פורום רפואת שיניים לילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• בקיעת שיניים
    אתי שושני
    01/02/2014

שלום רב, אני סבתא לתינוק בן 4 חודשים ולקראת גיל ה-4 חודשים בקעו לו 2 השיניים למטה זה בסדר? לי לא זכור מילדי שלי. תודה על התשובה למייל שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקיעת שיניים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקיעת שיניים - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    02/02/2014

בסדר גמור. לכל ילד יש קצב משלו וזה בתחום הנורמלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צחצוח שינייים לתינוקת-שאלה חשובה
    רוית
    29/01/2014

שלום,
    בתי בת שנה ושמונה,קניתי לה אצבעון לצחצוח שיניים,בהתחלה היא נתנה לי לצחצח לה,היום בשום אופן היא לא מוכנה לפתוח את הפה,
    האם יכול להיגרם נזק?
    איזה מברשת שיניים ומשחת שיניים מומלצים?

מחכה לתשובה

תודה

הוספת תגובה

• צחצוח שינייים לתינוקת-שאלה חשובה - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    29/01/2014

בגיל זה יכולה להיות התנגדות לפעמים לצחצוח, אך ההורה חייב להתעקש. בעדינות ובסבלנות להרגיל את הילד לפעולות הצחצוח ,כמו לכל טיפול, רחצה, הברשה וכדומה.
    ניתן בשלב זה כשמתחילות לבקוע גם שיניים טוחנות להתחיל להשתמש במברשת קטנה ורכה . לגבי המשחה לדעתי ניתן כבר להשתמש במשחה המומלצת לגילאי שנתיים ומעלה בכמות קטנטנה, כמו מריחה על גבי המברשת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקיעת שיניים
    עדן
    29/01/2014

בתי בת עשרה חודשים בעיצומן של בקיעת השיניים השבוע יצאו שתי שיניים למעלה עוד מהשלב שרואים לבן היה נראה בשן אחת פס לבן ובאחת כמו נקודה לבנה בקצה ולא פס ישר ועכשיו כשבקעו השיניים אחת בקעה באמת כמו השאר והשניה יש שם רק חצי שן בחוץ , זה מוכר ? זה ממש מטריד אותי .

לקביעת תור
    סגירה
    בקיעת שיניים

הוספת תגובה

• בקיעת שיניים - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    29/01/2014

קשה לומר לפי התיאור, האם יש איזו הפרעה התפתחותית בזגוגית. כמו כן לפעמים יש הבדל בבקיעה בשלביה הראשונים.
    כדאי לדעתי שתתייעצו עם רופא שיניים מומחה לילדים שיראה את הילדה ויוכל להרגיע אתכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה לילד בן 6 והשניים
    נשואה
    26/01/2014

שלום לכם , למה הכוונה סדציה? והאם מותר לבקש בשניידר כשיגיע הזמן (לצערי מפחדת בשביל הילד לסמוך עליהם) בגגל התאור שלי סרט נע של מיטות לחדר ניתוח פיג'מות מפחידות ובדיקות שלא עליונ ולא על כל עם ישראל לעולם.
    האם אפשר לבקש מהם גם סירופ שאין לי מושג מה השפעתו ולאורך כמה זמן האם יוכלו להוסיף גם גז צחוק וזאת במטרה לא הלעגיע להרדמה מלאה חס ושלום.
    תודה
    רק תראו כמה אני חרדה ורוצה שהילד פשוט יהיה גדול כבר!!!!!!!!!!

הוספת תגובה

• המשך שאלה לילד בן 6 והשניים - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    26/01/2014

סדציה משמעותה "טשטוש" באמצעות תרופה.(לפעמים בצורת סירופ)
    שיטת הטיפול תלויה בסוג הטיפול ובחומרתו. יש טיפולים הנעשים בסדציה אך אם הטיפול מסובך יותר קשה וארוך יותר, עדיף, מבחינת הילד לעשות את הטיפול בהרדמה כללית.
    עליכם לסמוך על הרופא המטפל ולבקש הסברים נוספים על מנת שתבינו למה נעשה הטיפול בצורה זו או אחרת. (הרופא חייב לתת לכם הסבר מלא לפני שתתנו את הסכמתכם לטיפול)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמיחת שיניים תקינה
    טלוש
    22/01/2014

שלום רב ,
    בני בן 10 חודשים עם שתי שיניים תחתונות שאותן הצמיח כשכבר היה בן 7 חודשים.
    בחודש וחצי האחרון הוא סובל מכאבי שיניים ורק ג'ל להרגעת הכאבים בשיניים עוזר לו. אנחנו מחכים שהשיניים שמכאיבות לו יצאו אך לצערי זה לא קורה.
    האם צמיחת השיניים אמורה להימשך כל כך הרבה זמן? את השיניים הראשונות הוא הוציא אחרי שבועיים שלושה..
    אודה לתשובה בהקדם האפשרי.

לקביעת תור
    סגירה
    צמיחת שיניים תקינה

הוספת תגובה

• צמיחת שיניים תקינה - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    23/01/2014

לפעמים בקיעת השיניים הראשוניות מתעכבת אך בדרך כלל זו תופעה נורמלית.
    אם נראה לכם שתלונות הילד חמורות, כדאי אולי לבדוק אצל רופא הילדים אם אין סיבה נוספת לתלונות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6 והשיניים
    נשואה
    22/01/2014

שלום, הילד בן 6 . נפל במהלך חייו הצעירים במעון (בערך גיל שנתיים שלוש)
    השן הקדמית נשברה ואחר כך שוב קיבל באותו המקום או ליד מכה מעזרה ראשונה באותו הזמן רופא שיניים אמר הכל יעבור והשיניים החלביות יפלו אין מה לדאוג.
    לפני כמה חודשים לקחנו אותו להסתכלות לראשונה אצל רופאת שיניים לילדים בכפר סבא שעובדת רק עם ילדים 22 שנה. היא ספרה את השיניים וטענה כי יש לו בעליונות
    יותר שיניים ממה שצריך וזו תופעה מוכרת. צילמה וטענה כי שי להוריד את השיניים העודפות 2 וכמובן להוציא את השן שנשברה בילדות כי נשארה ממנה ועלתה קצת למעלה ואלה מפריעות לקבועות לצאת בבוא הזמן בערך בכיתה ב'.
    בעלי לא רצה לטפל אצלה בגלל מחיר וביקש שניגש לכללית סמייל. בכללית סמייל היתה רופאה צעירה והיא בשניה שהילד ישב ומהסתכלות מהירה טענה הילד לא משתף פעולה ועל מנת שלא תהיה לו תראומה אני מפנה אתכם לשניידר. הגענו לשניידר.(הייתי מבועתת מזה שכל כך הרבה ילדים באים ויש שם סרט נע של מיטות עם ילדים לניתוח
    והרדמה . בכל אופן נכנסנו היתה רופאה צעירה מאוד עם עוזרת סבלנית והיא בהינף דבר
    ספרה שיניים ספרה עששת או חור אחד ואמרה בפעם הבאה תבואו נצלם אחר כך תבואו
    ננסה בטשטוש ואם לא אז ניתוח. ואחר כך אם צריך תבואו שוב. האם הטשטוש בסירופ
    מספיק טוב וחזק כדי לבצע טיפול האם בשביל סירופ צריך לנוע עד שניידר האם כמו שבעלי טוען יש שם את הרופאים הטובים.יש לי פחדים האם לסמוך עליהם והרופאה משניידר בכלל לא הסירה על השיניים שיפלו לבד או אלה המיועדות לגדול אלה פשוט סרט מע צריך לטפל תבואו נרדים איך ייל איך יעבוד האם להכין את הילד האם לספר על המקדחה מה צריך לעשות. אני שומעת מחברות שלילד שלהם היתה אותה בעיה השתמשו בגז צחוק וטיפלו וזהו. האם כך???? האם לסמוך על שנייר והמיטות המתגלגלות במסדורון עם בכי ילדים עם צום.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6 והשיניים

הוספת תגובה

• ילד בן 6 והשיניים - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    23/01/2014

במרפאת השיניים בבית החולים שניידר נמצאים רופאים מומחים לטיפול בילדים ,היא פועלת שנים רבות בהצלחה רבה ונותנת שירות לילדים רבים.ייתכן ועליכם לבקש הסבר נוסף מהרופאים המטפלים בכם לגבי הצורך ושיטת הטיפול.
    במידה ואינכם מרוצים או חוששים ,תוכלו לבקש דעה נוספת מרופא שיניים מומחה לילדים שיוכל לתת לכם דעה נוספת שתעזור לכם להחליט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחודשיים ללא בקיעת שן
    ליאם
    21/01/2014

לבני בן השנה וחודשיים טרם צמחה ולו שן אחת.
    האם יש מקום לדאגה? לבדיקה?
    יש לציין שהתפחותו הכללית הינה נורמלית לחלוטין ואף מעבר לכך.
    הולך מגיל 11 חודש, מבין כל דבר, רק שיניים טרם יצאו.
    תודה!

הוספת תגובה

• בן שנה וחודשיים ללא בקיעת שן - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    21/01/2014

סביר שהכל תקין. פשוט נמצא בנקודה קיצונית יחסית על עקומת גאוס של גיל בקיעה. הסתכלי אם את רואה צורה של השטח החודי של השן בלסת תחתונה קדמית. שם בוקעת בדרך כלל השן הראשונה. הייתי ממתינה בסבלנות ואם ממשיך להתמהמה - פני לרופא שיניים מומחה לילדים לבדיקה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במענה לתשובתך

ליאם
    21/01/2014

תודה על תשובתך.
    בלסת התחתונה רואים בצבוץ לבן של שתי השיניים, אך נראה כי יש מרחק גדול יחסית שעל השיניים לעשות על מנת שיבקעו. נראה כאילו הן נמצאות עמוק בתוך החניכיים והדרך ארוכה מאוד, הייתכן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לי ותודה
    מיכל
    13/01/2014

שלום רב,

בני בן שנתייים ועשרה חודשים...יש לו עששת בשתי השניים הקדימיות העליונות..
    בביקור אצל רופאת שניים ילדים, נאמר כי לעת עתה אפשר בנתיים לחכות עם טיפול התערבותי, ולשים פלואוריד פעם בחודש במרפאה, ובנוסף כל ערב למרוח טיפה משחת שניים על המקום....
    שאלתי היא האם עששת מביאה בהכרח בהמשך לדלקת???
    האם הרעיון שנאמר לי נכון?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לי ותודה

הוספת תגובה

• שאלה לי ותודה - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    13/01/2014

ההחלטה בדבר צורת הטיפול תלויה בדרגת הפגיעה של השן ודרגת הסיכון לעששת
    בדרך כלל בגיל זה כדאי שההחלטה תעשה על ידי רופא שיניים מומחה לילדים שיחליט האם כדאי לנסות ולעצור את התהליך או לסלק את מוקדי העששת ולשחזר את השיניים
    חוסר טיפול והזנחת המצב עלולה להביא להחמרתו וכן להמשך מתפשטות המחלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לי ותודה - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    13/01/2014

התפעלתי מתשובתו העדינה של פרופ סרנת. בגיל שנתיים אין שום היגיון במעקב אחר עששת שמספיק גדולה שאת תראי.... זה גם מדביק שיניים אחרות. שיתוף פעולה לא סביר שיהיה בקרוב אז מה ההגיון בהמתנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים בגוון חום.
    רונן
    09/01/2014

שלום,
    בני בן שנה וחודש וחצי ויש לו בסה"כ עד עכשיו ארבע שיניים (שתיים חותכות מרכזיות תחתונות ושתיים חותכות מרכזיות עליונות).
    עד לרגע זה מעולם לא צחצחנו לו שיניים ולא עשינו לו טיפול כלשהו בנוגע לשיניו.
    לפני מס' ימים, אני ואשתי שמנו לב ששתי שיניו התחתונות של בננו הן בצבע חום לחלוטין עם מראה קצת עקום.
    מבחינה ויזואלית זה נראה כמו סוג של ריקבון כלשהו בשן..
    שאלותיי הן, האם זה שכיח שבגיל כזה ישנן שיניים בעלות צבע חום וקצת עקומות?
    האם נדרש טיפול כלשהו בנוגע לכך?
    האם קיים רופא שמתמחה בנושא הזה?
    נ.ב. לאישתי יש תופעה שנקראת Black Line בשיניים, תופעה שכל הזמן ממשיכה לחזור למרות שהיא עושה טיפול אצל שיננית באופן קבוע..
    אז אולי בננו נדבק ממנה?

בתודה מראש ומצפה לתשובתכם,
    רונן

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים בגוון חום.

הוספת תגובה

• שיניים בגוון חום. - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    10/01/2014

שינוי צבע מיידי - כי׳פתאום הבחנתם׳ יכול להיות שטף דם עקב מכה ומאידך יכול להיות גם צביעה חיצונית מסיבה כל שהיא עששת פוגעת בגיל הזה בדרך כלל החותכות העליונות קודם לכן. אבל באמת כדי לברר ברור רציני צריך רופא שיניים לראות את השיניים, לחוש את מרקמם , לבחון את יתר השיניים והרקמות הרכות ואז יהיה ערך לתשובה. איני חושבת שמקרה כזה, בגיל כה צעיר, יכול להפתר בפורום זה. אנא פנו למומחה לרפואת שיניים לילדים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שיניים נרחב לילד בן 3.5
    אמא דואגת
    31/12/2013

שלום,
    לבני בן השלוש וחצי נוצר חור גדול מאוד בין שתי השיניים הקדמיות, שתי השיניים ממש נאכלו...
    בבדיקה במרפאה פרטית קיבלנו הצעת טיפול הכוללת סתימה והדבקת כתר.
    הטיפול המוצע במרפאה לגיל כזה הוא טיפול בסדציה בתוספת גז צחוק.
    שאלתי היא האם בגיל כזה יש חשיבות גבוהה לטיפול בסדציה או שניתן להסתפק בגז צחוק?
    אני מעט חוששת מתהליך הסדציה ומעדיפה להמנע ממנו ככל הניתן. מה גם שהוא יצטרך לעבור עוד שני טיפולים נוספים של סתימת חורים רגילים בשיניים הטוחנות וגם כאן הרופאה הציעה תהליך הרדמה דומה.
    האם לא ניתן לטפל ללא סדציה בגיל כזה? וללא טראומה לילד כמובן...

תודה מראש.

הוספת תגובה

• טיפול שיניים נרחב לילד בן 3.5 - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    31/12/2013

טיפול בסדציה הכרתית בגיל זה מאפשרת לתת טיפול איכותי בצורה שמאפשרת לילד לקבלו ללא חרדות ולשתף פעולה בטיפול.
    גז צחוק יכול להספיק למקרים קלים יותר וזו החלטתו של רופא השיניים לילדים לבחור את הטיפול המתאים, לעתים הטיפול הוא משולב, סדציה יחד עם גז צחוק, במיוחד כשיש טיפולים נוספים שידרשו יותר מביקור אחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמיחת שן קבועה מבלי שתיפול השן החלב
    אירה
    25/12/2013

שלום לבתי בת 6, צומחת שן קבועה מאחורי שן חלבית מתנדנדת שלא נופלת.

הלכנו למרפאת השיניים בקופת החולים ורופאת השיניים לילדים ראתה, ואמרה שאם השן לא תיפול תוך שבועיים לחזור לעקירה. עברו שבועיים והשן עדיין לא נפלה
    האים ללכת לעקירה? או לחכות עד השן תיפול בעצמה?
    יש לציין שהשן מתנדנדת מאוד, אך גם לפני שבועיים היא התנדנדה מאוד..
    תודה

הוספת תגובה

• צמיחת שן קבועה מבלי שתיפול השן החלב - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    29/12/2013

אם אכן השן מתנדנדת מאד ואין סטיה גדולה של השן הקבועה הבוקעת, ניתן לחכות עוד זמן מה ולתת לטבע לעשות את שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טשטוש לילדה בת ארבע
    אורית
    24/12/2013

אמש לקחתי את בתי לבדיקת שיניים. נאמר לי שיש לה אבססט בשן טוחנת וחורים רבים בלמעלה משבע שניים. באחת מהתגובות, קראתי שניתן לערוך טיפול שיניים בטשטוש ולא בהרדמה מלאה. אשמח לקבל פרטים נוספים על כך. ובנוסף, היכן אוכל לברר לגבי רופאי שיניים המשתמשים בשיטת טול זו. אני חוששת לבצע את הטיפול בהרדמה מלאה, שזו בעצם המלצתה של הרופאה אשר בדקה אותה. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    טשטוש לילדה בת ארבע

הוספת תגובה

• טשטוש לילדה בת ארבע - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    24/12/2013

מה גילה של בתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אורית
    24/12/2013

ראשית, תודה על תגובתך המהירה.בתי תהיה בעוד שבועיים בת ארבע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טשטוש לילדה בת ארבע - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    24/12/2013

שמתי לב שגיל הילדה מופיע בראש השאלה .... אותי היה מעניין לדעת כמה שיתוף פעולה אפשר להוציא מבתך לפני שמחליטים על חוסר יכולת התמודדות. רופאים מומחים לילדים עובדים עם מגוון חומרי טישטוש הבעיה ברובם זה שנותנים זמן טישטוש מוגבל וקשה לטפל ביוצר משן אחת בישיבה- והתהליך מתיש ומייאש
    אני אישית מאוד אוהבת כלורל הידרט שזה סירופ אלכוהול בו הילד נשאר ער אך אני מצליחה לסיים את כל הטיפול בישיבה אחת ובעיקר הילד לא זוכר מאומה. אולם באמת כדאי לראות את בתך כי גיל 4 הוא גיל שייתכן, בהשקעה ובגישה המתאימה, להצליח בטיפול ללא כל טישטוש.
    ההפניה הגורפת להרדמה כללית היא רפואת שיניים לילדים עלובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אורית
    24/12/2013

תודה רבה את פשוט מדהימה.זו גם דעתי על הרפואה.בתי סירבה לפתוח את פיה עד הסוף. אבל לפחות לא נרתעה וברחה מן הכסא, כך שניתן להסיק שניתן לטפל בה, עם מעט סבלנות ועידוד. איני יודעת היכן אוכל למצוא באיזורי רופאי שיניים שיסכימו לטפל בה בעזרת טשטוש. אני מתגוררת בנתניה. אשמח אם תוכלי לכוון אותי על הדרך בה אוכל למצוא רופאים כאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בשן חלבית
    סיון
    25/11/2013

שלום
    בני בן 2.4 נפל וקיבל מכה בשן הקדמית לפני 4 ימים. הוא עדין מתלונן שהשן כואבת לו ומתנדנדת. הוא מתלונן בעיקר כשהוא עם מוצץ.
    אשמח לקבל ייעוץ מה לעשות בנדון
    תודה
    סיון

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה בשן חלבית

הוספת תגובה

• פגיעה בשן חלבית - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    26/11/2013

הדבר הנכון לעשות הוא לפנות לרופא שיניים מומחה לילדים על מנת שיעריךאת המצב ייתכן שיבצע גם צילום רנטגן ויציע טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים ושמונה- חסרות שיניים
    דנה
    18/11/2013

שלום,
    הבן שלי בן שנתיים ו-8 חודשים. יש לו 16 שיניים וחסרות לו 4 טוחנות. מהו הגיל המקסימלי שאמורות לצמוח שיניים אלו? מתי יש לבדוק אם ישנה בעיה?
    תודה,
    דנה

הוספת תגובה

• בן שנתיים ושמונה- חסרות שיניים - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    19/11/2013

בנך בגיל בו חשוב שייבדק על ידי רופא שיניים לילדים שידריך אותך גם במניעה, יניח פלואור, ישקול איטומים בעתיד. לגבי זמן הבקיעה לא הייתי דואגת. סביר להניח שגם שן ראשונה שבקעה בקעה באיחור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקיעת שיניים
    דנה
    10/11/2013

שלום רב
    בני אוטוטו בן שנה ו3 חודשים
    בגיל 10.5 חודשים יצאו 2 שיניים ראשונות תחתונות. לקראת גיל שנה יצאו 2 העליונות החותכות. היום סה"כ 4 שיניים - 2 למעלה 2 למטה. 3 חודשים לא בצבצה שן נוספת...
    האם תקין? האם יש מקום לדאגה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בקיעת שיניים

הוספת תגובה

• בקיעת שיניים - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    10/11/2013

סדר הבקיעה תקין ולכן לא סביר שיש מקום לדאגה. הגיל הדנטלי שלו מאחר יחסית לממוצע ואין בכל מאומה מלבד סטטיסטיקה. אולם הייתי מפגישה אותו כבר עם מומחה לילדים כי זוה הזמן הנכון לבדיקה ראשונה ואז יהיה במעקב מקצועי נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה