מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילינדר גבוה ובעיית הסתגלות מוזרהדני19/07/2011
אני בן 25 ולפני מס' שנים איבחנו אצלי צילינדר במס' גבוה (4.5 - 5.5) בשתי העיניים כשהמספר ה"רגיל" לקוצר ראייה הוא זניח.
מאז ביקרתי אצל לפחות 3 אופטומטריסטים, התייעצתי עם רופא עיניים וביצעתי גם מיפוי במכון מורשה. הבעיה תמיד היתה ונשארת - בכל פעם שאני מרכיב את המשקפיים שניתנו לי, אני רואה הכל בצורה "רחבה" יותר או "פחוסה" יותר. כלומר - הכל נראה כמו תמונה של טלוויזיית פלסמה שמותחת את התמונה לצדדים.כולם נראים נמוכים ו"שמנים" יותר. בקיצור - הכל פחוס. הגעתי עם הבעיה הנ"ל לאופטומטריסטים, לרופא עיניים וגם למכון מיפוי (שם גם שללו הימצאות של קרטוקונוס) ואף אחד לא ידע להגיד לי מדוע זה קורה ואיך ניתן לתקן את זה. מדובר במשקפיים הראשונות בחיי. בהתחלה נתנו לי משקפיים עם הצינילדר הנדרש ואז אופטומטריסט אחר קבע כי המספר גבוה מדי למשקפיים ראשונות ולכן מיתן את המספר (פחות מחצי מהמס' הנדרש). כשמספר הצילינדר יורד במשקפיים, כך גם העיוות קטן אבל עדיין קיים ומורגש בהחלט. כולם כאחד אמרו לי ש"צריך להתרגל" אבל מהתגובות שקיבלתי מכל אחד מהם, ניתן להניח שזו הפעם הראשונה שהם נתקלו בעיוות מסוג זה. יש לציין כי המשקפיים אכן מחדדות את הראייה ומהבחינה הזו הכל בסדר אבל אני לא רואה את עצמי מסתובב כל היום עם עיוות שכזה בראייה כי זה בלתי נסבל. אני אובד עצות ולא יודע למי עוד אפשר לפנות עם הבעיה. אעריך מאוד כל תגובה או קצה חוט שתתנו. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילינדר גבוה ובעיית הסתגלות מוזרה - תגובה
איציק שבח19/07/2011התופעה ידועה ולא מוזרה, כמות הצילינדר שדיווחת עליה היא קשה להסתגלות בכל קנה מידה.
הפחתת התיקון הצילינדרי הוא פיתרון שתופס בהרבה מקרים אבל המקרה שלך הוא קיצוני מאוד.
הפיתרון המיידי והיעיל ביותר לתופעה כזו הוא הרכבת עדשות מגע. ניסית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דני19/07/2011קודם כל תודה רבה על התגובה הזריזה!
לא ניסיתי מעולם להרכיב עדשות אך בעקבות המלצתך אני אנסה השבוע.
יש לציין כי גם אם אני אווכח שהעדשות "עושות את העבודה" טוב יותר, סביר להניח שאני לא אתחיל להשתמש בהן. מחיר לעדשות עם צילינדר כל כך גבוה צריך להיות גבוה מאוד בהתאם (עפ"י חיפוש קליל בגוגל), כמו גם האי נוחות שעלולה להופיע בהמשך עם גירויים וסיכוי גבוה בהרבה לקבל דלקות/זיהומים וכו'. אחים שלי שגם מרכיבים משקפיים (ללא צילינדר גבוה כשלי) ניסו וחזרו מאוד מהר למשקפיים. אך למרות הכל, אני אלך ואנסה. תמיד ישנו סיכוי להיות מופתע.
מעבר לעניין העדשות, האם יש משהו שאני יכול לעשות או מישהו שאפשר לפנות אליו בנוגע למשקפיים שכן יתאימו יותר למצבי? קשה לי להאמין שאני אוכל "להתרגל" למצב הקיים עם המשקפיים שניתנו לי.
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
איציק שבח20/07/2011מעבר לסתגלות איטית עם משקפיים, לא ניתן לעשות יותר, למרות שהצילינדר הופחת, יש לשקול להפחית יותר את הצילינדר.
לגבי עדשות מגע, צריך לבוא עם מוטיבציה גבוהה, כי ההסתגלות יכולה להיות איטית, אבל זה יתן לך את המענה הטוב ביותר לראייה החדה יותר. עליך להשתדל מאוד ולהתאזר בסבלנות לגבי ההסתגלות הזו.
אני מופתע שאף אחד לא הציע לך את זה עד עכשיו.
לגבי המחיר, עדשות רכות עם צילינדר לא בטוח יתאימו לך. ולכן זו לא אינדיקציה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)