מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדשות מגע קשותליהי27/03/2013
שלום רב,
ש לי מספרים גבוהים (מינוס 8 ומינוס 7.5) וגם צילינדר. שנים אני משתמשת בעדשות מגע רכות, אך שמעתי שבמצבי (מספרים גבוהים וצילינדר) עדשות קשות יהיו מעולות. מה גם שאופטומטריסטית הסבירה לי שהן עבירות לחמצן וגם אין הגבלה על מספר השעות שהן בעין. האם זה נכון?
שמעתי שהבעיה איתן שבהתחלה קשה לעיניים להסתגל אליהן, אבל זה משהו שחולף אחרי שבועיים. יש עוד דברים שתוכלו לספר לי על עדשות קשות? ואם הן כל כך בריאות, מדוע לא ממליצים עליהן יותר? הרי עדשות רכות, נושמות ככל שיהיו, עדיין פחות עבירות לחמצן מאשר העדשות הקשות.
אשמח שתאירו את עיניי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע קשות - תגובה
דודו ראובן28/03/2013ליהי שלום,
לעדשות מגע קשות תכונות נהדרות , ואת חלקן פירטת כאן.
היתרון הבולט הוא בתיקון צילינדר.
יתרון נוסף הוא עמידות לאורך זמן, למרות שבדגמים החדשים עם החומרים החדשים לא קיימות יותר עדשות שנשמרות ל 10 שנים כמו בעדשות הקשות הישנות (שהעבירו פחות חמצן )
החסרונות :
עדשה יכולה לפול בפעילות גופנית או בזעזוע פתאומי ומצמוץ יוצא דופן.
העדשה פחות נוחה- נכון שמתרגלים אבל העולם מפונק..
העדשות הקשות נפוצות מאוד ביפן (משמעת ..משמעת..)
אם משקללים את כל התכונות קשה למצוא מנצח , למרות שישנם מקרים שבהם העדשה היחידה שתפתור בעיה היא עדשה קשה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ושאלות נוספות
ליהי17/04/2013קיבלתי את העדשות ביום שישי האחרון ומאז אני מרכיבה אותן בהדרגה, כל יום מוסיפה עוד שעה. נכון לעכשיו מדובר בשישה ימי הסתגלות. אני מניחה שנהיה קצת יותר קל, אבל עדיין אני מרגישה עצם זר בעין, לפעמים כואב לי למצמץ וקשה לי להסתכל לכיוון מסוים בפתאומיות אלא רק בהדרגה. מה גם שאני לא רואה טוב לרחוק, כאילו חסר לי מיקוד.
האם התופעות האלה יחלפו? עם כל הרצון אני חייבת לציין שזה די מייאש כי אני רוצה שזה יעבור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ושאלות נוספות - תגובה
דודו ראובן18/04/2013ליהי שלום
ממוצע הזמן להסתגלות הוא חודש.
באיזה שהוא שלב עצבי העפעף מתעיפים מלשדר תחושת אי נוחות. מרימים ידיים..
מה שחשוב זה שאת רואה ושהעין לא אדומה או מודלקת.
את בכיוון הנכון
לא להתיאש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לעדשות הקשות...
ליהי11/12/2013הקפצתי את השרשור מאפריל שתוכלו לקרוא את ההיסטוריה...
לשמחתי אפשר לומר שהתרגלתי לעדשות. הן עדיין קצת מציקות אבל אני חיה איתן בשלום.
אלא שעכשיו יש תופעה חדשה: ברוחות החזקות והקרות של החורף הן מאוד מציקות לי בעין, ואז העיניים דומעות ויש קצת דקירות. יכול להיות שהן מאוד מתייבשות ואני צריכה טיפות? זה קורה לי רק ברוחות החזקות, במזג אוויר רגיל אין לי תופעה כזאת, גם לא ברוחות חמות ויבשות.
רק אציין שיש לי GPC ולכן עברתי לקשות, ומאז הכול בסדר. כלומר לא נראה לי שזה קורה בגלל ה-GPC, אף על פי שהתופעות דומות למדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לעדשות הקשות... - תגובה
דודו ראובן11/12/2013היי ליהי,
זה בגלל הרוח,,
גם זה ידרוש הסתגלות - רק שלא תמיד זה נפתר.
לגבי טיפות - אני לא אוהב כי אני לא אוהב תלות בגורם כזה אלא רק כשאין ברירה.
תנסי- אם זה עוזר לחמש דקות אז חבל כי זה לא יעזור שכל חמש דקות תשימי טיפות.
אם זה עוזר לשעה שעתיים אז אפשר להעזר ויש הגיון..
לשמחתנו החורף קצר.
ושוב..בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)