מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה דחופהמירי14/07/2013
שלום רב
יש לי ילדה בת 4 וחצי
שלקחתי אותה לבדיקה שגרתית לרופא שיניים
והוא טען שיש לה 2 חורים וצריך לעשות צילום על מנת לראות אם מדובר בטיפול שורש או סתימה ,
היא קיבלה רפלוקס הקאה מהנשכן אז הוחלט לעשות צילום פנורמי
ובצילום הפנורמי הרופא אמר שיש לה איזה 8 שיניים לטיפול אבל הוא לא יכול לראות אם מדובר בטיפול שורש או סתימות והמליץ לעשות לה בהרדמה מלאה גם את הצילום וגם את הטיפולים
וכבר יש לנו תור לשבוע הבא
אבל יש לי קצת חרדות מזה האם זה באמת הכרחי ההרדמה המלאה?
כי בסך הכל בטיפולים היא כן משתפת פעולה רק בגלל הצילום שהרופא לא מצליח לראות במה מדובר כדאי לעבור את ההרדמה
אני ממש אשמח לקבל המלצות בהקדם תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן14/07/2013מזעזע שהרדמה כללית היא התשובה לרפלקס הקאה. חפשי רופא שמסוגל להתמודד אני בדרך שמרנית יותר. פנורמי אינו בשום אופן צילום אבחנתי לעששת ותמוה מאוד שלפיו נאמרה אבחנה כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי בעיות שיניים לילד בן 7לילך אסולין10/07/2013
בני בן ה 7 כבר הספיק לעבור שלושה טיפולי שורש, עקירה וסתימה כבר בשן קבועה, נראה שזו נטיה טבעית ( ילד שלא כלכך אוהב מתוקים ),
מה אפשר לעשות על מנת למנוע כמה שאפשר בעיות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ריבוי בעיות שיניים לילד בן 7 - תגובה
פרופ' חיים סרנת10/07/2013על מנת לשפר את מצבו של הבן יש להכין תכנית מניעה אפקטיבית בנוסף לטיפול הפרטני בשינים הפגועות. הדבר כולל בירור הסיבות למצב ומציאת דרכים לפתרון שיכללו טיפולי פלואוריד, הדרכה בשמירת ההיגיינה ,שנויים אולי בהרגלי האכילה וכדומה.
ייתכן וכדאי להתייעץ עם מומחה לרפואת שיניים לילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים קידמיותטלי09/07/2013
ביתי בת ה 4.5 נפלה וקיבלה מכה בשיניים הקידמיות.רופא השיניים צילם את השיניים
ואמר בעוד חודשיים לבוא לביקורת ואם וכאשר המקום יזדהם ניאלץ לעקור את שני
השיניים הקידמיות. לבינתיים הוא אמר לנו לנקות לה את מקום הפגיעה בעזרת מקלון אוזניים שלוש פעמים ביום עם תמיסה לשטיפת פה (לא זוכרת את שמה).
אני מאוד מודאגת באשר לכך שאולי ניצטרך לעקור לה את שני השיניים הקידמיות שלה
ורציתי לדעת מה הסיכויים לכך שהמקום יזדהם ונגיע לכדי עקירה?
האם יש משהו נוסף שאני יכולה לעשות על מנת שלא נגיע למצב של עקירה ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיניים קידמיות - תגובה
פרופ' חיים סרנת09/07/2013שיניים ראשוניות שנחבלו צריכות להיות במעקב. לעתים יש שינוי צבע המעיד על נמק של המוך ,אך אחוז ניכר של השיניים מחזיק מעמד ללא צורך בטיפול. לאחר הימים הראשונים (7-10) ימים של אוכל רך או חתוך וניקוי האזור בתמיסת כלורהקסידין אין טיפול מיוחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן חלב שנפלה בעקבות נפילהמורן22/06/2013
שלום,
לבני בן ה-4 נפלה היום שן החלב הקדמית בעקבות נפילה
הוא נבדק במיון ואמרו לנו שאנחנו צריכים להיות במעקב
אני מבינה שצמיחת שם קבועה תהיה רק בסביבות גיל 7-8
האם יש אופציות לתיקון אסטתי זמני עד לבקיעת השן החדשה?
תודה רבה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שן חלב שנפלה בעקבות נפילה - תגובה
פרופ' חיים סרנת23/06/2013בעיקרון קיימות אופציות של התאמת שן תותבת באמצעים קבועים או ניידים. ההחלטה תלויה במידת הצורך בדבר מבחינת הילד וכן במידת הצורך של ההורים בטיפול זה.
כמו כן קשורה ההחלטה במידת שיתוף הפעולה של הילד לפרוצדורות הנדרשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - נפילת שן חלב בעקבות נפי
מורן24/06/2013שלום ד"ר,
ותודה על תשובתך
למי אני צריכה לפנות על מנת לבחון אופציות אלו?
האם כל רופא ילדים מומחה מוסמך לפעולות אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים - חבלהליטל17/06/2013
שלום
ביתי בת בארבע וחצי נפלו 2 שיני חלב קדמיות
איני יודעת מה הסיבה לנפילתן אך נעקרו מהשורש עפ"י צילום
נבדקה עי רופא שיניים באותו היום ומאז חלפו 7 חודשים
רופא הילדים בקופ"ח לא אמר כי יש לחזור או נתן איזושהיא הוראה ורציתי לוודא האם נכון שאין טיפול או משהו לעשות עם המצב?
להערכתך מתי יצמחו השיניים הקבועות ?
האם תוכל להמליץ או להפנותי לרופא מומחה לילדים באיזור הדרום ?
אגב האם נכון ללכת למומחה לילדים או אין זה משנה ?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיניים - חבלה - תגובה
פרופ' חיים סרנת18/06/2013נפילת שתי שיניים קדמיות עליונות בגיל 4 לרוב היא תוצאה של חבלה, מכה או נפילה.
השיניים הקבועות בוקעות בדרך כלל בסביבות גיל 7.
זה משנה. פניה לרופא שיניים מומחה תאפשר לך לקבל אבחנה מדויקת ויעוץ ברור לגבי המשך הטיפול או המעקב אחר האיזור שנפגע והשיניים של בתך בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיניים - חבלה - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן18/06/2013תוספת קטנה. ניתן להחזיר את השיניים לקשת על גבי סיב אדהזיבי והילדה תראה כאילו לא איבדה אותן. האינדיקציה אסתטית בלבד. רק שתדעי שיש היום הידע לטיפוח כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חצי שנה - בקיעת שן וכאביםשלי13/06/2013
שלום,
ביתי בת 6 חודשים. בוקעת לה שן ראשונה (כבר מבצבצת מהחניכיים), וניתן כבר להבחין בשן הצמודה לה בתוך החניכיים.
כבר 3 ימים שהיא כנראה סובלת מאד - בוכה המון, רוצה להיות רק על הידיים, חסרת תאבון, מנוזלת, עצבנית. בעיקר ביום. בלילה בוכה מתוך שינה ונרדמת חזרה.
בדרך כלל תינוקת חייכנית ועליזה.
שאלותי:
כמה ימים בדרך כלל נמשכים כאבי בקיעת שן?
האם גם לאחר שהשן בקעה לחלל הפה עשויים להיות כאבים?
באיזו תדירות מותר לתת אקמולי/נובימול לשיכוך כאבים?
האם יש תרופה הומופאטית בטוחה לשימוש? ואיך אפשר לשלב אותה עם משכך כאבים רגיל?
(ניסיתי טיג'ל, לא השפיע כלל.)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בת חצי שנה - בקיעת שן וכאבים - תגובה
פרופ' חיים סרנת16/06/2013יש ילדים שבקיעת השיניים גורמת להם אי שקט וגרוי בחניכיים.
ישנם אמצעים שונים להרגעה כגון משחות טבעיות ואחרות למריחה (ניתן לברר אצל הרוקח) או "צעצועי" פלסטיק שמקררים בפריזר והילד שם בפיו ו"נושך" על הצעצוע. לרוב הגרוי עובר עם בקיעת השן.
חשוב לציין שהופעת חום דורשת בירור מיוחד כי בדרך כלל אינה תוצאה של בקיעת שיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה קודמתמיכל09/06/2013
מהי עמדתכם להכנסת שן תותבת במקום זו שנפלה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהמשך לשאלה קודמת - תגובה
פרופ' חיים סרנת11/06/2013שן שנפלה תצמח לה מחליפה קבועה תוך זמן לא רב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסטיקמיכל09/06/2013
האם בת 3 וחצי עם שן קדמית שחסרה עקב נפילה רשאית ללעוס מסטיק אחד או שניים ליום ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מסטיק - תגובה
פרופ' חיים סרנת11/06/2013בגיל כן אין שום סיבה למנוע ממנה בעיקר שיש כיום מסטיקים בטעמים מצוינים שאינם מכילים סוכר ומיתן ליהנות מהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן לילדה בת 6מירי09/06/2013
הבת שלי (בת 6) אמורה לעבור עקירת שן מחר, לאחר שבקעה לה שן ללא נפילת שיני חלב.
העקירה אמורה להתבצע עם גז צחוק.
האם כדי לתת לה משכך כאבים (למשל אקמולי) לפני ההגעה למרפאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עקירת שן לילדה בת 6 - תגובה
פרופ' חיים סרנת16/06/2013לרוב ניתן לחכות ולא למהר לעקור את השן הראשונית המתעכבת .רק אם השורש של השן הראשונית לא נספג , צריך לעקור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אמצעי הסדציהלי28/05/2013
המקובלים בטיפול לילדה בת 7 ?
מגיל שנתיים הילדה שלי מטופלת האטרקס ועכשיו החלפתי רופאת שיניים והיא אמרה שהילדה משתפת פעןלה ואפשר גז צחורק ווליום מה החומר הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה אמצעי הסדציה - תגובה
פרופ' חיים סרנת29/05/2013השאלה היא מדוע בגיל 7 , לאחר 5 שנות טיפול הילדה עדיין זקוקה לסדציה ובמיוחד לסדציה תרופתית (ואליום).
אם יש סיבה מיוחדת , בריאותית או התנהגותית אזי ההחלטה לצורך בשימוש צריכה להיעשות על ידי מומחה לרפואת שיניים לילדים והוא גם חייב, כמובן להסביר לך את הסיבה לצורך בתרופה ואת התכונות והפעילות של כל תרופה ואמצעי הזהירות הנלקחים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
לי29/05/2013עד היום היא טופלה באיכלוב
עכשיו העברתי אותה לרופאה מומחית ילדים היא טוענת שבגיל הזה מקובל לעשותטיפול עם גז צחוק וואליום בגלל זה אני שואלת מה מקובל (אם זה רלוונטי עד גיל 6 היא היתה אסמתית אבל בטיפול עם האטרקס שנה שעברה הילדה היתה ממש מטושטשת ואני ממש לא רוצה להמשיך באטרקס)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על התשובה - תגובה
פרופ' חיים סרנת29/05/2013ההחלטה על הצורך בסדציה היא של הרופא המומחה המטפלת. בגיל 7, אצל ילדה בריאה,האם ניסיתם ללא סדציה או עם גז צחוק בלבד? הרופאה המומחית תקבע את שיטת הטיפול וחייבת ,כפי שכתבתי, לתת לך הסבר מלא על החומרים בשימוש והסיבות לשימוש בהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת שלא ניסתה
לי29/05/2013אין לי מושג למה עכשיו שאתה מעלה את הדברים אני מבינה שאפשר אחרת
עד שאני אדבר עם הרופאה מה ההשלכות של וואליום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה בשן חלבית קדמית עליונהדני26/05/2013
שלום רב, בני בן שנתיים ואחד עשר חודשים. לפני כחצי שנה הוא נפל על ספסל וקיבל מכה רצינית בשן הקדמית העליונה מצד ימין. שן חלבית כמובן. השן זזה ממקומה אך לא נשברה. בצילום שעשינו (מצ"ב) בתאריך ה-16 לדצמבר 2012 אמרו לנו שכרגע ממליצים לנו רק לעשות מעקב אחר השן ולעקוב אחר שינויים ולבוא לביקורת לאחר מספר חודשים. בינתיים השן חזרה פחות או יותר מקומה המקורי ולא שינתה את צבעה. בביקורת שעשינו לפני כמה ימים, מצ"ב צילום מהתאריך 20 למאי 2013 נאמר לנו על ידי רופאת השיניים לילדים כי נוצרה דלקת והשן ספוגה, וחייבים לבצע עקירה באופן מיידי כדי לא לפגוע בשן הקבועה ו/או בשיניים הסמוכות. רופא שיניים לילדים נוסף שהלכנו אלינו ייעץ לנו לא למהר עם העקירה אלא להמשיך ולעקוב. יש לציין כי הילד איננו מתלונן על כאבים ואין שום סימן חיצוני בחניכיים או בשן החלבית עצמה. לטענתו כל עוד הילד לא מתלונן על כאבים או כל עוד אנחנו לא מזהים איזושהו שינוי או החמרה עדיף להשאיר את השן כמו שהיא. כאמור מצ"ב צילום המראה את מצב השן מיד אחר החבלה לפני כחצי שנה בדצמבר 2012, וצילום מלפני כמה ימים כלומר מאי 2013. נשמח לדעת מה חוות דעתכם?
חבלה בשן חלבית קדמית עליונה - תגובה
פרופ' חיים סרנת27/05/2013גם לדעתי אין למהר ולעקור את השן. אמנם יש ספיגה מתקדמת של השורש אך לא נראית סכנה מידית לשן הקבועה שממשיכה להתפתח במקביל לשן המקבילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
הילה27/05/2013תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת שיניים גיל שנתיים וחודשיים!!!אורית26/05/2013
שלום רב,
ביתי בת שנתיים וחודשיים ואני משתדלת לצחצח לה בוקר וערב
עד כה אני מצחצחת לה ללא משחה כי אני מפחדת שהיא לא תדע להוציא אותה ואז תבלע אותה.
אני שוקלת לנסות לצרף את המשחה בכמות מזערית לצחצוח, 2 שאלות בנושא:
1. בעיקרון באיזה גיל בערך מתחילים לצחצח עם משחה?? ואם זה נורא שהיא תבלע קצת, או שעדיף לחכות לגיל גדול יותר (כי כרגע לדעתי היא תבלע את המשכה)
2. אני חיפשתי לה משחת שיניים לילדים וראית משחה עם פלואוריד ומשכה ללא פלואוריד, שתי המשכות מיועדות לילדים מעל גיל שנתיים אז מה עדיף???
(2 הערות היו רשומות בגדול כאילו זה דבר חיובי אז לא הצלחתי להבין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משחת שיניים גיל שנתיים וחודשיים!!! - תגובה
פרופ' חיים סרנת27/05/2013צחצוח שיניים ללא משחה יעילותו מועטה. מעל גיל שנתיים ישנן משחות מיוחדות לקבוצת גיל זו. את המשחה יש לשים על המברשת בכמות קטנה( גודל אפון, למשל). גם אם תבלע הילדה חלק מהמשחה החשש לפגיעה מינימאלי.
משחת שיניים עם פלואוריד עדיפה, כגלל פעולתה למניעת עששת ולכן מומלץ להשתמש בה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחת שיניים גיל שנתיים וחודשיים!!! - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן27/05/2013ביחרי משחה המתאימה לגיל 2-6 ושימי כמות של ראש אפונה ולא נורא אם תבלע קצת אבל תקבל את יתרון הפלואור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה חזקה על שיני חלברויטל24/05/2013
שלום, ביתי בת 5 נפלה לפני כשלושה שבועות ונפצעה בשפה העליונה. כתוצאה מכך מתנדנדות שתי השיניים הקדמיות. בביקור אצל רופאת שיניים נמסר שהדיניים מתנדנדות אך צילום לא נעשה בעקבות קושי להרגיע אותה. נמסר להגיע לביקור לאחר חודש. כעת אחת מהשיניים השחירה. מה משמעות ? מה עלי לעדות? תודה.
נפילה חזקה על שיני חלב - תגובה
פרופ' חיים סרנת25/05/2013שנוי הצבע חודש לאחר שהשן עברה חבלה מעיד על כך שמוך השן נפגע מהמכה ועובר תהליכי נמק. חשוב לעקוב אחר מצב השן ,גם בעזרת צילומי רנטגן על מנת לשמור שלא ייגרם נזק גם לנבט השן הקבועה.
מאחר והייתה גם בעיה של שיתוף פעולה, כדאי להתייעץ עם רופא שיניים מומחה לילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים צהובות בעקבות אנטיביוטיקהאדי22/05/2013
שלום רב,
בני בן ה-3.5 לאחר דלקת ריאות חמורה, קיבל אנטיביוטיקה לוריד ולאחר מכן יותר מחודשיים טיפול ברספרים. מאז החלו להופיע לו על השיניים כתמים צהובים, בחיבור שבין החניכיים לשיניים (גם למעלה וגם למטה).
הוא מצחצח שיניים קבוע בוקר וערב ולא אוכל הרבה מתוקים בכלל, כמו כן עד מתן האנטיביוטיקה שיניו היו לבנות מאוד.
אני מניחה שיש קשר לזה? האם יש משהו שניתן לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיניים צהובות בעקבות אנטיביוטיקה - תגובה
פרופ' חיים סרנת23/05/2013מתן אנטיביוטיקה מסוגים מסוימים גורם לצביעה של השיניים אך לא צביעה מידית אלא צביעה שתופיע בשיניים הבאות ,הקבועות. כמו כן ,בדרך כלל, לא נותנים את האנטיביוטיקות האילו לילדים קטנים.
הצביעה נראית לי חיצונית ולא קשורה לתרופה ולכן כדאי לגשת לרופא שיניים מומחה לילדים שיאבחן את מקור הצביעה וינקה את השיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיננים צהובות
דנה14/06/2013בני בן 6 חודשים, קיבל אחרי הלידה בבית החולים אנטיביוטיקה וגם עכשיו דלקת באוזן- מוקסיפן, האם זה ישפיע על צמחית שיניים צהובות? האם ישנם סוגים ספציפיים? מה הם?
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שיננים צהובות - תגובה
פרופ' חיים סרנת16/06/2013מוקסיפן אינו גורם לצביעה בשיניים. ישנם סוגים ספציפיים של אנטיביוטיקה ממשפחת הטטרציקלינים שעלולים לגרום לכך, אך בדרך כלל אינם ניתנים לילדים קטנים ולנשים בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי צמיחת ניבים תחתוניםמיקי16/05/2013
לבני בן ה-4 טרם בקעו הניבים התחתונות, מאחר וזה דבר די חריג מה מקובל לעשות במצב כזה?
אי צמיחת ניבים תחתונים - תגובה
פרופ' חיים סרנת17/05/2013כדאי להתייעץ עם רופא שיניים מומחה לילדים שמכיר את התפתחות השיניים והמשנן. קרוב לוודאי שיצטרך לעשות צילומי רנטגן לאבחן את מצבן ומיקומן של השיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)