3 שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 3 שאלות
    מ.
    21/09/2008

שלום רב, הבן שלי עלה לגן חובה. ילד מקסים, מאוד חכם וחברותי. מהגן יש לעתים דיווחים על התנהגות מאוד לא טובה כבר שנתיים ומשהו, שמאופיין בתקופתיות. תופעות כמו שמדווחים בגן לא רואים כמעט אצלנו בביתץ אנחנו נמצאים בטיפול אצל פסיכולוגית התנהגותית, וניכר שיפור מסוים. המליצו לנו לפנות לרפואה האלטרנטיבית, והמאבחנת, אחרי שיחה איתנו ועם הילד, ממליצה על תרופה הומאופטית. מה שמאוד מטריד אותי הם הדברים הבאים: 1 - האם רק שיחה מספיקה כדי לדעת איזה תרופה לרקוח לילד? 2 - מה הבקרה ומי בודק את איכות התרופות ההומאופטיות? קיים גוף רישמי? 3 - בעצם איך אני יודע שמה שאני נותן לילד שלי לא יפגע בו יותר? בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    3 שאלות

הוספת תגובה

• הסבר על הומאופתיה.

כרמית ברלין
    21/09/2008

הי ותודה על פנייתך.
    כמה דברים לגבי הומאופתיה.
    ראשית הומאופתיה היא שיטת טיפול שאיננה מטפלת במחלות או בבעיות - כי אם בבני אדם כמכלול: גוף נפש, רגש הכל בו זמנית.
    שנית - בהתאם למכלול של האדם, מאפייניו ומה שמייחד אותו בבעייתו ההומאופת מתאים לו את התרופה ההומאופתית. הקריטריונים לבחירת הרמדי מתבססים על מה שההומאופת רואה (התנהגות, סימנים פיזיים מסויימים וכו'...) במהלך השיחה עם המטופל או עם הוריו, ועל דבריו/דברי הוריו.
    - לגבי התרופות - תרופה הומאופתית הינה חומר אחד כלשהוא מהטבע : יכול להיות או צמח או מינרל וכו'... חומר אחד שעבר תהליך של דלולים מרובים במים, כך שלא נשארה שם אפילו מולקולה אחת של חומר.. מה שנשאר שם זה רק "זכרון של החומר". על כן התרופה ההומאופתית איננה מסוכנת לשימוש, היא אפילו בטוחה במהלך הריון ובזמן לידה, אין לה תופעות לוואי, אין אפשרות לפתח כנגדה אלרגיה, אין אפשרות ליצור בה תלות או להתמכר אליה כיוון שאין בה חומר.
    לגבי בקרה ואיכות תרופה - את התרופה ההומאופתית רוכשים בבית מרקחת מורשה. בדכ בתי המרקחת האלה מוכרים גם תרופות קונוונציונליות ועל כן אין מה לדאוג.
    אני מאחלת לך הצלחה רבה.
    כרמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו