חידוד ראיה בעין שמאל על חשבון הימין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חידוד ראיה בעין שמאל על חשבון הימין
    עמית
    17/05/2013

שלום רב,
    עקב החלשות ראיה החלפתי עדשות במשקפיים, כך שבעין ימין הוסיפו לי רבע מספר ורבע צילינד, ואילו בעין שמאל הוסיפו רבע מספר וחצי צילינדר. יצוין כי המספרים שלי קטנים.
    אחרי החלפת העדשות אני אמנם רואה הרבה יותר טוב, אבל אם אני בודק כל עין בנפרד- העין הימנית רואה פיקס ואילו העין השמאלית רואה מטושטש, ואני חושש שהאופטימיטריסט נסחף בהגדלת הצילינדר. בד"כ אני לא משווה כל עין בנפרד ומה שחשוב זה הראיה הכללית, אבל היות ששילמתי הרבה כסף בהחלפת עדשות היה חשוב לי לבדוק שהמרשם החדש מתאים לכל עין בנפרד.
    הגעתי לכמה בדיקות חוזרות אצל אותו אופטימטריסט, כדי לראות מה עושים עם עין שמאל, שקודם לכן ראתה כמעט בלי בעיות וכעת רואה כמעט כל דבר רחוק מטושטש- כל בדיקה הראתה את אותה התוצאה ובאף אחת מהן העין השמאלית לא ראתה באותה החדות של הימנית. חזרתי הביתה בהכרה שכנראה שהעין השמאלית פחות חזקה- למרות שהמספר שלה דווקא קטן יותר. אלא שהנושא המשיך להציק לי, ואתמול גיליתי שכשאני נותן למשקף זוית- העין השמאלית לפתע רואה טוב בהרבה. היום הגעתי לבדיקה אצל אופטימטריסט אחר (באותה החנות) והופתעתי מאוד מהתוצאה: לשיטתו, על מנת שעין שמאל תיראה טוב יותר יש להפחית את הצילינדר בחזרה למצב הקודם (עד כאן הכל טוב ויפה שכן גם אני חשדתי שהתפרעו בהגדלת הצילינדר ) אבל...גם את המספר וגם את הצילינדר- בעין הימנית! (שכעת רואה מצוין). הסברתי לו שאני לא רוצה לגעת בעין הימנית כי עם העדשה החדשה היא רואה פיקס והמשקפיים החדשים שיפרו משמעותית את ראייתי לעומת הקודמים, אך אני לא מוכן לקבל את העובדה שבעין שמאל לבדה אני רואה מטושטש- במיוחד אחרי שהטיית המשקף גרמה לה לראות חד יותר; הוא השיב כי לגבי הטיית המשקף זה לא משהו שווה התייחסות, ושכנראה יצרתי פריזמה, ולגבי תיקון המרשם, הבהיר שלא נכון להותיר פערים במספרים בין 2 העיניים ואם מורידים משמאל - צריך להוריד גם מימין.
    אני יודע שאם אשמע לעצתו,אולי במעבדה הפער בין איכות הראיה בין 2 העיניים יצטמצם, אבל ברגע שאצא משם אני שוב אראה חלש יותר, והרי זו הסיבה שמלכתחילה החלפתי עדשות.
    אשמח לשמוע חוות דעת ממביני עניין האם לשמוע בקולו של האופטימטריסט? האם ללכת לבדיקה אצל רופא עיניים, כפי שהוא המליץ? הבנתי שרופאי עיניים דווקא פחות מתעסקים עם מרשמים מאשר אופטימטריסטים של חנויות אבל הוא אמר משהו על טיפות והרחבת אישונים... האם להתעקש על הקטנת הצילינדר רק בעין המטושטשת או שזה יפגע לי בראיה?
    אני ממש מיואש.
    תודה רבה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חידוד ראיה בעין שמאל על חשבון הימין - תגובה

איציק שבח
    19/05/2013

הרבה פעמים הצילינדר ב"תנאי מעבדה" לא מתקבל במבחן התוצאה במיוחד שבעין אחת הוסיפו יותר מהשנייה, הפחתת הצילינדר בשמאל ברבע דיאופטר אמורה לתת לך תוצאה טובה. כך אני הייתי נוהג. וזאת בהסתמך על מה שאמרת.
    בדיקת רופא עיניים לא תועיל במקרה כזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אך מה בנוגע לימנית?

עמית
    19/05/2013

האופטימטריסט כאמור מתנה את הפחתת הצילינדר השמאלי בהפחתה (מאסיבית) בימנית.
    יצוין כי אם לא ניגע בעין ימנית ונפחית ברבע צילינדר את שמאל שני הצילינדרים יהיו זהים, והפער בין 2 העיניים יוותר אך ורק ברבע מספר- כפי שתמיד היה לי. אך הוא כאמור מבקש להפחית בעין ימין גם רבע מספר וגם רבע צילינדר.

כמו כן אשמח לקבל התייחסות לטענה השניה, לפיה אין לייחס חשיבות להטיית המשקף שכן מדובר בפריזמה.

שוב תודה,

עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אך מה בנוגע לימנית? - תגובה

איציק שבח
    19/05/2013

לא התעלמתי מהטענות הנוספות בכדי,
    לדעתי אין משמעות להפחתת צילינדר בעין שמאל בלבד (מה היה לך במרשם הקודם?),
    כך גם לגבי הטיית המשקפיים, היא הוכחה חותכת שצריך להפחית בצילינדר בעין הזו, כאמור.
    פשוט, תגיד לו שאתה לוקח אחריות על הפחתה של צילינדר בעין אחת וזהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מאוד מודה לך על תשובתך

עמית
    19/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו