מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עששת וכתרים בהרדמה לילד בן 3ערן17/03/2014
הבן שלי עבר אבחון והודיעו לנו שהוא סובל מעששת וזקוק לשני כתרים ושני סתימות. הומלץ לנו על הרדמה מלאה או טשטוש עם רופא מרדים. האם הרדמה מלאה או חלקית תגרום לנזק בריאותי כלשהו (לכבד) והכי חשוב אשמח להמלצה למומחה ילדים טוב באזור חיפה והקריות....
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עששת וכתרים בהרדמה לילד בן 3 - תגובה
פרופ' חיים סרנת18/03/2014בגיל זה יש צורך לפעמים לעזור לילד לקבל את הטיפול בעזרת הרדמה כללית או סדציה תרופתית (טשטוש) וזהו טיפול מקובל שנעשה בעזרת רופאים מומחים.
בחיפה מוכר לי ד"ר חרעובה , רופא מומחה ומנוסה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיניים בהרדמה מלאה לילד בן 6נשואה12/03/2014
שלום פרופסור,הוחלט כי הילד יטופל להמשך טיפול סתימות/כתרים משמרים בטיפול כולל
בהרדמה מלאה. מבקשת לשאול (נראה שהחרדות שלי אישית כלפי הילד מתעצמות מהמחשבה יותר ויותר) למרות שאבא שלו יהיה נציג הורה מלווה ולא אני.
פחד ועוד בהלה אישית. האם יהיה לו חלילה וחס כאב עוצמתי לאחר ההתאוששות ואז נתוודא לכמה ימי סיוט.או לילות בכי. כמובן שאתן לו אקמול או נורופן סירופ. כמו שמובגר לוקח אקמול כשיש לו כאבים. בדרך כלל לאחר סתימות למבוגר לא מרגישים ממש כאב רק לאחר עקירה או טיפול שורש יכול להיות רגישות. אותי מדאיג ההתמודדות שלו עם כאב בפרט
האם מטרת ההרדמה היא לא למנוע כל זאת טירחת ההתמודדות מול כאב הטיפול.
האם חלילה לא יפגעו באבריו או בגפיו או בפנים שלו.אני בסיוט יש מקרים של טעויות.
שחלילה לא יפגוע בו וישכחו את מה שבאמת צריך לעשות שם סתימות.ופלואוריד...משהו
האם תוכל להסביר לי ובכך אוכל קצת להיות נחמדה לעצמי.ומה בקשר להתמודדות שלי אחר כך איתו האם יהיה כאב מיותר ...כמה זמן מרגישים והאם יה קסם גדול והכל יהיה בסדר!!!.בע"ה.
תודה לך פרופסור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול שיניים בהרדמה מלאה לילד בן 6 - תגובה
פרופ' חיים סרנת18/03/2014שלחתי תגובה לפני שבוע אך איני רואה זאת על המסך
בעיקרוןטיפול בהרדמה מונע את תחושת הפחד או כל כאב ,בעת הטיפול.
בנוסף בדרך כלל אין הרבה כאב לאחר הטיפול, לעתים יש צורך בתרופה להורדת חום וכאב מסוג אקמולי פעם או פעמיים בלבד
חשוב מאד שתבקשי מהרופא המטפל הסבר מלא ותשובה לכל שאלותיך והוא חייב לענות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות ביקור אצל רופא שינייםאסף10/03/2014
באיזו תדירות ילד צריך לבקר אצל רופא שיניים בגילאי 3-4?
האם נחוץ לעשות צילום בגיל 4? או שאפשר לוותר על נזקי הקרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תדירות ביקור אצל רופא שיניים - תגובה
פרופ' חיים סרנת10/03/2014מקובל להמליץ על ביקור אצל רופא השיניים בגיל זה, כל 6 חדשים. המטרה כפולה: לאתר בשלב מוקדם התפתחות של נגע עששת או בעיה אחרת ויחד עם זאת להרגיל את הילד (שאין לו עדיין בעיות) לבוא למרפאה , לקבל טיפול מונע בשלוה וברוגע.
לגבי צילום בגיל הזה נתן לשקול, במידה והשיניים צמודות או צפופות ויש גורמי סיכון אחרים, הרופא יציע צילום. אם לא אין הכרח לצלם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמת רווחקרן10/03/2014
לבני בן 17 בעיה של דחיפת לשון שטופלה אצל קלינאית תקשורת אך לשווא. הדבר מוביל למצב שיישור שיניים שעבר לצורך סגירת רווח של מילימטר בין השיניים הקדמיות נכשל פעמיים עקב הדחיפה ווחשבנו לפנות לפתרון של השלמ תהרווח בחומר מורכב. האם במצב כזה של השלמה אין סיכון גבוה יותר לעששת או בעיות אחרות עקב סכנה של הילכדות שאריות מזון בין ההשלמה לשן עצמה?
שאלה נוספת האם מנקדות מבט של רופא שיניים שאינו אורטודנט קיבוע קבוע על שיניים שכל הזמן נדחפות ע"י השלון ו"נואשות" לשובלמקומן הטבעי עם הרווח עלול להזיק לשורשי השיניים?
תודה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השלמת רווח - תגובה
פרופ' חיים סרנת10/03/2014השלמת הרוח באמצעות חומר מרוכב יכול להיות פתרון אסתטי טוב.
קיבוע לאחר טיפול אורתודונטי מקובל מאד,אך הרופא המטפל צריך להחליט אם הדבר מתאים למקרה זה כאשר ההרגל נמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עששת בגיל שלושאלינה28/02/2014
שלום
לבני בן השלוש התגלו 4 חורים גדולים בשיניים הטוחנות שלו. רופאת השיניים אמרה שהוא צריך לעבור טיפול שורש וכתרים בהרדמה מלאה. אני מאוד פוחדת מההרדמה. האם זה הליך שכיח? האם יש סיכונים בכזה טיפול בגיל כל כך צעיר? אני מאוד חוששת. אודה מאוד לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עששת בגיל שלוש - תגובה
פרופ' חיים סרנת01/03/2014חורים גדולים בטוחנות בגיל שלוש הם לעתים תוצאה של פגם בזגוגית ויכולים לגרום לפגיעה חמורה בכותרות השיניים ולצורך בכתרים ולעתים גם בטיפולי שורש.
אחת האפשרויות לטיפול קשה מסוג זה בגיל 3 הוא בהרדמה כללית המאפשרת לסיים את כל הטיפול בפעם אחת וללא חויות קשות לילד. אפשרות אחרת במקרים מסוימים היא באמצעות סדציה תרופתית .
הטיפול שכיח למדי ועליו להתבצע על ידי רופא שיניים לילדים מומחה ובמרפאה או בי"ח המיועדים לכך עם רופא מרדים וכל הציוד הדרוש לטיפול.
על הרופא המטפל לתת לכם הסברים מפורטים על התהליך ,מדוע נבחרה השיטה וכיצד יתבצע כמו גם לסיכונים ולסיכויים ולקבל את הסכמתכם לטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיניים לילד בן 6נשואה27/02/2014
שלום לכם, הופננו לשניידר לאחר שהומלץ וכי התרשם כי הילד לא משתף פעולה.
בשניידר לאחר ביקור ראשון שטחי ללא ממצא כתוב. הזמינו אותנו לטיפול בטשטוש.
בוצע בטשטוש הליך אחד בלבד הוצאת שן שבורה שנשארה ממנה חלק קטן (שן קידמית).בגל שנפל כמה פעמים בילדות הצעירה.
הוחלט כי שאר הטיפול יהיה בהרדמה מלאה.("הצילו") מה מחליטים ?האם הרדמה או לגשת לטיפול כמו רוב ילדי ישראל בגז צחוק /טשטוש משהו אבל הרדמה מלאה ?!!
מה כבר יש לילד גם את זה לא הסבירו עד הסוף רק ביקשו כסף ....לביצוע ההרדמה
אין לי בעיה לשלם . אך האם יסיימו את הטיפול האם בעוד שנה נבוא ונרדים אותו שוב.
האם כדאי לסיים זאת וזהו נפגוש שוב רופא שיניים לפי הצורך כשיגדל קצת .
מה לגבי טראומה להליך . האם באמת הרדמה תמנע טראומה לילד בנושא שיניים ורופא
שיניים.בבקשה תענו לי . בבקשה.תודה לכם!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול שיניים לילד בן 6 - תגובה
פרופ' חיים סרנת27/02/2014אם החלט לבצע טיפול בהרדמה הסיבה היא בדרך כלל ובמיוחד בגיל 6 ,(יחסית גדול.) שקיימים טיפולים נוספים רבים או קשים ,שטשטוש בלבד (תרופתי או גז צחוק) אינם מספיקים
עליכם לבקש הסבר מפורט על כמות וסוג הטיפולים הנדרשים -המרפאה חייבת לתת לכם הסבר מפורט על הצורך בטיפול ועל הסיבות לבחירת ההרדמה כשיטת הטיפול.
דרך אגב בעת טיפול בהרדמה מטפלים בכל השיניים הדורשות טיפול בבת אחת ומסיימים באותו יום את כל הטיפולים בעוד הילד אינו מרגיש דבר.
לגבי הפחד מרופא שיניים , לאחר הטיפול כדאי שהילד ימשיך בביקורים סדירים אצל רופא מומחה לילדים וילמד עם הזמן להתגבר על פחדיו אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכיים קשה אצל בן שנתייםאמא של26/02/2014
בן שנתיים וקצת, התחיל שיעול קל, אחרי מספר ימים השיעול פסק וכעבור זמן קצר הופיע חום. האבחנה אצל רופא ילדים ורופא א.א.ג - דלקת אוזניים ויראלית יחד עם דלקת חניכיים מלווה בהרפס בפה (!!). מזה שלושה ימים מקבל אנטיביוטיקה וטיפות לאוזניים אך הילד אומלל, לא אוכל ובקושי שותה ובוכה מכאבים כל הזמן. החניכיים נראות נורא, נפוחות אדומות ומדממות ויש פצעים מסביב לפה וגם בפנים. מרחנו קצת טיג'ל להקלה אך זה לא עשה הרבה.
מה עוד אפשר לעשות?? מתי הזוועה הזאת תעבור..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת חניכיים קשה אצל בן שנתיים - תגובה
פרופ' חיים סרנת27/02/2014אכן זו תקופה קשה אך הטיפול היחיד לחניכיים בשלב זה הוא טיפול תומך
להימנע ממאכלים חמוצים ומגרים, אך עם זאת להשתדל לשמור על היגיינה של הפה והשיניים ולצחצח בעדינות. הג'ל יכול להקל במעט.
בדרך כלל יש הקלה תוך שבוע-עשרה ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דלקת אצל בת 4 וחצימממ24/02/2014
שלום, ביתי בת הארבע וחצי עברה סתימה לפני חודשיים חודש בחור שלכאורה היה נראה קטן ובכלל לא כאב או הציק לה...
שבוע שעבר התעוררה כמה פעמים משינה ופשוט חשבנו שמתפנקת, אחרי שתי לילות כאלו קמה בבוקר עם לכי נפוכה לגמריי... מיד התקשרתי לרופא השיניים והיא הגיעה לשם ,הרופא טען שכנראה החור הגיע למוך מה שנראה שתצתרך טיפול שורש וכתר :/
קיבלה אנטיביוטיקה במרשם קיבלה בקבןק 1 3 פעמים ביום 4 סיסי ולא אמר לכמה זמן... הספיק ל4 ימים יכול להיות שזה מספפיק?? הילדה נראת תשושה ועייפה נזרקת בכל מקום עם עיניים נפולות ועייפות... מדאיג אותי מאד... אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום דלקת אצל בת 4 וחצי - תגובה
פרופ' חיים סרנת24/02/2014ייתכן שהנזק בשן הגיע למוך (לעצב) ונגרם זיהום שהביא לנפיחות. בדרך כלל 5-7 ימים של אנטיביוטיקה מספיקים.
אם הילדה מרגישה לא טוב ואולי יש לה חום, כדאי לגשת לרופא שיניים לילדים שיבדוק האם הכיסוי האנטיביוטי שניתן אכן מתאים ואם הוא מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בחינכיםאמא23/02/2014
שלום רב
בני בן ארבע וחצי כשהיה בן ארבע נפל וקיבל מכה בחיינכיים
אחרי חודשיים השן נהפכה לאפורה ואחרי חודשיים חזרה לצבע המקורי
מזה אומר שהשן חזרה לצבא הלבן לא צריך טיפול השורש לא ניפגע
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מכה בחינכים - תגובה
פרופ' חיים סרנת24/02/2014נכון . ישנו סיכוי שהשן שנפגעה "החלימה" מהנזק שנגרם ולכן אינה זקוקה לשום טיפול.
עליה להיות במעקב, כל חצי שנה בערך על מנת לודא שהמצב נשאר קבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן אפורה קבועהרות15/02/2014
ביתי בת ה-11 נחהלנ לפני כחודשיים בשן קדמית.
היינו בבדיקה במרפאת שיניים, שם בוצע צילום ונאמר לנו שהשן צריכה להיות במעקבים אך כרגע אין צורך בטיפול.
לאחרונה השן האפירה, בבדיקה נוספת, הרופאה בדקה ואמרה שלמרות שינוי הצבע השן "חיה" לדבריה (היא שמה לה משהו קר על השן והשן הגיבה) ולכן מומלץ להמתין לפני שמחליטים על ביצוע טיפול שורש בשן.
אני מאד חוששת שהמצב יחמיר אם לא נטפל כבר עכשיו וכמובן שהעניין האסתטתי מטריד ביותר. מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שן אפורה קבועה - תגובה
פרופ' חיים סרנת16/02/2014אם השן אכן הגיבה לבדיקת הקור, כדאי להמשיך במעקב, גם בבדיקות חוזרות וכעבור כמה זמן בעזרת צילום רנטגן חוזר. לעתים השן מתאוששת מהחבלה, וכדאי עדיין לחכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים שלא גדלות לאחר חבלהרות15/02/2014
שלום, בני בן ה-8.5 נחבל כשהיה בן שנה, שתי שיניו הקדמיות עפו מהפה.
מאז אנחנו מחכים שהשיניים הקבועות יבקעו.
לאחרונה ראיתי כתם לבן על החניכיים וקיוינו שהרגע המיוחל הגיע.
בביקורת שגרתית אצל רופא השיניים הוא הסביר שככל הנראה מדובר בשארית שורש של שן חלב שנשאר קבור בחניכיים שמתחיל לבצבץ והסביר כי השיניים הקבועות נראות "פגומות" וכי יש להמתין לבקיעתן על מנת להעריך את הפגם.
אני מאד חוששת ורוצה לדעת האם יש איזשהו טיפול חדשני שניתן לעשות כבר עכשיו במקום להמתין חסרי אונים?
אני מצרפת צילום שיניים שהרופא עשה לו
תודה על כל עזרה שהיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיניים שלא גדלות לאחר חבלה - תגובה
פרופ' חיים סרנת16/02/2014אכן כנראה קיימת שארית שורש ויתכן שגם היא מעכבת את הבקיעה, בעיקר של השן הימנית ויתכן שכדאי להוציאה
.כמו כן כדאי לברר יותר האם ה"פגם" בשיניים שנפגעו הוא גם גורם מעכב, בגלל שינוי צורה וכדומה. חשוב גם לדעת מה מצב הבקיעה של שיניים אחרות. לכן כדאי להתיעץ עם מומחה לרפואת שיניים לילדים לגבי המשך הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרותרוני07/02/2014
בני בן 12.5 השבוע נפל לו שן חלב. רציתי לדעת עד איזה גיל השניים מתחלפים?והאם זה שעדיין יש תחלופה של שניים מעיד על איחור בהתבגרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התבגרות - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן10/02/2014לפי הממוצע עד גיל 13. לגיל דנטלי אין משמעות לגבי מאומה נוסף. תקין לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור בן לילד בן 3.9יעלי04/02/2014
שלום
לבני בן 3.9 לאחר בדיקה שגרתית אצל רופא השיניים ( בדיקה ראשונה ) התגלה כי יש לו חור קטן מאוד בשן טוחנת תחתונה. הומלץ על ידי הרופא לבצע צילום לקביעת עומק החור ולעשות סתימה לאחר מכן.
אני ממש חוששת מהטיפול עצמו לילד כזה קטן. האם מדובר בטיפול הכרחי בשלב זה?
האם ניתן להמתין קצת עם הטיפול שכזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חור בן לילד בן 3.9 - תגובה
פרופ' חיים סרנת05/02/2014מוקד עששת קטן (חור) בדרך כלל הופך לגדול אם לא מטפלים. מידת הדחיפות נקבעת על ידי הרופא המטפל.
בגיל זה רצוי לדעתי לטפל אצל מומחה לרפואת שיניים לילדים, שיודע לגשת לילד ובמקרה הצורך יש בידו אמצעים שונים כגון גז צחוק וכדומה המאפשרים טיפול נאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ! ועוד שאלה
יעלי05/02/2014רציתי לברר גם לגבי משחת השיניים לילדים. האם כדאי להשתמש במשחה עם פלוארוד או ללא ? כרגע אנו משתמשים במשחה על בסיס טבעי ללא פלוארוד. כדי כבר לעבור למשחה אחרת ? ( לרוב הבן שלי מצליח לירוק את הכול ולא לבלוע )
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה ! ועוד שאלה - תגובה
פרופ' חיים סרנת05/02/2014בהחלט, משחה עם פלואוריד עדיפה ממשחה ללא פלואורידץ יש לשים כמות קטנה (בגודל גרגר אפונה קטן) ולשטוף אח"כ את הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !
יעלי06/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדציה לילד בן שנתיים וחצירחל02/02/2014
נכדנו עומד לעבור אטימה של חריצים עמוקים בארבע טוחנות תוך שימוש בדורמיקום לטשטוש. הרופא בעל הסמכה לביצוע החייאה בילדים ונעזר במוניטור, במרפאה נמצאת נוסף אליו אסיסטנטית. האם בטוח לבצע פעולה זו במרפאת שיניים, או חובה בבית חולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סדציה לילד בן שנתיים וחצי - תגובה
פרופ' חיים סרנת03/02/2014אין חובה לבצע סדציה הכרתית (טשטוש) בבית חולים.
סדציה בילד קטן במרפאה צריכה להתבצע על ידי מומחה לרפואת שיניים לילדים במרפאה מצוידת לכך ולפי תקנות משרד הבריאות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם מודאגתדנה02/02/2014
הי בני המתוק בן שנה וחצי. שן ראשונה יצאה בגיל 11 חודש. כיום יש לו 2 שיניים למטה ו2 למעלה (החותכות). טרם יצאו שיניים נוספות. יש לו נפיחות בשיניים מעלה שליד ורואים לבן אבל טרם בקעו
הייתי לפני שבוע אצל רופא שיניים מומחה לילדים והסברתי לו חששותי בעקבות כך שמספר חודשים לא בקעה עוד שן נוספת. מישש ואמר שמרגיש שינייים והכל בסדר...
מה שמטריד אותי ושכחתי לשאול אותו- לפני כחודש ראיתי בחך מאחורי השן הקדמית העליונה נקודה לבנה...היום ראיתי שהנקודה הרתחבה וחשפה מעט מהשן- כאילו השן מאחורה נחשפה יחסית לזו שצמודה אליה. אין לי מושג ממה זה קרה והאם זה תקין?
ממה זה יכול לנקוע? דלקת? נסיגת חניכיים בגיל כה צעיר עם 4 שיניים? (זה בחך- מאחורי השן- זה נחשב חנייכים?). אין דימום / נפיחות מיוחדת
בקיצור - עד שאבוא עליו שוב- אני מאד מודאגת ואשמח להשערה ממה זה יכול להיות והאם זה יכול להיות בסדר?
כמו כן- האם עצם העובדה שמימש שיניים יכולה להרגיע? עדיין קצת מוטרדת שטרם בקעו השאר
אם מודאגת מאד מאד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם מודאגת - תגובה
פרופ' חיים סרנת03/02/2014על פניו לא נראית לי סיבה לדאגה הרבה . 4 שיניים בגיל זה יכולות להיות נורמלי לילד זה. מישוש על ידי מומחה במקרה זה קרוב לודאי שיכול להספיק ואם הוא ישוב לראות את הילד בקרוב הרופא יוכל להרגיעך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)