מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת ראיה עם מרשםמישהי25/10/2011
בשנתיים האחרונות עברתי 3 בדיקות ראיה באופטיקות שונות וכמובן שבכל אחת התוצאה הייתה מעט שונה. אבל... אף אחת מהן לא מוכנה לתת את המרשם למרות הקנייה אצלן! והכי מצחיק שאחת מהן עובדת עם קופת החולים שלי (לשם בעצם הקופה שלחה אותי). מה נהיה פה ?? ממתי אני צריכה להתחנן למשהו כה טריוויאלי ?
שאלתי היא : היכן אני יכולה לבצע בדיקה ראייה (טובה ואמינה כמובן) ולקבל את המרשם ביד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ראיה עם מרשם - תגובה
דודו ראובן26/10/2011הי נועה,
השאלה במקום והיא חשובה מאוד.
יש בילבול עצום בציבור ואנסה לבאר את העניין.
השוק מורכב מחנויות שמוכרות משקפיים , עדשות מגע , אביזרים אופטיים וכו.
חלק מהחנויות לא מחזיקות אופטומטריסטים וזה נוגע בייחוד לרשתות משקפי שמש או אתרי עדשות מגע. זה מאוד חסכוני ומוריד עלויות כי עלות העסקת אופטומטריסט מוסמך יקרה פי 3 עד 4 מהעסקת צוות מכירות ללא הכשרה אופטומטרית.
חנויות אופטיקה מוכרות משקפים ועדשות . הבדיקה הינה מוצר נוסף ובדרך כלל החנויות לא מכריחות את הצרכן לרכוש את המרשם כל עוד איננו לוקח את התדפיס.
אבל.. כמו בכל מדינות המערב , למרשם יש מחיר והוא שונה ממקום למקום. חנויות הן לא קופת חולים (מזכיר לך שקופת חולים גובות מאיתנו את הכסף דרך מס הבריאות כך שמישהו מממן את זה ..) אלא עסק ומחיר הבדיקה מגלם בתוכו את עלות האופטומטריסט + מרכיב אחריות.
תארי לך שאת עושה בדיקה בחנות מסויומת אצל אופטומטריסט, לוקחת את המרשם ועושה משקפיים במקום שלא רוצה להעסיק צוות יקר , משתמש בבדיקה שבעצם שולמה על ידי החנות הקודמת ומחייך כל הדרך...כי לא היו לו הוצאות.
מחיר ממוצע של מרשם בארצות הברית הוא 150 דולר . בארץ המחיר נע בין 200-350 ש"ח . מעבר לכך מרשם שכתבתי הוא באחריותי ואם תשתמשי בו לעשיית משקפיים במקום אחר ולא תראי טוב אני אחראי (במידה וזה בוצע לפי ההוראות) ואני אחליף את העדשות אם יש טעות במרשם.
אני מבין שאת רוצה את המרשם מסיבות שונות אולי אך מקווה שהבנת חלק אם לא הכל.
בסופו של דבר תעשי משקפיים היכןן שאת סומכת על העסק והוא (במידה והוא מוסמך ) יהיה אחראי ב 100% על התוצאה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי דודו
נועה26/10/2011תודה על תשובתך המהירה.
כמובן שאני מבינה את ההגיון בכך, אבל המקומות עליהם דיברתי אלו מקומות בהם רכשתי משקפיים והם עדיין מסרבים לתת את המרשם. האם יש פיתרון לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי דודו - תגובה
דודו ראובן27/10/2011היי,
תשובתי נגעה גם לכך.
כאשר מישהו קונה אצלנו משקפיים יש שלושה מרכיבים:
1. מסגרת.
2. עדשות למסגרת
3. בדיקה
לכל אחד יש מחיר שונה.
ההטבה שיש ללקוח היא הזכות לבדיקה , כאשר העדשות המותקנות הן בהתאם לבדיקה ובאחריות לבדיקה.
הלקוח לוקח איתו הביתה את המשקפיים אך לא מחויב לקחת את הבדיקה ולא ישלם כל עוד לא ביקש את הטופס עם המרשם.
במידה וירצה בטופס יחויב במחיר הבדיקה.
שוב, הדגשה קטנה.
הנושא צף והשתנה בצורה גורפת מאז שנוצר מצב של ניצול בדיקות למטרות רווח על ידי עסקים שלא מעסיקים אנשי מקצוע. ובעצם מתחיל להשתוות לרוב המדינות.
אולי להזכיר נושא דומה במעט. רכישת תמונות אצל צלם מקצועי. יש מחיר להדפסה ויש מחיר לתמונות המקור. הלקוח לא ישלם על תמונות המקור אך במידה ויום אחד רוצה אותן יש לכך מחיר. אפשר לתת עוד הרבה דוגמאות אבל העיקרון מובן. רכישת תמונות המקור הן רכישת הצד המקצועי שהושקע בהן.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)