מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבנית בעין עדשות מגערועי26/09/2011
אני מרכיב עדשות מגע שנתיות כי הראיה שלי לרחוק לקויה, באופן יום-יומי למשך 7-10 שעות כל יום.
יש לי יובש קליל בעין, שהרופא אמר שאין בעיה להמשיך עם העדשות כי היובש שלי במצב קל.
אבל כל פעם שאני מוריד את העדשות וחוזר למשקפיים שלי שהם אותו מספר כמו העדשות אני רואה פחות טוב איתם.
הרופא אמר שאין מה לעשות וזה אבנית שנוצרת כתוצאה מהעדשות והוא לא רוצה להחליף אלי את המספר של המשקפיים כי אז זה באמת יגרום לראיה להדרדר .
האם הוא צודק?
האם זה נכון שאם אני יעשה הפסקה של שבוע-שבועיים מהעדשות אני אחזור לראות טוב עם המשקפיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנית בעין עדשות מגע - תגובה
דודו ראובן27/09/2011רועי
אינני מכיר בעיה של אבנית.
אני מכיר בעיות אחרות בהחלפה בין עדשות למשקפיים.
עם מספר גבוה הראיה טובה יותר בעדשות מכיוון שבמשקפיים, מרחק העדשה מהעין מקטין את התמונה- תמונה קטנה=ראיה פחותה במעט.
בד"כ במספר 5 ומעלה - רק במינוסים.
בעיה שניה, שהיתה נפוצה בעדשות קשות לא נושמות, העדשה גורמת לבצקתיות קטנה בקרנית שמשנה את המספר ואז צריך לחכות יום יומיים ללא עדשות כדי לבצע בדיקת ראיה (מוכר?).
לא נפוץ היום אבל עלול, במקרים מסוימים להופיע גם עם עדשות רכות.
אנא עדכן אותי על מספר העדשות שלך והמשקפיים כדי שאוסיף לתשובה.
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)