משקפי עדשות דחוסות=ראיה טובה יותר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משקפי עדשות דחוסות=ראיה טובה יותר?
    דר
    22/07/2011

היי

האם איכות הראייה במשקפי עדשות דחוסות טובה יותר מכאלו הלא דחוסות?
    והאם איכות הראייה במשקפי דחיסות גבורהה (באינדקס גבוה 1.56 ומעלה) יותר טובה מזאת של אינדקס נמוך יותר כמו 1.49?

אני מדבר על משקפי פלוס בדיופטר נמוך (1.00+)

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• משקפי עדשות דחוסות=ראיה טובה יותר? - תגובה

איציק שבח
    24/07/2011

ככלל, כל עדשה עם תקן היא נוחה לראייה. ההבדלים בין העדשות תלויה בהרבה גורמים.
    אני לא מעוניין שתסיק את המסקנה שעדשה בעלת פלסטיק דחוס היא פחות טובה, אבל פלסטיק דחוס נחשב ליתרון מבחינת השקיפות האופטית ואיכות העדשה (יתרון שמתמזער עם טכנולוגיות חדישות, כיום).
    לכן, אם אתה רוצה לבחון את העדשות ולהחליט האם כדאי עדשה דקה או לא, אל תחליט לפי הנתון הזה. (אלא לפי מחיר, משקל, אסתטיות וכדו').

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה שקיפות אופטית?

דר
    24/07/2011

א. לפי דבריך דווקא עדשה דחוסה נותנת איכות ראייה טובה יותר: "יתרון מבחינת השקיפות האופטית" (מה זה אומר בכלל?) - אני הבנתי לא נכון?
    זה לא אומר שהעדשה תתן לי איכות ראייה טובה יותר?

דרך אגב: אסטטיות, מחיר ומשקל קל - לא מעניינים אותי כהוא זה

ב. מהי היא עדשה עם תקן? איפה אני אוודא כזה דבר במשקפיים שאני קונה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה שקיפות אופטית? - תגובה

איציק שבח
    24/07/2011

א. התכוונתי כמובן ל"חיסרון מבחינת השקיפות האופטית".

שקיפות אופטית היא תכונה של העדשות המתארת מה מידת העיוותים בעדשה וצלילות מעבר נאור ללא תופעות לוואי.
    ב. עדשה עם תקן היא עדשה שאישרו אותה במכון התקנים, לכל עדשה ישנה מעטפה המהווה "ת.ז." של העדשה, בקניית משקפיים תוכל לדרוש לראות את המעטפות שעליהן גם פרטים לגבי התקן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו