מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עוד שאלהרותם12/11/2013
קודם כל תודה על התשובה המהירה.
שאלה נוספת ואחרונה:
מדוע כאשר הולכים לבדיקת ראייה אצל שני אופטומטריסטים שונים
(לדוגמא במספרים כמו שלי - 3.25 צילינדר ו- 3.75 צילינדר בעין השניה פלוס מספר קטן בכל עין)
תמיד יהיו סטיות קלות במרשמים: של רבע צילינדר למעלה או למטה ורבע מספר
שלא לדבר על הזויות (סטייה של 5 מעלות בערך)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה - תגובה
איציק שבח12/11/2013עניין של שיטות בדיקה ושיקולי מתן מרשם.
לפעמים גם אותו אופטומטריסט יכול לשנות מרשם שלו עצמו בגלל תלונות אחרי או כדי להימנע מבעיות הסתגלות.
מפאת כך המרשם הוא לא מדע מדוייק אלא קשור גם למיומנות ולניסיון האופטומטריסט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי משקף חדש
רותם13/11/2013אתמול הלכתי לקחת אותו מהחנות.
המספרים שלי הם:
ימין- צילינדר- 3.25 מספר 0.5 זוית 6 מעלות
שמאל- צילינדר 3.5 מספר 0.75 זוית 170 מעלות
בחרתי מסגרת פלסטיק שחורה מלבנית.
אני עדיין בהסתגלות אבל רואה טוב.
שמתי לב שכאשר אני עוצמת את עין ימין ומסתכלת רק בעין שמאל
אז כשאני מסתכלת בה קצת לצד הראייה יותר מטושטשת מאשר שאני מסתכלת
בקו ישר
ובעין ימין כשאני מסתכלת ישר או לצד הראיה אותו הדבר ברורה
מדוע זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי משקף חדש - תגובה
איציק שבח13/11/2013כנראה שהיה לך שינוי גדול יותר בשמאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
רותם13/11/2013לא היה שינוי מהותי מהמשקף הקודם,
השינוי היחידי היה:
רבע צילינדר פחות בעין שמאל זוית עלתה ב- 4 מעלות.
ובעין ימין- רבע מספר פחות וזוית ירדה בחמש מעלות.
אני כבר לא יודעת אם זה פסיכולוגי לא לא
אבל האם בראיה לצד אמורים לראות באותה עין פחות טוב מראיה למרכז?
בנוסף בחרתי לראשונה מסגרת פלסטיק שחורה
וכיוון שהאף שלי צר היא יושבת לי על גשר האף
ופחות תופסת בצידי האף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי - תגובה
איציק שבח13/11/2013כאמור בשמאל היה לך שינוי צילינדר גבוה יותר.
עצתי אלייך שלא תתייחסי לזה בשלב הזה והתופעה תיעלם מאליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רותם13/11/2013תודה רבה על תשובתך !!!
מה לגבי מסגרת הפלסטיק שבחרתי
שזה יושב לי על גשר האף?
מישהו הציע לי להדביק אפונים מסיליקון
על החלק הפנימי של צידי האף
כדי שזה יחזיק גם מצידי האף וכל הלחץ לא יהיה על גשר האף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
איציק שבח13/11/2013אפונים מסיליקון יהוו רעיון הולם וטוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיציק
רותם13/11/2013ממש תודה על תשובותיך.
החלטתי שלפני שאני הולכת לבחור שאמר לי שידביק לי אפונים מסיליקון
על המסגרת פלסטיק, החלטתי לנסות להדביק משהו חלש יותר
כדי לראות אם זה עוזר (לפני שאני מדביקה את הסיליקון ואז אם זה לא יעזור הוא יצטרך להסיר לי את הדבק וזה יכער את המסגרת ויפגע בה).
אז הלכתי לרגע לחנות וקניתי סקוטש ספוג כזה בצבע שחור עם מדבקה בצד אחד וספוג שחור בצד השני, גזרתי אותו בצורת אפונים והדבקתי על המשקף.
זה באמת עזר למשקף להתרומם קצת מגשר האף, ועוד משהו...
לפתע הראייה לכיון הצד בעין שמאל השתפרה...למה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)