מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אז יהיו לי משקפיים לראיה מקרוב ומשק
לירון29/10/2011פיים מתכהות לראיה מרחוק? אין זוג אחד שלא מתכהה ומגן מהשמש והוא גם למיקוד מקרוב וגם רחוק וגם מתקן נטיה לפזילה בגלל חוסר שוויון בשומן שבו השריר נמצא?
אני רוצה זוג משקפיים אחד עם כמה עדשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנתי שיש הגנה מהשמש עם משקפיים לא כ
ל24/11/2011כהות. משקפיים כהים או מתחלפים פחות נוחים לי. בצל תמיד אני לא רואה איתם ואני מורידה אותם.מה עם ההגנה הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי ללכת?לירון21/10/2011
יש לי משקפיים למרחק -1 -3/4 . יש לי נטיה לפזילה חלקית כי נספגה לי רקמת השומן בת.ד. אחרי שקיבלתי מכה בארובת העין והיה לי דימום שנספג. הרבה לא מאמינים לי ואפילו רופאה מומחית שבאתי אליה בלי מסמכים הסטוריים כתבה שיש לי סטרביזמוס, שזה לא נכון. גם חברה שלי שהיא בת של רופא עיניים אומרת לי שמה שאני אומרת לה זה לא מה שהיא זוכרת שאמא שלי אמרה לה פעם ושרואים פזילה.אני רוצה משקפיים עם עדשות יותר גדולות,ושבנוסף לתיקון למרחק שיש לי יהיה גם מיקוד במבט מקרוב וגם שתהיה הגנה מהשמש במשקפי הראיה השקופים . רופא העינים שעשה לי את המשקפיים יצא לפנסיה הרופא שניתח אותי מפזילה שהיתה לי וכתב שהיתה לי ספיגת רקמת שומן נפטר. יש לי כמה אישורים מרופאי עיניים וכמה אישורים שזרקתי בגלל רגשי נחיתות שלי ואין לי אותם. חשבתי לעשות משקפיים חדשים אבל אחר כך חשבתי אולי יש מישהו שיכול להוסיף לי עדשת פריזמות ועדשה ממקדת מקרוב למשקפיים למרחק שישד לי. אין לי רופא /ת עיניים, אין לי אורטופטיסט/ית, אין לי רופא עיניים במרפאה של קופת חולים ואין לי בעיה ללכת פרט. למי ללכת? תודה.
נ.ב. אני גרה ברמת גן לצערי ואני חברה בקופת חולים כללית ואין לי בעיה לנסוע באוטובוס/מונית/רכבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למי ללכת? - תגובה
דודו ראובן21/10/2011היי
המקרה מורכב.
מה שאני מציע זה להתמקד בבעיות . לכתוב אותן ואז להתמקד בפתרונות. לא ברור לי לחלוטין מה הבעיות שאת רוצה לפתור ואשמח לייעץ במידה ואדע.
הכוונה בבעיות זה - לא מה שקרה לעין אלא מתי ומה מפריע לך בראיה היום יומית. ראיה לרחוק, קרוב? כפילות ראיה? עיפות וכו וכו..
מציע לך לרשום.
בעיות לפיתרון:
1..
2..
3..
כדי שנוכל להתמקד בתשובה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא כל כך פשוט ולא מתאים ככה
לירון21/10/2011אין מתי, זה כל הזמן, בחלק מהכיוונים אליהם אני מסתכלת. בעייפות זה מוחמר אבל זה קיים כל הזמן. זה לא מפריע לי בראיה היומיומית. זה פוגע בי וזה מצב שאפשר לתקן.
אני רוצה שמי שיתאים לי את העדשות יתאים לי גם את המסגרת.
הבעיות הן שישנה נטיה לפזילה חלקית, בגלל מה שהסברתי בהודעה הראשונה, ושיש לי משקפיים רק למרחק שלא מתקנות את הנטיה ושאני לא יכולה להיות איתן בשמש, ואז אני חייבת להחליף למשקפי שמש או להיות בלי משקפיים. המשקפיים שלי פותרות את איכות הראיה לרחוק אבל לא מבטלות את הנטיה לפזילה שנראית כמו פזילה בשום טווח ובפרט לא ממקדות את הראיה מקרוב, לא ממזגות את הראיה בשתי העיניים מתי שאני לא מסתכלת בזויות בהן ממילא הראיה מתמזגת, ולא מתקנות את בריחת עין שמאל החוצה במקום בו נספג השומן ולא את בריחת עין ימין אם אני ממקדת את המבט בעין שמאל. אני צריכה פתרונות אופטיים, אני הרבה שנים ללא פתרון חד משמעי. אני רוצה גם פיתרון למשקפי ראיה באור השמש ובחשיפה לשמש כך שאני אהיה עם משקפיים, לא אצטרך להחליף למשקפי שמש ולא אצטרך להיות בלי משקפי ראיה.
אם לא הבנת, השרירים שלי תקינים אבל משהו ברקמה שבה נמצאים השרירים או שבה נמצא האישון נספג מזמן יחד עם דימום ולכן מנח האישון לא סימטרי עם העין השניה. זה ההבדל בין נטיה לפזילה שזב זה למשל לבין פזילה שזה חוסר סימטריה בשרירים שזה לא מה שיש כאן וחברה שלי מסרבת להבין את זה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא כל כך פשוט ולא מתאים ככה - תגובה
דודו ראובן23/10/2011היי
אם אני מנסה לאסוף את כל המידע אז זה בערך מה שאפשר:
1. בדיקה אצל אורטופיסט- לתאם עם קופת חולים. לכל קופה יש אחד או שניים. זה כדי לראות ולאבחן מצב לקרוב + הצעה לפתרון.
2. במידה ואורטופיסט ממליץ- לעשות משקף לקרוב.
לגבי עניין השמש- לא רואה פה הבדל מאנשים אחרים עם משקפיי לרחוק, או שהם עושים זוג לרחוק שהעדשות מחליפות צבע ומתכהות בשמש או שזוג שמש נפרד עם עדשות באותו מספר של משקפי הראיה לרחוק רק כהות. זה הפתרונות של כולם ופה אני לא מוצא הבדל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלחתי תשובה ולא רואים אותה
לירון24/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקציר התשובה באופן מתומצת בהודעה הב
לירון25/10/2011אה -הבאה-ויש אולי תוספת שאולי אני אמשיך את ההודעה הבאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנא לעבור לכותרת רציתי לשאול אם אין
לירון25/10/2011אופציה-לירון-זה ההמשך החלקי בינתיים-נסיון לשחזר הודעה שלא הופיעה.-תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי עניין השמש
פשוש שואל27/02/2012עשו לי משקפי ראיה שקופים עם ציפוי נגד קרני uv ועם ציפוי נגד השתקפות. אז יש פיתרון לשמש בלי משקפיים כהים. איך לא ידעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוחוץ מזה
פשוש שואל27/02/2012אם בזה יש פתרון אז בטוח יש גם פתרון לאיזון העיניים במצב של הסטת העין/פוריה , או פיתרון שלא נותן לעיניים להגיע למצבים של פוריה. אני נאלצת להתעלות על עצמי ולגשש בשביל תשובות, אבל לזה עדיין לא מצאתי תשובה. אולי יש לך פתרון, כמו שמצאתי תיתרון לשמש ולך לא היה פיתרון קודם, ובטוח אתה מכיר את הפיתרון שכתבתי עליו בהודעה הקודמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי עניין השמש
כמו קודם-ל27/02/2012גיליתי שאפשר במשקפי ראיה שקופים להוסיף בשקוף ציפוי נגד uv שזה שאולי יש בכל מקרה , ציפוי נגד השתקפות וציפויים נוספים שקופים לגמרי במשקפיים. בפורום הזה ובכלל אתם לא אומרים את זה . אז רציתי לשאול מה האפשרויות בקשר לתיקון אקזופוריה שבכלל אתם לא אומרים למרות שהן קיימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)