ציפוי מתקלף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפוי מתקלף
    אלי
    19/05/2013

אהלן. לפני ארבע שנים קניתי זוג משקפי רייבן עם עדשות דקות של רודנשטוק. מינוס שש בשתי העיניים. בשנתיים הראשונות של האחריות נאלצו להחליף לי פעמיים את העדשות בגלל התקלפות הציפוי. בשני המקרים זה קרה בקיץ. גם הקיץ הזה אותו סיפור. זה הקיץ השלישי מארבעה שזה קורה. לא נכנס איתם לים ולא לסאונה. רק מסתובב הרבה בשמש בסופי שבוע. האם העדשות של רודנשטוק ידועות לשמצה בעניין הזה של הציפוי?‏ יש דרך למנוע או להגן עליהם כדי שזה לא יחזור על עצמו?‏ אמר לי מישהו שצריך לשטוף אותם במים וסבון מיד כשמגיעים הביתה אחרי שהייה רבה בשמש. יש בזה אמת?‏ אני עובד גם בבית דפוס. יש קשר בין חשיפה לצבעים והחומרים האחרים שיש בדפוס להתקלפות הציפוי?‏ תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפוי מתקלף

הוספת תגובה

• ציפוי מתקלף - תגובה

איציק שבח
    19/05/2013

אין עניין של בעיות קילופים דווקא ברודנשטוק במיוחד שהחליפו את העדשות כליל ולא רק ששלחו אותם לציפוי בעבר.
    יתכן וכנראה שאתה נחשף לחומר או לתנאי סביבה שגורמים לציפוי לקרוס.
    לא שמעתי ששטיפה עם מים וסבון מגן על הציפוי אחרי היחשפות ממושכת לשמש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אלי
    19/05/2013

אילו תנאי סביבה שידועים לך עלולים לגרום לחומר לקרוס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

איציק שבח
    19/05/2013

לחץ, קרינה, טמפרטורה, וחומר פעילים קיצוניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו