עדשות קשות ורכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עדשות קשות ורכות
    דנית
    08/05/2012

שלום,

אני בת 36 מרכיבה עדשות מגע קשות במשך 20 שנה. ב- 3.5 שנים האחרונות, בניגוד לעבר, אני לא מרכיבה על בסיס יום יומי.
    כשנה ++ העדשות מציקות לי לאחר זמן מועט וקשה לי להמנע מלשפשף את העיניים כשהעדשה בתוכן. (בעבר הייתי מרכיבה עדשות במשך 8-10 שעות ואיך שמגיעה הביתה ישר מורידה את העדשות)
    חשבתי לרכוש עדשות חדשות (העדשות בנות 5 שנים ואחת ישנה יותר), כי מציק לי בשל בלות החומר.
    הייתי אצל אופטיקאי שטען שעדשות קשות תמיד היה דבר לא נוח (עובדה שתמיד מיד הסרתי עדשות שהגעתי הביתה) וככל שמתבגרים יותר קשה להרכיב עדשות קשות. לדעתו נראה לו יותר שמציק לי בגלל הגיל ולא בלות החומר.
    עוד טען כי כיום שאין הבדל מבחינה בריאותית בין קשות לרכות. בעבר הייתה העדפה לקשות בגלל חדירות החמצן אך כיום גם הרכות חדירות לחמצן ולמעשה העדשה המומלצת ביותר היא רכה יומית. ההבדל הוא שעדשות רכות יותר נוחות.

האם נכונה טענת הגיל? והטענה הבריאותית?
    האם מומלץ לי לעבור לעדשות רכות חודשיות?
    איך ניתן לדעת אם מציק לי בשל בלות החומר או הגיל?
    נתון נוסף, לאורך כל השנים לא השתנה לי המספר בעדשות וכרגע ירד לי המספר במשקפיים ב- 3/4 מספר לעומת לפני פחות משנתיים.
    בעדשות יש לי -3 ו- -2.75.

תודה רבה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עדשות קשות ורכות

הוספת תגובה

• עדשות קשות ורכות - תגובה

איציק שבח
    08/05/2012

לגבי הנוחות- עם הגיל העדשות הקשות פחות נוחות בעין בגלל הרכב הדמעות, ומתח העפעפיים, עדשות רכות יותר נוחות מאז ומתמיד.
    לגבי הבריאות- אין ספק שהעדשות הרכות (המתקדמות), מהוות תחליף מצויין כיום, לא רק מבחינת הנוחות אלא גם מבחינה בריאותית. אגב, גם לעדשה קשה יש את הבעיות שלה...
    לגבי סוג העדשה- אם את לא מרכיבה כל יום עדיף לרכוש יומיות. אם את תרכיבי כל יום ,עדיפה החודשית.
    לגבי המרשם- תעדכני בדיוק לפי המשקפיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו