מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרותם02/12/2013
1. האופטומטריסט שלי התלבט בעין אחת אם לשים לי צילינדר של 3.25 או 3.5
בסוף הוא החליט לשעות לי עדשה של 3.37 צילינדר.
האם צילינדר לא בא בקפיצות של רבעים? האם נהוג לפעמים לקבוע צילינדר של שמינית?
2. יש לי משקפיים עם מספר:
ימין: מספר- (-0.75) צילינדר (-3.37) זוית 6 מעלות
שמאל: מספר- (-1) צילינדר (-3.75) זוית 168 מעלות
יש לי משקף ספייר נוסף עם מספר:
ימין: מספר (-0.75) צילינדר (-3.25) זוית 6 מעלות
שמאל: מספר (-1.25) צילינדר (-3.75) מעלות 168 מעלות
אם אני רוצה מידי פעם לשלב בין המשקפיים ולהרכיב כל פעם משקף אחר
האם השוני במספרים יכול להזיק? האם זה יבלבל את העין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
איציק שבח04/12/2013בהחלט. לעיתים מוסיפים או מפחיתים שמיניות.
את צריכה לשמוח שהאופטומטריסט שלך מדייק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיציק
רותם04/12/2013תודה רבה על תשובתך.
רק לא ענית לי על שאלתי השניה (ראה שאלתי השנייה).
ושאלה נוספת (שלישית)-
ביקשתי מסתם חנות אופטיקה אחרת שתמדוד לי את העדשה שהוא עשה
לה צלינדר של: 3.37
(כדי לדעת שהוא דייק) והמכונה שבחנות קראה את זה כצילינדר 3.5.
מדוע? האם מכונות לא מדייקות עד לצילינדרים של שמיניות? רק קפיצות של רבע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
איציק שבח05/12/2013מיכל שלום.
מצטער שלא שמתי לב לשאלתך השנייה.
בכל אופן, היות וזה שינוי משמעותי רק בעין אחת , יתכן ולא תרגישי שינוי. כל פציינט חש ומרגיש באופן שונה. ל אופטומטריסט שלך יש את התחושה הכי טובה לגבייך מכיוון שהוא בדק אותך והוא יכול לתת לך תשובה יותרמדוייקת. הכי טוב זה פשוט לנסות לשלב בין 2 הזוגות ולחוש בעצמך.
לגבי שאלתך השלישית, אם בדיקות ממוחשבות היו מדוייקות ברמה מוחלטת , לא היה צריך אופטומטריסטים. אבל כל מחשב ניתן לכייל ברבעים, שמיניות ואף במאיות הדיאופטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיציק
רותם05/12/2013תודה רבה על התשובה !!!
ורק עוד משהו קטן:
לגבי שאלתי אם ניתן לשלב בין שני זוגות המשקפיים אמרת שיש שינוי משמעותי רק בעין אחת, התכוונת ב- 'שינוי משמעותי' לעין ימין ששם היה הבדל של שמינית בצילינדר או לעין שמאל ששם היה הבדל של רבע מספר בין שני זגות המשקפיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיציק - תגובה
איציק שבח05/12/2013עין שמאל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)