האם אפשר להתאים לי משקפי ראייה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אפשר להתאים לי משקפי ראייה?
    יעלה
    08/11/2012

שלום רב

יש לי שאלה קצת מורכבת. סליחה מראש על האורך.

עשיתי לפני כ-15 שנה ניתוח לתיקון ראייה בעין שמאל (לזיק). הניתוח בעצם נכשל ואני סובלת היום מאקטזיה של הקרנית.

אני רוצה לציין שיש לי קוצר ראייה גבוה (מעל 12) ואסטיגמטיזם.

היום אני בעצם הולכת עם עדשת מגע קשה בעין ימין (שלא נותחה). בעין שמאל אין לי עדשת מגע (העין שנותחה), והאמת שאני מסתדרת טוב מאוד עם ראייה בעין אחת. מזל שיש שתי עיניים...

הבעיה היא שכיום אני מרגישה שכבר קשה לי מאוד לשאת את העדשה בעין (העין נהייתה מאוד יבשה), ולא נראה לי שאוכל ללכת עוד הרבה זמן עם עדשות (עדשת...) מגע.

השאלה שלי היא: האם אפשר להתאים לי במצבי משקפי ראייה? יש לי משקפי ראייה בבית, כאשר בעין שנותחה יש לי עדשה במספר קטן שאינני רואה בה דבר, ואני מסתדרת איתם מצוין למשכי זמן קצרים (צפייה בטלוויזיה וכו'). לאחרונה הייתי כשבועיים בבית והלכתי כל הזמן עם המשקפיים והתחילו לי כאבי ראש, שהרגשתי שהם נובעים מכאבים בעין המנותחת. כאשר חזרתי לעבודה ולעדשת המגע, כאבי הראש פסקו.

מה אפשר לעשות? האם במצבי אני יכולה להתרגל למשקפי ראייה באופן קבע? אני מאוד לא רוצה לעבור עוד תהליכים ניתוחיים בעיניים בעקבות הניסיון המר שהיה לי.

תודה רבה

יעלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם אפשר להתאים לי משקפי ראייה? - תגובה

דודו ראובן
    08/11/2012

יעלה שלום,

המקרה מורכב.
    אין ספק שכל בר דעת ימנע מניתוח בעין התקינה.
    אולם, לפחות כרגע זה משאיר אותך עם אופציות דלות מאוד לפתרונות נוחים.
    האם לצאת מנקודת הנחה שניסית את סוגי עדשות המגע השונים וכרגע יהיה בלתי אפשרי לחיות עם עדשת מגע בצורה נוחה?
    במידה ולא יש לנסות עוד סוגי עדשות.
    לגבי המשקפיים- יש לוודא שכלום לא השתנה והן עדכניות.
    ואם הכל נכשל יש לנסות משקפיים לזמן ארוך יותר משבועיים ולקוות שכאבי הראש יעלמו.
    נסיון וטעיה מסוימים עללולים לשפר\לפתור
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המפורטת והסבלנית

יעלה
    08/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו