הופניתי לכאן-זגוגיות משקפיים ומסגרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הופניתי לכאן-זגוגיות משקפיים ומסגרת
    שוב אני
    05/12/2011

הודעה מבוקשת17:32 01.12.11
    באמת שאין לי פזילה למרות שרואים כאילו יש לי. אם אני מתמקדת בעין ימין ומסתכלת ממש שמאלה , עין שמאל הולכת למטה וקצת שמאלה. אם אני מתמקדת בעין שמאל עין ימין הולכת ימינה. נספגה לי רקמת שומן בעפעף ואולי זה קשור. איזה משקפיים ואיזה זגוגיות ואיזה תיקונים אני צריכה? יש לי ראיה תלת מימדית כמעט בכל ה180 מעלות. רק בצד שמאל כנראה קצת אין לי-כי אז המיזוג מפסיק, או בגלל שחסרה רקמת שומן בארובת העין או בגלל -ואני יודעת שזה לא ממש הגיוני - שנספג חלק מהזגוגית. איזה זגוגיות/משקפיים/מסגרת אני צריכה לתיקון הבעיה?
    לכניסה לפורום רפואת עיניים, מחלות עיניים, בעיות ראיה

+ הוספת תגובה חפש בפורום זה | הדפס | x סגור
    העברת הודעה לפורום אחרד''ר יורם שוחט 11:48 03.12.11לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: אופטיקה, משקפיים, עדשות מגע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איפה הבעייה?

איציק שבח
    08/12/2011

את רואה כפול במבט שמאלה בלבד?
    או שרק "אין לך מיזוג".
    שדה הראייה המשותף לשתי העיניים אינו שדה הראייה המלא. אז הגיוני שאת לא תראי מיזוג בצד שמאל (וגם בצד ימין) קיצוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה הבעיה

ממוקדת
    17/12/2011

אני כמעט לא רואה כפול. שדה הראיה שלי יותר מצומצם בצד שמאל קיצוני בלבד, בגלל שאז אין לי מיזוג, כי שם בעיקר נספג לי משהו. (אתה יודע מה זה?). הדבר גורם לנטיה לפזילה בעיקר החוצה בכל עין בכל מיני כיווני מבט, במיוחד למעלה, וגם למטה בעין שמאל .השרירים בסדר. אני חייבת תיקון אופטי. אני לא יודעת אם ללכת לרופא , לאיזה רופא, ו/או לאיזה אופטיקאי ללכת, ואם לעשות את זה בפרטי או דרך קופת חולים, ואיך לעשות את זה דרך קופת חולים.

ההודעה שלך היתה:
    את רואה כפול במבט שמאלה בלבד?
    או שרק "אין לך מיזוג".
    שדה הראייה המשותף לשתי העיניים אינו שדה הראייה המלא. אז הגיוני שאת לא תראי מיזוג בצד שמאל (וגם בצד ימין) קיצוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר פירוט

ממוקדת
    17/12/2011

בגלל שנספג לי משהו בעין כי היה לי דימום מאסיבי, ובגלל שאין תמיד ראיה דו עינית בצדדים, אז שם במיוחד יש לי נטיה לפזילה וותמיד במבט כלפי מעלה באופן שמתחלף בין 2 העיניים. אני חייבת משקפיים שיתקנו לי את זה. יש לי רק משקפי ראיה בגלל קוצר ראיה קל ובחוץ אני לא הולכת אין כי מסנוור לי. יש לי גם משקפי שמש אופטיים אבל הם מאוד כהים וקשה לי לראות איתן. אני לא מסבירה את עצמי מספיק טוב כנראה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגם

ממוקדת
    17/12/2011

במבט קצת שמאל מלמרכז יש לי נטיה לי נטיה מסויימת לפזילה הצידה ולמטה, וגם כל עין שמאל ממש באופן מינימלי חצי מילימטר יותר נמוכה , ובגלל זה העפעף נראה באופן מינימלי יותר גדול מהשני / ושמוט. רופא אחד אמר לי פעם שזה בגלל שהתאים בו התרחבו מהמכה, אבל עכשיו אני רואה שזה קשור באמת לזה שמשהו בעין נספג. הפרופסור שניתח אותי כתב בשנת 89 אחרי שהניתוח בוצע בהצלחה, אולם קיים pseudoptosis בגלל ספיגתרקמת השומן, ורופאה אחרת כתבה לפני לא הרבה זמן יחסית שהיתה ספיגת שומן בעפעף, שלדעתי זה לא נכון ולא קשור. לדעתי זה קשור למשהו שנספג במעמקי העין ומשפיע בעיקר על האישון, ובאמת התרחבו לי התאים בעפעף בגלל המכה החזקה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגם - תגובה

איציק שבח
    18/12/2011

בסופו של דבר אני מבין שאין סכנה לעין, ואין צורך ללכת לרופא,
    יתכן שבגלל חוסר האיזון בכמות השומן בארובה, ישנה בעיה למקד עם שתי העיניים במבטים מסויימים בעיקר בצדדים,
    אין לזה פיתרון אופטי, ואין צורך לטפל בזה (לעניות דעתי),
    המשקפיים הרגילים שלך עושים את העבודה,
    לגבי, הכהות עם משקפי השמש והסינוור עם המשקפיים הרגילים,
    כדאי לשקול עדשות מתכהות - מתבהרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז

ממוקדת
    18/12/2011

מה הפתרון שלי?
    זה לא יפה וזה מוזר. האם בכלל יש טעם ללכת לאופטומטריסט מומחה? האם ישנה מסגרת שתשפר את המראה? האם תיקון גם לראיה מקרוב (מולטיפוקל?) ישפר את זה ? לאיזה סוג של רופא עיניים אני צריכה ללכת בשביל זה?
    יש לי 30% נכות בביטוח לאומי שכוללים גם את העין. רציתי לדעת (אני רוצה לדעת)אם העין היא חלק מהמח או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז - תגובה

איציק שבח
    20/12/2011

אין תחליף לבדיקה אצל אופטומטריסט מומחה, זה עדיף מאשר חיפוש מענה וירטואלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפיים מתכהות מתבהרות

ממוקדת
    18/12/2011

היו לי פעם וזה לא היה לי נח בכלל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו