מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבדל של רבע מספר הוא משמעותי?דחוףףףהודיה06/03/2012
היי, לפני כשבועיים קניתי משקפיים חדשות ומזה כמה שנים שהמספר שלי בעין ימין הוא מינוס 5 וקבוע, במקום בו קניתי את המשקפיים האופטימרטריס העלה לי את המספר ברבע , בבדיקת הראיה ראיתי כמעט אותו דבר בין במספרים מינוס 5 למינוס 5 ורבע, והאופטימטריס טען שעדיף 5 ורבע מישום שבעוד חצי שנה לא אטרך להחליף שוב מידה, (חשוב לי לציין שבאופטיקה אחרת באותו יום עשיתי בדיקת ראייה ואמרו לי שאני במידה מינוס 5 נשארתי) ולכן הוא שינה לי במשקפיים החדשות למספר מינוס 5 ורבע, בהתחלה לא ראיתי טוב אך לאחר כמה ימים התרגלתי יותר, שאלתי היא האם במצב הנתון הייתי צריכה להסכים להעלות את המידה ברבע?כאשר המספירים מבחינתי כמעט זהים, ואם לא, האם לשנות את המידה בחזרה למרות שהתרגלתי? אני רוצה לדעת אם זה יכול לגרום אכשהוא לעלייה במספר תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל של רבע מספר הוא משמעותי?דחוףףף - תגובה
איציק שבח06/03/2012ההבדלים בין האופטיקות הוא עניין של גישה. מתן מרשם הוא לא מדע מדוייק, כל אופטומטרסיט/ית ושיקוליו/ה.
בשורה התחתונה, את רואה טוב ומרגישה טוב, השינוי לא משמעותי בשבילך ואין לך ממה לחשוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך!..עוד שאלה קטנה...
הודיה06/03/2012במצב כמו שהיה לי שראיתי כמעט זהה במינוס 5 ומינוס 5 ורבע עדיף לעשות את הגבוה .. ? והאם נכון עשיתי שלא התעקשתי עם האופטימטריס לעשות את המספר הנמוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך!..עוד שאלה קטנה... - תגובה
איציק שבח07/03/2012לא. בסופו של דבר, לא לך וגם לא לי באופן וירטואלי, קשה לדעת ולהבין מה היה השיקול של האופטומטריסט שבדק אותך.
את צריכה לדעת, שלנו, האופטומטריסטים, בכל שינוי מירשם יש הרבה שיקולים, ולא תמיד רושמים את מה שראית בו הכי טוב, אני מניח שלאופטומטריסט ששינה לך היה שיקול מכריע של "מה היה לך לפני"...
פורים שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)