מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עקירת שן קדמית לבן שנתיים וחצירעות22/11/2014
שלום
בני בן שנתיים וחצי. לפני כמה חודשים התחילה להשחיר אחת השיניים שלו והשבוע התחילה לכאוב השן והוחלט שיש לעקור אותה. יש לציין שאחרי שהתקבלה ההחלטה היתה נפיחות בפנים, ככל הנראה זיהום שחדר מהשן ומצריך טיפול אנטיביוטי.
אני מבינה שהעקירה הכרחית, השאלה מה הסיבה לכך שלא בונים כתר מעל השן - הן מטעמים אסתטיים והן כדי שלא יזוזו השיניים האחרות.
האם זה טיפול שלא קיים במסגרת הקופה ובאופן פרטי כן מבצעים, או שגם באופן פרטי לא מבצעים כתר לשיני חלב?
תודה
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן קדמית לבן שנתיים וחצי - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן26/11/2014שיחזור שן חסרה אינו על ידי כתר. כתר משחזר שן קיימת. מאחר והשן נעקרה לא ניתן לבנות עליה כתר...היא לא קיימת. ניתן לשחזר אותה על ידי סיב אדהזיבי שיודבק לשן סמוכה וייתלה עליה ועליו תבנה שן דוגמת זו שנעקרה.
לדעתי המינוח שאת התכוונת אליו הוא גשר - אז תולים שן חסרה על שתי השיניים משני צידי הרווח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת שיניים לבת שנתיים וחצייעל19/11/2014
שלום,
יש לי ילדה בת שנתיים וחצי. מתחילת יציאת השיניים אנו מצחצחים לה שיניים פעמיים ביום ללא משחת שיניים. כעת אנו מעוניינים להוסיף לה משחת שיניים. הבנתי שיש משחות ללא פלואוריד כלל או עם פלואוריד מופחת. שאלותיי:
1) אני מאמינה שהילדה, לפחות בהתחלה, תבלע את המשחה. האם יש בזה סיכון בשל הפלואוריד?
2) הסתכלתי על משחות שיניים לילדים וראיתי שכולן מכילות כמות מופחתת של פלואוריד. היכן ניתן למצוא משחה ללא פלואוריד כלל?
3) באיזו משחה הייתם ממליצות להשתמש? עם או בלי פלואוריד? (בהנחה שהילדה תבלע את המשחה).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת שיניים לבת שנתיים וחצי - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן26/11/2014ממליצה להשתמש במשחת שיניים עם פלואור מופחת -בהתאם לגיל כי יתרונות הפלואור רבות וחשובות.
שימי על המברשת כמות של ראש אפונה ואז לא תתדאגי על כך שהחומר נבלע בחלקו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רוית07/12/2014יש משחה שנקראת וילדה שאין בה פלאוריד,מיוחד לגילאים האלו ,אני משתמשת רק בזה לבת שלי כבר תקופה ארוכה מאז תחילת הצחצוח,הבת שלי בת שנתיים ושבעה חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה - תגובה
פרופ' חיים סרנת07/12/2014סליחה על התערבותי, אך אני מסכים עם ד"ר שסקין לגבי השימוש במשחה המכילה פלואוריד (בהתאם לגיל) .משחות שיניים ללא פלואוריד , יעילותן נמוכה במניעת עששת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- intrusion של שן חלב אצל ילד בן 3.5עופר13/11/2014
שלום
בעקבות מקרה בגן של הבן שלי בן 3.5, נכנסה השן העליונה לתוך החניכיים ממכה של נדנדה
רציתי לדעת האם יש צורך לנתח ולהוציא את השן החוצה וכמה זה דחוף
תודה
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
intrusion של שן חלב אצל ילד בן 3.5 - תגובה
פרופ' חיים סרנת14/11/2014לאחר אינטרוזיה יש לבדוק את הילד ולעשות צילום רנטגן כדי להחליט על הצורך בהתערבות טיפולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחצוח ללא משחת שינייםאלינור05/11/2014
שלום רב,
ביתי בת ארבע וחצי לא מסוגלת לצחצח שיניים עם משחה . הריח מגעיל אותה , היא לא מסוגלת אפילו להתקרב אליי או לבעלי לאחר שצחצנו שיניים .
ניסיתי כמובן את כל משחות האפשריות מעולם הילדים אבל היא לא מסוגלת.
אני מצחצחת לה בוקר וערב ללא משחה .
האם נתקלתם בתופעה כזו ? האם יעבור לה ? האם כדאי בכל זאת לקחת אותה לביקור אצל רופא שיניים על מנת שאולי תבין את חשיבות הצחצוח עם משחה ?
תודה מראש
אלינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צחצוח ללא משחת שיניים - תגובה
פרופ' חיים סרנת05/11/2014בתכם רגישה לטעמים ולא הצלחתם למצוא משחה מתאימה מתוך שלל הטעמים המוצעים לילדים.עם זאת המשחה חשובה, במיוחד אילו המכילות פלואוריד.
ייתכן ואחרי שיחה עם רופא שיניים מומחה לילדים ניתן יהיה להרגילה בהדרגה למשחה
בשלב ראשון ניתן להתחיל בכמות זעירה של משחה (בטעם תות למשל) ולאחר שיתקבל להעלות את הכמות בהדרגה איטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן בשרית בוקעתירין04/11/2014
שן בשרית בוקעת בפי וגורמת לשקעים וכאבים בחניכיים כמה זמן זה ימשך בממוצע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שן בשרית בוקעת - תגובה
פרופ' חיים סרנת05/11/2014איזו שן, מה גילך ?, לא ניתן לענות ללא כל אינפורמציה
אם המדובר בשן בינה , הדבר יכול להמשך ימים ושבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשן בשרית בוקעת
ירין15/11/2014אני בן 11 זאת שן טוחנת במקום שלא היה לי חלבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריקת שינייםאני20/10/2014
שלום
לאחרונה שמתי לב כי בני בן 5 חורק שיניים בלילה בעת שישן. רציתי לדעת ממה זה נובע? האם חריקת שיניים היא לנצח? מהו הטיפול היעיל ביותר?
ועוד דבר: האם יש קשר בין חריקת שיניים לבין הרטבת לילה?
בתודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חריקת שיניים - תגובה
פרופ' חיים סרנת20/10/2014חריקת שיניים בגיל זה אינה נדירה ואינה סיבה לדאגה. הסיבות לכך אינן ברורות אך בדרך כלל לא נגרם כל נזק לשיניים או לרקמות התומכות
למיטב ידיעתי לא קיים קשר בין חריקת שיניים והרטבת לילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ועוד כמה שאלות
אני27/10/2014לגבי ביתי בת חודשיים. רציתי לדעת מתי צומחות לראשונה השיניים? האם יתכן שהשיניים יצמחו כבר בגיל חודשיים? היא מראה סימנים:; נפוח לה באזור שבו נראה שבוקעת השן, היא מרוקקת הרבה ו"לועסת" את היד שלה (מה שלא היה לפני-כן) האם יתכן כי היא מצמיחה שיניים כעת?
כמה זמן לוקח מהרגע שהשן רוצה לצאת או מרגע שהילד חש כאב ועד הרגע שהשן בוקעת ממש?
האם לאחר שהשן בוקעת יהיה עדיין כאבים?
האם כאבי שיניים מופיעות עם תופעות לוואי כגון שילשול ו/או חום? האם זה נורמלי?
בתודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה! ועוד כמה שאלות - תגובה
פרופ' חיים סרנת27/10/2014בקיעת השיניים הראשוניות מתחילה בחדשים הראשונים לחיים. הופעת סמנים של בקיעה בגיל חדשיים יכולה בהחלט להיות ונחשבת מוקדמת אך לא בעיתית.
הסימנים שתארת מתאימים לבקיעת שן. בדרך כלל הבקיעה יכולה להיות מלווה באי נוחות ריור, ואדמומית תוארו גם מקרים של שלשול. במקרה של חום ייתכן מאד שאינו נובע מבקיעת השן אלא יש לבדוק סיבות אחרות. לאחר הבקיעה נעלמים כל הסימנים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בשןמיכל16/09/2014
הבת שלי בת 17 קיבלה מכה בשן קדמית מנפילה ממצב ישיבה על משענת עץ .היא חשה כאב לא חזק שמשתפר..האם יש צורך בבדיקה במצבים כאלו ותוך כמה זמן שן עלולה להשחיר? שאלה נוספת, האם זה עלול להחמיר מצב אם היא תלך לשיננית בסמוך מאוד למכה (יום אחרי כן)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה בשן - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן01/10/2014מומלץ שתבדק ותהיה במעקב של רא שיניים , לא שיננית ורצוי שהבדיקה הראשונה תהיה סמוך לחבלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים לא מתחלפותבת 815/09/2014
שלום
בתי בת 8 ועדין לא נראה כי השיניים עומדות להתנדנד ולא חדשות לצמוח.
כדאי לבדוק את הנושא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים לא מתחלפות - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן01/10/2014כדאי בקורת שגרתית. מניחה שגם שיני החלב בקעו מאוחר וזה מעיד על גיל דנטלי מאחר וזה תקין לגמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת הרגעה אצל רופא מומחה לילדיםבר14/09/2014
שלום רב
ביתי בת כמעט 7 ועברה השנה כמה טיפולי שיניים אצל רופא מומחה לילדים. הרופא נותן לה תמיד תרופת הרגעה כ45 דק לפני הטיפול ובאמת אצלה אין כל כך ברירה משום שהיא חרדה מאוד מטיפול השיניים ולא משתפת פעולה. השבוע נצטרך ללכת לשם לביקורת+ חידוש כתר שנפל ולכששוחחתי על כך עם ביתי הבנתי ממנה שמה שהיא הכי חרדה ממנו כרגע זו דווקא התרופה עצמה- היא טוענת שהיא נורא חמוצה ומבחילה (כל פעם שהיינו שם הייתי צריכה להיאבק איתה כדי שתיקח, לאט לאט , את כל הכמות)
שאלתי היא: האם ניתן לערבב לה את התרופה עם משקה כלשהו ? (מיץ, קולה, משהו אחר?) כדי להקל עליה , כי היא נורא חוששת מזה, או שיש עצה אחרת?
לצערי אני נאלצת לשאול אתכם כי הרופא שם זה לא מישהו שניתן לדבר איתו ממש.. זו פעם אחרונה שאנחנו הולכים לשם, בלית ברירה כי הכתר הא משם ויש אחריות..
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופת הרגעה אצל רופא מומחה לילדים - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן14/09/2014האמת שבגיל 7 לאחר היסטוריה כזו הייתי מנסה גישה שונה ללא תרופה שתעודד את ביתך ותעצים את יכולת התמודדותה במטרה לוותר על תרופת ההרגעה שלא מרגיעה. בשיתוף פעולה ובסימון מטרת הצלחה משותפת למטפל ולמטופל יספיק רק ניטרוס אם בכלל. לדעתי בתך רוצה להיות גדולה ומסוגלת ולכן דוחה את התרופה. האמינו ביכולותיה. בהצלחה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
בר14/09/2014תודה רבה על התגובה , והיא בהחלט נכונה , אבל משום שמדובר ברופא שלא ארצה בשום אופן להמשיך איתו טיפולים, רק לסיים את הביעה הזו שנוצרה, לא אתחיל אצלו תהליך חדש בפגישה אחת ולכן שאלתי נותרה עדיין בעינה- לפעם האחרונה הזאת
לפעמים הבאות (שלא נצטרך..) אני מתכוונת לחפש לה חוויה מתקנת לנושא זה
(התרופה בהחלט עוזרת פיזית, בלעדיה היא קרוב לוודאי לא תגיע לכיסא , לפחות לא אצל הרופא הזה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן מאחורי שןדנה03/09/2014
שלום רב,
בתי בת 6.8 ועוד לא נפלה לה אף שן.
היום גילינו שצומחת לה שן בשרית מאחורי השן חלב הקידמית (שורה תחתונה באמצע).
קבעתי תור לרופא שיניים לשבוע הבא אבל הייתי רוצה לדעת - האם זה נורמלי ומה עושים בדר"כ? האם זה מצריך עקירה של השן חלב?
תודה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב השן לא מתנדנדת בכלל
דנה03/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשן מאחורי שן - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן04/09/2014מזל טוב! נורמאלי מאוד. רופא השיניים יעריך אם יש צורך בהסרת השן החלבית וגם אם יד מספיק מקום בקשת לשן החדשה. הלשון היא כח חזק שיביא את השן מנקודת הבקיעה לקשת - רק צריך שיהיה מקום. רופא השיניים יידע להעריך ולהסביר. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקיעת שיניים לילדה בת שנה ושבעה חודשיםפרופ` חיים סרנת09/08/2014
בתי בת שנה ושבעה חודשים והתחיל לבקוע לה השיניים הטוחנות,שמתי לב שבאחת מהם היא לפני ברקיעה ויש לה שם שטף דם האם זה תופעה נורמלית לפני בקיעת שן טוחנת או לקחת אותה לרופא שיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקיעת שיניים - תגובה
פרופ' חיים סרנת10/08/2014הופעה של "שטף דם" בעת בקיעת שיניים הוא תופעה ידועה. אין סיבה לדאגה והשן תמשיך בבקיעה נורמלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכיים אצל ילדה בגיל 7יניב07/08/2014
שלום ד"ר.
אצל ביתי נבקעו שתי השיניים התחתיות- מקדימה. והן כבר גדולות- מלא קומתן.
משום מה זהיתי עכשיו, שלשן אחת יש נסיגת חניכיים כלפי מטה, באופן ממש קיצוני.
מה צריך לעשות עם זה? או שמא זה מסתדר.?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים אצל ילדה בגיל 7 - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן07/08/2014לפנות לרופא השיניים לילדים. ייתכן וצריך התערבות אורתודונטית מוקדמת וגם ייתכן שמה שנראה לך בעייתי אולי לא כל כך נורא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים??בלה20/07/2014
איך יודעים שמתחיל לצמוח שיניים? פעוט בן 6 חודשים.... כל החניכיים שלו לבנות היינו אצל רופא ילדים ואמרה שיכול לצאת היום עוד שבוע או בעוד חודש... נורא עצבני תמיד מחפש מה להכניס לפה ולשפשף בחניכיים... הרופא הביאה משפחת טיי-ג'ל וזה ממש לא עוזר איך אני יכולה לדעת שזה אכן שיניים? ואיך להקל עליו ?
שיניים?? - תגובה
פרופ' חיים סרנת22/07/2014זה הגיל המתאים לבקיעת השיניים החותכות בלסת התחתונה.
בקיעת השיניים נעשית לאורך זמן מסוים עם הפסקות.
התנהגות הילד כפי שתוארה מתאימה לסימנים לקראת בקיעה.
בנוסף למריחת חמרים מרגיעים כמו טי ג'ל יש גם "נשכנים" מעין עיגולים מפלסטיק שמקררים אותם והילד מכניס לפה. תחושת הקור מקילה על הכאב שבקרוב יעבור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר קטן בשן חלבית קידמית עליונהמיכל17/07/2014
בן שנה וחצי נפל בחצר ובכה. הרמתי אותו וישר בדקתי את השיניים. לא ירד בכלל דם מהפה אבל כשהסתכלתי על השיניים ראיתי שנשבר קצת מהקצה של השן הקידמית העליונוה.
לקחתי אותו למחורת לעזרה ראשונה בהדסה.
בדקו את השן , ראו שאין תזוזה ואין דימום בקו החניכיים ואין נפיחות. והחליטו שאין צורך לעשות צילום .
רציתי לשאול אם זה בסדר שלא עשו לו צילום ?
וגם רציתי לשאול אם מאחר ולא ירד לו דם אז הפגיעה היא בעצם בחלק החיצוני של השן ולא בחלק הפנימי של השן ? ואז אין לי מה לדאוג לגבי פגיעה בשורש ובשן קבועה עיתידית ?
ןגם רציתי לשאול אם ניתן לעשות השלמה של השן החלבית , למרות שיש שבר ממש קטן בקצה של השן ? ואם כן האם ניתן לעשות השלמה לפעוט בן שנה וחצי . האם זה כרוך בהרדמה. מה התהליך של טיפול כזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבר קטן בשן חלבית קידמית עליונה - תגובה
פרופ' חיים סרנת17/07/2014ההחלטה לגבי טיפול בשן של ילד בגיל שנה וחצי, שנחבלה ,תלוי בחומרת הפגיעה. התיאור של "שבר ממש קטן" , לדעתי מחייב בעיקר מעקב, אם יש קצוות חדים -החלקה של מקום השבר ,
כשיש צורך בהשלמה, כשהחשיפה גדולה,ניתן לטפל בסדציה, (טשטוש) ולא הרדמה כללית
בגיל זה מומלץ לעשות טיפול סדציה במסגרת בית חולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן קדמית לילד בן 4.5שרון14/07/2014
היי,
בני בן 4.5 ומגיל צעיר הוא נפל מספר פעמים על השן הקדמית. כתוצאה מכך היא האפירה וקצת זזה כשנוגעים בה. הרופאה הסבירה שהשורש נחלש ובעבר היה רווח קבוע של 2 מילימיטר בין השן הנוכחית לשן החדשה ונאמר לי שאין צורך לעקור אותה. לאחרונה הלכתי לרופאת מכבי שטענה שאין צורך לעקור ושיש ספיגה קלה ולרופאה פרטית, שבעבר טענה שאין צורך לעקור ועכשיו המליצה לעקור. היא טוענת שיש חצ'קון מעל השן שמצביע על מוגלה ולכן יש צורך לעקור.
קבעתי עקירה ליום שישי הקרוב ואני עדיין מתלבטת בנושא. אשמח לעצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עקירת שן קדמית לילד בן 4.5 - תגובה
פרופ' חיים סרנת16/07/2014לפי תאורך, נראה שמוך השן עבר נמק שגרם להפרשת מוגלה. כמו כן יש ניידות של השן המעידה על ספיגת עצם סביב השן. לפעמים ניתן לשמור את השן על ידי טיפול שורש, זו החלטת הרופא המטפל. עקירה של השן היא אפשרות סבירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)