מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קונברגנציה חלשה וטיפוליבגני16/10/2012
שלום רב...
יש לי בעיית מיקוד וראייה כפולה, בסוף 2010 אבחנו אצלי את הקונברגנציה החלשה ואמרו לי כיצד לטפל בזה. התחלתי את התרגילים קצת ואז הפסקתי לכל הזמן כי כל פעם דחיתי - בגלל בגרויות, בגלל החופש הגדול, בגלל הצבא, בגלל הטירונות... עכשיו זה די מפחיד אותי ואני מבין שעשיתי טעות מטופשת. אני מבין שבעיית המיקוד היא כתוצאה משימוש מופרז במחשב (8-10 שעות ביום בימים מסוימים).
השאלות שלי הן כאלה... אני חייל בסדיר ואין לי קופ"ח הבטוח שלי הוא צבאי. האם הצבא יכול להפנות אותי לאופטומטריסט\אורטופטיקאי\רופא עיניים כדי לקבל טיפול או שאני חייב לפנות באופן פרטי?
אני חייב להפסיק לגמרי עם המחשב או שפשוט להפחית? מותר לי להשתמש חצי שעה ביום?
איזה עוד תרגילים חוץ מהתרגל עם העט יכולים לעזור לי כרגע עד שאקבל אבחנה חדשה וטיפול נוסף?
לא אמרתי לצבא על הרבה דברים. ניתוח שעברתי, בעיות אנדוקרינולוגיות והקונברגנציה כי התביישתי. האם עליי להגיד זאת לרופא היחידה שלי? האם הקונברגנציה יכולה להוריד לי את הפרופיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונברגנציה חלשה וטיפול - תגובה
איציק שבח16/10/2012שלום יבגני, לדעתי הצבא, דרך רופא היחידה יפנה אותך לרופא עיניים ואז הטיפול הוא במסלול האזרחי, פחות או יותר.
המחשב הוא לא הגורם לקונוורגנציה להיות נמוכה.
ישנם המון טיפולים ותרגילים יותר מתקדמים ואפקטיביים מאשר התרגיל עם העט (שיעילותו מוטלת בספק...) רק בעזרת מתרגל תוכל לקבל סדרת תרגולים טובה.
(ללא קשר לדעתי המקצועית), מניסיוני לא מורידים פרופיל על קונוורגנציה חלשה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יבגני16/10/2012יכול להיות שלא מדובר בקוננברגנציה חלשה? אני רואה כפול וזה בעצם אומר שקשה לי להתמקד, אז מדובר בקונברגנציה נכון?
איזה עוד טיפולים יכולים להיות? האם יכול להיות שיהיו טיפולים שהם פולשניים כמו ניתוח או משהו כזה? (אני די מפחד מזה)
ממה עוד יכלה להווצר הקונברגנציה אם לא בגלל המחשב? כי בזמנו הסתכלתי על מחשב שבור שהיה כפול והציג הכל כפול. אולי בגלל זה היום קשה לי להתמקד? אני יודע זה היה דבר ממש טפשי לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
איציק שבח16/10/2012אם אתה מגיע למצבים שאתה רואה כפול, הבעיה היא די חריפה וזוקקת טיפול,
תרגול מתאים הוא רק שימוש באמצעים וידע רב שנצברו במשך השנים ע"י מומחי התחום מעבר לתרגיל המסורתי בעזרת העט. הטיפולים הללו לא כולל ניתוחים או אירועים טראומתיים, אתה יכול להיות רגוע.
לא נראה לי שהמחשב הכניס אותך למצב של בעיית הקונוורגנציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבת הקונברגנציה
יבגני16/10/2012היא לא עומס ממחשב? גם לא מצג (מסך) שבור שמראה הכל כפול? האם הרופא שאופנה אליו יוכל לברר מה הסיבה? יכול להיות שמדובר במכה בראש או משהו כזה? או פשוט עייפות של השרירים שממקדים?
בכל מקרה תודה רבה על האינפורמציה, הרגעת אותי וגם הסברת לי דברים חשובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבת הקונברגנציה - תגובה
איציק שבח21/10/2012הסיבה בדרך כלל, חוסר שליטה על דקויות השרירים העדינים של גלגלי העין, בשביל זה יש תרגול, שמשמש מעין "פזיותרפיה" לשרירי העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)