מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםמייק30/11/2009
שלום אני בן 24 ,אני מטופל כ-3 חודשים אצל רופא הומאופט שהוא גם ד"ר קונבנציונלי הבעיה שלי היא שברגע שאני נכנס ללחץ יש לי בחילות, וזה גורם לי לא לצאת מהבית, שפניתי לקופ"ח לרופא משפחה הוא הפנה אותי לפסיכיאטר ללא כל הפניה לגסטרולוג,אז במקום ללכת לפסיכיאטר פניתי לרופא הומאופט ,שאני מטופל אצלו כ3- חודשים כנ"ל ,כשאמרתי לרופא שלי שאני חושב ללכת לפסיכיאטר הוא אמר לי שזה ישבש לי את החיים.השאלה שלי אם באמת יש להומאופתיה תשובה לכזה דבר או שבאמת כדאי לפנות לפסיכיאטר כי אני מרגיש שאין ממש תוצאות בשטח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכיאטר -הומאופת -או רופא
ד``ר אדית מרלין דניאל02/12/2009
שלום מייק
להומאופתיה יש את התשובות למצבך - לא תמיד למטפל - תלוי בדרגת המומחיות שלו בתחום.
מטפלים בתחום ההומאופתיה שהם רופאים - לפעמים הם בעלי שנים רבות של ניסיון בהומאופתיה ולפעמים לא ולכן הם שווי ערך בקטע של המומחיות שלהם למטפל שמתמחה רק בהומאופתיה
הומאופתיה הוא תחום באיננו תלוי בשום צורה בהגדרתו וביכולת שלו -ברפואה הרגילה ובידע כרופא. אם ההומאפתיה ככלי לתיקון ואיזון נמצא ככלי בידיו של רופא או מטפל שאיננו רופא -
שניהם צריכים במידה שווא לעבור וללמוד ולהתמחות שנים ארוכות עד להגעה למומחיות בתחום ושליטה מלאה בו עד להשגת תוצאות נדרשות ומרשימות
זאת אומרת שגם רופא חייב הכשרה מקיפה בתחום ההומאופתיה שהינו תחום התמחות שונה מכול תחום אחר שהרופא למד ונפגש בו על כה. הרבה מאוד רופאים היום לומדים והופכים להיות הומאופתים כי מצאו ששם אכן יש תשובות אמיתיות לבעיות ומצוקות אמיתיות של בני אדם.
3 חודשים הם זמן מספיק בהחלט כדי לראות תוצאה של כ 30% -40% ויותר במה שאתה מתאר -ולכן לראות שהתחלת התהליך שהולך לכיוון הנכון -לכן מהסיפר שלך הבעיה יכולה לנבוע מכמה כיוונים
1 אולי לא סיפרת את כול סיפור המקרה שלך לרופא ההומאופת לכן הרמדי שהותאמה לך לא
ב 100% חופפת לסיפור שלך לעומקו ולכן איננה עובדת בכול הרמות כצפוי ממנה
2 אתה נמנע מלדווח באמת את האמת על המצב של השינוי שחל בך כמו לא מעט ישראלים שאוהבים לומר שאין שום שינוי למרות שיש- כי הןא חושבים שאם יואמרו שאין שינוי ההומאופת יעשה משהו יותר ממה שהוא עושה כדי להאיץ את תהליך השינוי -אך עליה וקוץ בה -אם אתה משקר להומאופת לגבי דרגת ההטבה שחלה וטוען שלא חלה - הומאופת שפועל על פסך חוקים בהומאופתיה
ומה שאתה מדווח לו יכול לגרום לו לעשות בתהליך שלך שינויים שאינם רצויים לאותו פרק זמן
כתוצאה מכך לא רק שלא יחול שיפרו במצבך -אלא אתה מחבל במו ידיך באפשרות להשיג שיפור מעתיד בצורה הנכונה -מה שנקרא אתה הורס את המקרה שלך -וכדי להבין בזאת צריך להבין וללמוד את חוקי ההומאופתיה ותהליך התיקון.
אני יכולה לומר מניסיון ש 40% מהלקוחות נוהגים לשקר לגבי ההטבה שחלה -ומעמידים פנים שלא חלה הטבה -הומאופתים מנוסים מכירים את התופעה הזאת ולכן מתעקשים וחוקרים את הלקוח עד שהוא מודה בשינויים לטובה שחלו.
במקביל אני מבינה שלא עשית מה שהומלץ לך כשהפנו אותך לבדיקה גסטרולוגית או פסיכיאטרית ולכן אני ממליצה לך לעשות את כול הבדיקות הרפואיות המתבקשות והנדרשות מהמקרה שלך כדי לשלול התפתחות סמויה של מחלות כאלו או אחרות שאותם רצה לודא הרופא הראשון
גם ללכת לשמוע חוות דעת של פסיכיאטר -זה לא מנוגד מבחינה זו עוד לפני שאתה מתחיל לבלוע כדורים כאלו או אחרים פסיכיארטים. פסיכאטרים רבים היום מצדדים דווקא בכך שלא תיקח אוטומטית תרופות פסיכיאטריות -אני מכירה לא מעט מקרים שהגיעו אלי אחרי שהפסיכיאטר אמר ללקוח שבמקרה שלו אין צורך בתרופה פסיכיאטרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכיאטר רופא או הומאופת
ד``ר אדית מרלין דניאל02/12/2009
פסיכיאטרים היום יותר ויותר נפתחים לעובדה שיש פתרונות לווא דווקא באמצעים כימיים
אני מכירה פסיכיאטר למשל שהתמחה ופיתח שיטה של טיפול בדיכאון וחרדות באמצעות אור
והוא מגביל כמה שניתן בידיו את השימוש בחומרים כימיים ללקוחותיו.
אני מכירה עוד פסיכיאטר שדוגל בשימוש באלמנטים טבעיים ומפנה אלי לקוחות כדי למנוע מהם התחלה של תרופות הוא מבקש קודם כול לראות אם יש הקלה באמצעות ההומאופתיה במצבים בהם הלקוח יכול להיות בפיקוח של שיחות אצלו- הפיסיכיטאר במקביל לתהליך הומאופתי אצלי.
אם רופא אמר לך שפסיכיאטריה רק תסבך את חייך -אולי כדאי שתשאל אותו למה הוא התכוון
האם הוא התכוון שהתרופות הכימיות הם הופכות אותך לתלוי בהם ? או שהחומרים הכימיים מזיקים לבריאות כי אולי אתה רגיש לחומר כזה או אחר בהם ואז יווצרו לך עוד בעיות ? או אולי יש לו ניסיון אישי ממקרים שזה סיבך להם את החיים? אולי כדאי שתשאל אותו למה הוא התכוון.
אני מכירה פסיכיאטר שאותו ראיינתי -כי הבת שלו הוכרחה לקחת ריטלין על ידי המורים בבית הספר-הריטלין גרם לה להזיות קשות על גבול איבוד השליטה בחייה - וחוסר יכולת לתפקד. אחרי שהוא הבין שמצבה מוחמר והיא מאבשת קשר למציאות מהריטלין הוא ניסה לגמול אותה מהתרופה -ואז באו ריאקציות עוד יותר קשות בתהליך הגמילה - והוא ממש נבהל ממה שהוא גרם לבת שלו.
צריך להבין שמבחינת איך שגוף האדם בנוי -לכול אחד יש רגישויות ניסתרות -שלא ניתן לדעת מראש
איך האדם יגיב לחומר זה או אחר -יש אנשים שמפתחים מצב התאבדותי כתוצאה משימוש בריטלין כך סיפר לי אותו פסייכאטר -מי שרוצה הכתבה שעשיתי עימו בנושא לידיעות אחרונות נמצאת באתר שלי סביב הנושא של ילדים היפראקטיביים והפרעות קשר וריכוז וילדי אינדיגו.
אדית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחצים ובחילות
שלומי22/02/2010זה מה שקורה לי אני נלחץ ואז מפחד לצאת מהבית או לחצר שיש חברים שם כי אני יודע שאני ישב איתם נגיד בחצר אני יתחיל להלחץ ואז בחילות הקאה
זה כאילו אני צופה את המתרחש לדוגמא שישי אמרתי ל 2 חברים שאני בא לשת איתם למטה וישר אחרי שאמרתי להם התחיל לי לחץ ובחילות חוסר תיאבון
רק שאני נכנס למיטה לבד אני נרגע
אני רק לא יודע למה זה קורה
מה הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחצים בחילות
שלומי22/02/2010האם זה יכול להיות כתוצאה מהחברה שאני לא יודע עם אני אוהב אותה או לא
כי אני נלחץ הרבה שהיא באה אליי או אפילו פעם אחת שהיא יתקשרה אליי ישר ראיתי תמספר שלה והיו לי בחילות והקאתי
למרות שגם שישי בערב ישבתי עם 2 חברים ליד ביתם וגם נלחצתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
שלומי22/02/2010מה עם התשובה בשבילי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחילות הקאות -בחבת חברים
ד``ר אדית מרלין דניאל22/02/2010
כן בהחלט ובהומאופתיה תמצא תשובה לנושא זה
לחץ בסביבה של חברים או חברה שמוביל לבחילות והקאות
גש להומאופת לטפל בבעיה
אדית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחילות בזמן לחץ
ד``ר אדית מרלין דניאל22/02/2010שלום מייק
להומאופתיה בהחלט יש תשובה לזה
תלוי בהומאופת בידע שלו וברמדי שבחרו לך לקבל
אחרי 3 חודשים כבר חייבת להיות תוצאה ברורה של לפחות 70% הטבה עם לא יותר
אם אין עדיין תוצאה כזאת או שהרמדי לא מתאימה לך או שהעוצמה לא מתאימה ומספיק חזקה למקרה שלך -תברר אם ההומאופת שלך מה קורה עם זה
בברכה אדית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחילות
כרמית ברלין23/02/2010הי מייק ותודה על פנייתך,
אכן, להומאופתיה יש בהחלט מענה למצבך.
הומאופתיה היא שיטת טיפול שנותנת מענה למכלול בעיותיו של האדם, בו זמנית ולכן תחת טיפול הומאופתי, ניתן לחוות שינוי בבעיות שונות איתן הגיע המטופל. לעתים, השיפור הראשוני במצבו של האדם, הוא דווקא בבעיה אחרת, שבעיני המטופל איננה חשובה כמו הבעיה איתה הגיע.
לעתים קצב השיפור הרצוי על ידי המטופל שונה מהקצב המצוי בשטח. מבחינת ההומאופת זו התקדמות, מבחינת המטופל אולי לא.
מדבריך, קשה להתרשם. האם לא חל אפילו שיפור קטן בבעייתך? האם חלו שינויים בדברים אחרים שמפריעים לך?
לגבי רופא הומאופת - ישנם גם רופאים הומאופתיים, כאלה שמקדישים את חייהם, אך ורק להומאופתיה, והם טובים מאד. שוב, חשוב כמה זמן למדו הומאופתיה, ואיזה חלק מעבודתם מוקדש להומאופתיה נטו.
תמיד חשוב להתייעץ עם המטפל ולפנות אליו בכל בעיה או שאלה, זוהי זכותך לדעת ולהבין!!!
אם אתה לא מרגיש בנוח לעשות זאת עם המטפל שלך, או לחילופין הוא לא מאפשר לך - אז תמשיך הלאה!!!......
שיהיה בהצלחה, אשמח לעזור - אפילו שאני לא רופאה...
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תרופה הומיאופתית היפרקום ותופעות לוואי
ביטול השפעה שלילית של רמדי שנלקחה ללא התייעצות
היי
היפוגונדיזם חוסר בטוסטסטרון - התייעצות
ערכת רמדי הומיאופתי לעזרה ראשונה
הרמדי אקוניט 30C- התייעצות
סבוריאה באזור הפנים- התייעצות
מיאזמה מולדת = תורשה- בירור
דרך טיפול לפטריות בציפורניים
ערוץ הבריאות
.jpg)