בקשר לעדשות מגע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשר לעדשות מגע
    מוריה
    02/10/2011

קודם כל, כל הכבוד על מה שאתם עושים פה בפורום ועוזרים. כמעט בכל בעיה/שאלה שיש לי אני פונה לכאן קודם. תודה רבה.

אני בן 16.5 ומרכיב משקפיים במספר 4.75 בשתי העיניים עם צילינדר של 0.5 בשתיהן גם.
    לפני כמה חודשים החלטתי להשתמש בעדשות מגע יומיות מדי פעם (פעם/פעמיים בשבוע) כשאני יוצא מהבית, הלכתי לאופטומטריסט באופטיקה הלפרין, בדק איזה מספר אני צריך ואמר לי לקנות עדשות מגע במספר 4.50 בלי צילינדר, משום שזה ממש צילינדר נמוך, ועם צילינדר המחיר גדל כמעט פי 3 (זה נכון?).

לפני חודש וחצי בערך החלטתי לעבור לעדשות מגע חודשיות אז הלכתי לאופטיקה הלפרין כדי לקנות, האופטומטריסט שאל אותי כמה שעות בערך אני שם אותן אמרתי לו בערך 10 שעות (מ-8 בבוקר עד 4 בצהריים בערך), הוא אמר לי שכדאי לי לקנות עדשות מגע חדשות שנקראות Air Optix Aqua משהו כזה שהן בנויות מסיליקון הידרו-ג'ל וזה ממש טוב והן בריאות הרבה יותר ואפשר לשים אותן עד 14 שעות ביום לעומת העדשות הרגילות שהן עד 8 שעות ביום.

קניתי זוג קופסאות במספר 4.50 (6 עדשות בכל קופסא), למשך חצי שנה. במחיר של 550 ש"ח בערך וזה אחרי 50% הנחה, זאת אומרת 550 ש"ח לקופסא אחת, משום שלא הבנתי במחירים אז קניתי, מבלי להתייעץ ומבלי לבדוק מחירים.
    לאחר מכן שחזרתי לבית עם שתי האריזות בדקתי מחירים וחוות דעת עליהן, ראיתי שהן עולות מקסימום 200 ש"ח לאריזה. אבל קראתי גם שאי אפשר להחזיר עדשות, אז לא ניסיתי או שאלתי.

עכשיו השאלות שלי הן:
    1. כמה בערך העדשות האלה באמת עולות?! כי זה לא הגיוני שאני אקנה במחיר פי 3 בחנות האופטיקה!
    אריזה אחת כבר פתוחה, והאריזה השנייה עוד סגורה, האם אני יכול להחזיר את האריזה הסגורה?

2. בהתחלה הן באמת היו מצוינות, אין מה לומר, לא הרגשתי אותן בעין, ההרכבה הייתה מצוינת, פשוט מוציא מהמחסנית ומכניס לעין. ככה כל יום, לאחר שבועיים התחיל קצת לשרוף לי בעין כשהכנסתי אותן, אז שטפתי אותן עם תמיסה (צמחית mono green Oftyll All-in-One של Hanita, שאחותי המליצה לי עליה), עכשיו, לאחר 27 יום מהפתיחה שלהן, אני חייב לשטוף את העדשות טוב טוב טוב לפני שאני שם ולפעמים צריך להוציא ולשטוף שוב בגלל ששורף לי בעין, האם זה ככה בכל העדשות (כי אמרו לי שמתחילים להרגיש את הבלאי לאחר כשבועיים)? או שאוליי זו התמיסה לא מספיק טובה?

3. לפי מה שהבנתי גם העדשות האלו מותאמות בד"כ למי שסובל מיובש בעין, לי הוא לא עשה אף בדיקה, למה הוא הביא לי דווקא את זה? לא סיפרתי לו כלום, פשוט באתי לחנות שאל אותי כמה זמן, אמרתי 10 שעות והביא לי את אלו.

4. בן דוד שלי אמר לי שהתמיסה מספיקה בערך לחודשיים-שלושה (360 מ"ל), איך יכול להיות שתוך חודש התמיסה שלי עומדת להיגמר? (אולי זה בגלל שהמחסנית היא גדולה יותר? כי המחסנית שקיבלתי עם התמיסה הזו היא ממש גדולה מהמחסנית של אחותי, בערך פי 2 להערכתי, זו המחסנית שקיבלי עם התמיסה monogreen Oftyll).

תודה רבה רבה על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקשר לעדשות מגע

הוספת תגובה

• בקשר לעדשות מגע - תגובה

דודו ראובן
    02/10/2011

היי יובל, תודה..

המחיר הממוצע של העדשות האלה הוא 240 לחפיסה . זה המחיר שוק הרגיל. תמצא ביותר. תמצא גם בפחות, אבל זה בערך המחיר.

לגבי התחושה עם העדשות. יש שתי אפשרויות:

או שהעדשה לא מתאימה , או שהתמיסה לא מתאימה.
    רצוי לשנות תמיסה לנסיון, תנסה אופטיפרי למשל.

אם לא עוזר אז מומלץ בחום לשנות דגם של עדשה .
    האופטומטריסט יבצע התאמה מלאה כולל מדידת קימור קרנית .
    יש כמה אופציות עם אותם נתונים של עדשות . כך שיש מה לעשות..

לגבי המספר, יש הגיון.

בברכה

דודו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, איזו תמיסה הכי מומלצת?

מוריה
    02/10/2011

איזו תמיסה הכי מומלצת? או שזה ממש שונה לכל אחד?

בקשר לקימור, שוב אני אומר... בהתחלה לא הייתה אף בעיה בהתחלה בשבועיים הראשונים, כלום. היה מצוין! רק אחרי שבועיים בערך התחלתי להרגיש קצת שורף בעין בזמן הכנסת העדשה, עד שהייתי צריך להוציא אותה מהעין ולשטוף בעזרת התמיסה.
    אני לא שוטף את העדשות לפני שאני מכניס לעין, פשוט ישר מוציא מהמחסנית ומכניס לעין. זה בסדר ככה לעשות?

השתמשתי גם לפני כן באותו הקימור, 8.6 כשהשתמשתי בעדשות יומיות, אז אני לא חושב שזה הקימור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, איזו תמיסה הכי מומלצת? - תגובה

דודו ראובן
    04/10/2011

היי

זה נראה יותר כמו עדשה שלא מתנקה בצורה אופטימלית.
    אם שטיפה פותרת את הבעיה לחלוטין אז זה מה שאתה צריך לעשות כל יום.
    אם זה לא פותר לחלוטין נסה החלפת תמיסה.
    יש תמיסות טובות בשוק שמשלבות נקוי חיטוי שטיפה והסרת חלבון.
    אופטיפרי, רניו ודומיהם.
    רובן מצוינות. נסיון וטעיה בד"כ מובילות למה שמתאים לך

דודו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו