מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדשות מגע קשות נושמותיעל14/10/2012
שלום.
רכשתי לאחרונה עדשות מגע קשות נושמות לקרטוקונוס. רציתי לשאול כמה שאלות אשר התפספסו לי ולא כ"כ בהירות לי. בתחילה קיבלתי ערכה ראשונית של חומר ניקוי וסבון ניקוי של GP avizor. אח"כ כשבאתי לרכוש נתנו לי ניקוי של Boston. האם זה בסדר לשנות את חומר הניקוי של העדשות?
דבר שני הוא בעניין ניקוי העדשה, שכן בהוראות התמיסות רשום לנקות עם סבון ואז לשטוף עם התמיסה, מה שעשיתי בהתחלה. אך נאמר לי בפעם נוספת שהגעתי לחנות האופטיקה לשטוף את העדשות משאריות הסבון עם מי ברז, האם זה בסדר לשטוף ככה את העדשות לעומת מה שרשום על גבי התמיסה?
ושלישית, כשאני שמה את העדשות חזרה בתוך הקופסא שלהן, האם קודם לשים את התמיסה ואז את העדשה הנקייה לתוכה, או לשים את העדשות לקופסה היבשה ולטפטף את החומר, וכן, כמה לשים? משום שרשום שאין להשרות, וגם אחת העובדות אמרה לי רק טיפה.
ואחרון! לכמה זמן טובות עדשות מגע קשות נושמות ואיך יודעים שצריך להפסיק להשתמש?
תודה רבה!!! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע קשות נושמות - תגובה
דודו ראובן14/10/2012היי
לגבי שימוש בסבון.
ישנו חומר נייטרלי פשוט שנקרא סיליין (תמיסת מלח) .החומר מיועד לשטיפה. ממליץ לשטוף איתו.
לגבי חומר בוסטון- וותיק וטוב.
לגבי מים- ישנו עדשות קשות וישנן קשות נושמות - העדשות הקשות שהן וותיקות מאוד ופחות נפוצות היום , פחות רגישות וסוסלות "כמעט הכל"..אין שם שום בעיה עם מיים ועד היום אני מכיר לקוחות שמנקים אותן עם מיים מהברז וסבון כלים..
העדשות הנושמות רגישות הרבה יותר ורצוי להשתמש בחומר שטיפה סליין.
לגבי זמן החיים של העדשה. עדשות לא נושמות יכולות להחזיק שנים רבות, זה לא נדיר לראות עדשות תקינות בנות עשור.
עדשות נושמות יישרטו מהר יותר וייתעוותו מהר יותר- שם זה משתנה והזמן הממוצע הוא 2-3. ככל שהעדשה בעלת העברת חמצן גבוהה יותר היא תהיה בד"כ רגישה יותר.
ביקור אצל מתאים העדשות פעם בשנה + ביקורת לעדשות ייתנו בד"כ תשובה ברורה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות מגע קשות נושמות - תגובה
דודו ראובן14/10/2012היי
לגבי שימוש בסבון.
ישנו חומר נייטרלי פשוט שנקרא סיליין (תמיסת מלח) .החומר מיועד לשטיפה. ממליץ לשטוף איתו.
לגבי חומר בוסטון- וותיק וטוב.
לגבי מים- ישנו עדשות קשות וישנן קשות נושמות - העדשות הקשות שהן וותיקות מאוד ופחות נפוצות היום , פחות רגישות וסובלות "כמעט הכל"..אין שם שום בעיה עם מיים ועד היום אני מכיר לקוחות שמנקים אותן עם מיים מהברז וסבון כלים..
העדשות הנושמות רגישות הרבה יותר ורצוי להשתמש בחומר שטיפה סליין.
לגבי זמן החיים של העדשה. עדשות לא נושמות יכולות להחזיק שנים רבות, זה לא נדיר לראות עדשות תקינות בנות עשור.
עדשות נושמות יישרטו מהר יותר וייתעוותו מהר יותר- שם זה משתנה והזמן הממוצע הוא 2-3. ככל שהעדשה בעלת העברת חמצן גבוהה יותר היא תהיה בד"כ רגישה יותר.
ביקור אצל מתאים העדשות פעם בשנה + ביקורת לעדשות ייתנו בד"כ תשובה ברורה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)