיד בוודאות
בנוסף , טענה כי ליד שתי השיניים הקדמיות שנפלו (כעת צומחות) היא לא רואה שן אחת בכלל !!!
אני אמורה לחזור השבוע לרופא הפרטי להתחלת טיפול לילדה
וכעת מאוד מוטרדת :
האם אכן היה צריך לעשות הצילום הפנורמי במצב כזה ?
גם אם נניח ראה מבדיקה קלינית אי צמיחה - מה זה עוזר כעת אם לא ניתן לעשות כלום בגיל זה .??
האם יתכן ששן קבועה לא תצמח לילדה ?
הרופאה טענה כי אין קשר לחבלה ולשן שאינה רואה מאחר ולא רואה בכלל שן לפי הצילום שהצגתי לה.
בבקשה נא עזרתך וקבלת הכוונה שכן גם כך אני בטראומה מאז שעברה החבלה ועקירת השיניים בצורה כה אגרסיבית
איני רוצה שהילדה תיפגע
תודה רבה !!!
פתח בחלון חדש
הדפסת ההודעה
הוספת תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן29/12/2014השאלה שלך אינה ממש ברורה כי לדעתי טיפול השרש והכתר שמצאו צורך לבצע אין הכוונה לשן קדמית.
צילום פנורמי מכוון לדעת גיל דנטלי - זמן בריכה של שיניים שאולי רלוונטי לתכנית הטיפול.
עששת אינה אבחנתית בצילום פנורמי אלא בצילום קטן שזוית הקרן מאונכת לשן - צילום נשך והרופאה שאמרה לך זאת צדקה.
הצילום הפנורמי יוסיף עוד אינפורמציה שאולי היתה רלוונטית לאור החבלה המוקדמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהבהרה
אלונה29/12/2014אולי לא הייתי ברורה
בבדיקה הרופא הפרטי טען כי יש לבצע טיפול שורש וכתר לאחת השיניים ( לא לשיניים שנעקרו כתוצאה מהחבלה.) ורק לאחר תשובת הצילום יערוך תוכנית טיפול
השאלה למה ביצע צילום פנורמי ???
הרופאה בקופה לא הבינה ותיארה מצב של חורים בשיניים ושל טיפול שורש כנראה
בנוסף לפי מה שראתה בצילום שהצגתי לה טענה כי שן אחת לא מופיעה בצילום
זו שליד השן שנעקרה בחבלה - לדבריה לא רואה שן קבועה שאמורה לצאת.
...אני מנסה להבין מדוע מבצעים צילום פנורמי בהסתמך על בדיקה קלינית בלבד
וכעת האם הרופא יכול להחליט על סתימות /טיפול שורש בהסתמך על מראה עיניים וצילום פנורמי בלבד???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהבהרה - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן29/12/2014צילום פנורמי נותן מבט ריב יותר. אם הרופאה לא מוצאת שן עוקבת הגיוני להגדיל את שדה הראיה מצילום קטן לגדול - פנורמי בטוחה שהרופא עצמו יידע להסביר לך מצויין וחבל שלא תשאלי אותו. הוא יודע הכי טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהבהרה - תגובה - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן29/12/2014מבט רחב יותר....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקיעת שיניים גיל שנתיים וחציאמא24/12/2014
שלום דר בני בן שנתיים וחצי ובחודש האחרון מרייר כל הזמן ואף נהיה לו פצע בצד הפה עם תאבון ירוד ריח רע מהפה שינה לא רגועה בלילות חסר מנוחה ועצבני ,היה לו חום של יום אחד וכן שיעול ליחתי מידי פעם ,אני רואה בפיו בקיעה של שיניים מאחורה הטוחנות לפי מיטב הבנתי,אבל לא יודעת עם זה מה שגורם לו לכל התופעות הנל מכיוון שגם חלה הרבה בהתקררויות בשל כניסתו לראשונה לגן מזה בארבעת החודשים האחרונים וקיבל טיפול אנטיביוטי משככי כאבים ואנלציות. . מכיוון שאין לו חום כרגע אך עדיין סובל מכל שאר התופעות למי אני צריכה לגשת להתייעצות ולקבלת טיפול,לרופא שיניים,משפחה,? ואם אכן אלו נראים סימני בקיעה האם יש דרך להקל עליו בתקופה הזו ? אודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקיעת שיניים גיל שנתיים וחצי - תגובה
פרופ' חיים סרנת25/12/2014ריור וחוסר נחת בעת בקיעת שיניים היא נפוצה. עם זאת ריח רע לאחר טיפול אנטיביוטי
יכול להצביע על זיהום פטריתי, לעתים עם הופעת הפטריה על הלשון או לחי
אם התופעה מתמשכת כדאי להתיעץ עם רופא שיניים מןמחה לילדים או רופא ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך על תשובתך.
אמא25/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ו-4טל23/12/2014
היי למומחים
בני אוטוטו בן שנה ו-4 והחל מהשן השניה קניתי לו מברשת שיניים רכה לקטנטנים
ומשחה מתוקה של חברת וולדה.
הוא מכיר את המברשת, שם בהנאה בפה וכמובן שמוצץ את המשחה, אבל לא
ממש מצחצח.
לאחרונה קניתי לו את האצבעון-מברשת מסיליקון, ניסיתי לצחצח לו גם איתה
הוא מתלהב יותר לנשוך אותי (לא בכוונה) אבל לא ממש משתף פעולה עם הצחצוח
אלא סתם להחזיק בפה ולמצוץ את המשחה.
לעיתים אנחנו מצחצחים יחד אני בשלי והוא בשלו ועל הדרך אני מנסה לצחצח לו
קצת, כמה שאני יכולה. לעיתים משתף פעולה ולעיתים לא כל כך....
איני רוצה לוותר לו על הצחצוח כי זה חשוב וגם הקניית הרגלים לחיים.
איך בכל זאת אוכל ממש לצחצח לו את שיניו?
יש לו כעת 11-12 שיניים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה ו-4 - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן23/12/2014אמא יקרה. אני תמהה אם בפעם הראשונה שהחלפת חיתול לבנך תהית אם זה בשיתוף פעולה. כנראה שלא. ידעת שצריך להחליף חיתול. ידעת שצריך לנקות ומהבטחון שלך היה לבנך בטחון בך ובדרך טיפולך בו. משום מה כשמגיעים לניקיון השיניים את מבקשת אישור מבנך אם מוצא חן בעיניו , מה מוצא חן בעיניו ובעקר את מקרינה חוסר בטחון בדרך השגת הניקיון בפיו. החלטת על מברשת שיניים קטנה? - חייכי פתחי את פיו על ידי הנחת האצבע בסוף רכב השיניים וציצחי את שיניו בתנועה ׳קדימה אחורה׳. נח לך יותר עם אצבעון - עשי כך. ביחרי את מה שנח לך והפגיני בטחון בהחלטתך שזה חלק מתהליך ניקיון הגוף והשיניים חשובות בדיוק כמו חפיפת שיער ואין צורך בהסבר מיוחד. אם הילד יחוש בטחון ממך זה לא יהיה נושא לדיון אחא תקני לו הרגל מצויין. צחצוח של הילד בכוחות עצמו ריאלי בגיל 8
בנך בגיל שרצוי שייבדק על ידי מומחה לרפש לילדים שיידע להדריכך ולחזק אותך וגם לנקוט באמצעי מניעה כבר בגיל זה שיבטיחו שלבנך תהיינה שיניים בריאות. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריקת שניים ביום באפן אנטנסיביוייסרפירר גנ16/12/2014
נכדה שלי בת4 שנים חרקה שניים בלילה אבל לפני כחודש התחילה לחרוק שיניים
ביום באופן אינטנסיבי. כאשר אני מבקש להפסיק היא מפסיקה ואחרי מספר דיות חוזרת. זה מאוד מדיג אתנו. בבקשה תנו הסבר
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חריקת שניים ביום באפן אנטנסיבי - תגובה
פרופ' חיים סרנת18/12/2014בגיל זה אין זה נדיר לראות חריקת שיניים, בעיקר בלילה לרוב ללא נזק כלשהו
אצל ילדה בריאה פעולת "חריקה "ביום .ייתכן ונובעת מאיזו הפרעה בשיניים או הפרעה במנשך. כדאי אולי שתיבדק אצל רופא מומחה ברפואת שיניים לילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת-בבקשה תשובהרוית07/12/2014
שלום,
הבת שלי בת שנתיים ושבע לפני כחצי שנה הייתי איתה פעם ראשונה אצל רופאת שיניים והיא אמרה שיש לה דלקת,אני מצחצחת לה כל יום,אני סובלת מדלקות בשינים,כרגע אני לא יודעת אם לבת שלי יש,גם אי אפשר לעשות כלום בגיל שלה,אתמול היא לקחה לי את המברשת שיניים והכניסה לפה ועשתה פעולת צחצוח,האם יכול להיגרם לה משהו?
אני סובלת מדלקות חניכיים
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מודאגת-בבקשה תשובה - תגובה
פרופ' חיים סרנת07/12/2014לא ברור מדוע קבעה הרופאה שיש לה דלקת. בכל מקרה אם הייעוץ שניתן הוא צחצוח
יש אפשרות שההורים יצחצחו את השיניים של הילדה עם מברשת קטנה ורכה, שתהיה רק שלה. צחצוח סדיר וקבוע פעמיים ביום עם משחה המכילה פלואוריד בהתאם לגילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-מחכה לתשובה
רוית07/12/2014לילדה יש מברשת שיניים משלה,אבל סתם בתור משחק כשלא שמתי לב היא לקחה את המברשת שלי והכניסה לפה ונגעה בשיניים,יכול להיות שעם הדלקת שלה עברה,היא תחזור? אני סובלת מדלקות שיניים
אני מצחצחת לה במשחה ללא פלאוריד עדיין
מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך-מחכה לתשובה - תגובה
פרופ' חיים סרנת07/12/2014לא נראה לי שמגע מקרי מסוג זה יכול להוות בעיה ואין סיבה לדאגה,
ידוע , לגבי עששת, שחיידקים מהאם או מאנשים המשתתפים בהשגחה על הילד ,עוברים לילד , אך שמירה נאותה על היגיינה אורלית יכולה למנוע את הבעיה.
פלואוריד במשחה הוא אחד האמצעים הטובים ביותר למניעת עששת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פניה לרופא שינייםאלונה04/12/2014
שלום
אני רוצה לקחת את הבת שלי (בת 7 ) לרופא שיניים בעקבות בדיקה של רופאה בקופה ומידע בנוגע לזה שיש חור בשן וכן בשל חבלה מגיל 4 בה איבדה את שתי שיניה הקדמיות
האם עליי ללכת למומחה לרפואת שיניים לילדים או שלא מחייב אלא לרופא שיניים רגיל שמטפל בילדים
בנוסף אשמח להבין האם יש הבדל בין סדציה לבין גז צחוק?
אם צריכה לבצע סתימות כיצד זה נעשה בילדים
שן אחת התחילה לצמוח לאחרונה השנייה עדיין לא....
להערכתך כמה זמן יקח עד לצמיחתן מחדש ?
אגב אם לא חוזרת לרופא הראשון שראה את הילדה ביום החבלה האם זה משנה עבור הרופא שעכשיו יקבל אותה מבחינת הנזק שנגרם בתקווה ולא נגרם :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניה לרופא שיניים - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן05/12/2014לדעתי רופא שיניים מומחה לילדים יידע לתת לך ידע מכוון לשאלותיך.
גז צחוק זה סוג של סדציה
סדציה - פירושה הרגעה. כל חומר עם אפקט מרגיע נכנס לקטגורית סדציה.
ההבדל בין החומרים זה הקף ועומק המערכות אותן בוחר הרופא לדכא.
מומחה לילדים יידע להסביר לך היטב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיננית לילדיםאני27/11/2014
בני בן 5 וחצי, היה השבוע אצל רופאת שיניים ועשו לו 3 סתימות. החוויה לא היתה כ"כ נעימה וגז צחוק לא השפיע אז שמו עוד חומר שלא יכאב לו ואז באמת לא כאב.
בעוד שבוע וחצי יש לו תור לשיננית והוא לא כ"כ שמח ללכת, בלשון המעטה... -רציתי לדעת האם טיפול שיננית הוא כואב? איך זה עובד? מה עושים כדי שלא יכאב מלכתחילה (ולא שיחוש כאב ואז ישימו עוד משהו, כי זה ממש כאב לו!)
ובכלל, האם טיפול אצל שיננית זה הכרחי? לא מספיק הטיפול שעשתה הרופאה??
בתודה מראש על תשובתכם המפורטת,
אמא דואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיננית לילדים - תגובה
פרופ' חיים סרנת28/11/2014תפקיד השיננית בגיל צעיר הוא לבצע ניקוי רובד ואבנית בהתאם לחומרת המצב.
בנוסף עליה להדריך את המתרפא ובמקרה זה גם את הוריו, כיצד לשמור על בריאות השיניים והחניכיים.
מאחר ורופא השיניים לא עשה זאת (רוב רופאי הילדים עושים זאת) שיננית טובה יכולה למלא את התפקיד בעדינות וביעילות ובמינימום של אי נוחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזוזת שיניים מהירהמיכל25/11/2014
הבן שלי בן 15 קיבל פלטה להכנסת שיניים בולטות פנימה ע"י אורטודנט מומחה . כבר תוך כמה שעות ניתן היה לראות שאחת השיניים נכנסה מעט פנימה. האם בתזוזה מהירה כזו אין סכנה לשיניים? הלחץ שהפעילה לפלטה לפי בני לא היה חזק במיוחד.. האם זה טבעי ששן זזה כ"כ מהר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזוזת שיניים מהירה - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן26/11/2014ממליצה לך שהאורתודונט יראה ויסביר לך. ייתכן וזו רק הטייה שהשתנתה ובגלל המכשיר ניראית מודגשת. בכל מקרה חשוב שהרופא המטפל ייראה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שיני חלב קדמיותתמר23/11/2014
שלום,רציתי בבקשה לשאול באיזה מצב ניתן לקבוע אם צריך לשים שומר מקום או לא,(ילד בן 4) לאחר עקירת 2 שיני חלב קדמיות.. עד שיצמחו הקבועות ייקח זמן ,או שמגיל 4 כבר אין צורך בשומר מקום ? אשמח לקבל תשובה בהקדם. והאם יש סיכון בכך שהקבועות לא יצמחו כמו שצריך עקב העקירה או שתהיה איזשהי בעיה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שיני חלב קדמיות - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן26/11/2014בדרך כלל אין איבוד מקום בסגמנט קדמי עליון כי השיניים הקבועות צומחות בהטייה קדמית "כאילו" להגדיל את קשת השיניים. שומר מקום קדמי תפקידו לשמר אסתטיקה ולמנוע הפרעה בהיגוי.
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)