שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום
    רותם
    22/12/2013

יש לי משקף של הרבה שנים עם מסגרת מלבנית.

לאחרונה הלכתי לאופטיקאי לעשות משקף חדש כי המשקף הקודם כבר היה שרוט.

האופטיקאי טען שאין לי שינוי במספרים ובצילינדר (יש לי צילינדר של 3 בכל עין עם מספר 1).

בחרתי מסגרת קצת יותר ריבועית.

למרות שעשה לי את אותם המספרים והזוויות בדיוק (גם בדקתי את זה שוב)

בעין ימין אני רואה טוב, בעין שמאל אני גם רואה טוב אבל אם אני מסיטה את המבט טיפה שמאלה אני לפעמים רואה קצת טשטוש (שלא היה קיים במשקפיים הקודמות).

חזרתי לאופטיקאי והוא בדק שוב את המספרים וה- PD והזוויות והכל תואם

למשקף הקודם. הוא טוען גם שהקמירות שעשה לי היא הסטנדרטית.

ממה זה יכול להיות? זה ממש מתסכל אותי

אודה לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

סטפני ישראלי
    23/12/2013

מיכל שלום,
    אם המרשם נכון ,ומיקוד העדשות מדויק, אז כנראה שאת צריכה עוד קצת זמן להסתגל למשקפיים החדשים שלך.
    היית הרבה שנים עם אותו משקף, ויכול להיות ששינוי קטן, אפילו בקצת, בגודל המסגרת או באופן הישיבה על הפנים של אותו משקף גורם לך להרגשה הזו.
    אם התופעה לא עוברת תוך כמה ימים, והמשקפיים מכוונות לך על הפנים כמו שצריך, אולי תשקלי להחליף מסגרת.
    עוד דבר נוסף שיכול להיות, למרות שנדיר יותר הוא פגם ביצור של אותה עדשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בהמשך לתשובתך

רותם
    31/12/2013

קודם תקראי את שאלתי בראש השירשור.
    ואחרי שאת קוראת וגם ענית לי עליה נזכרתי בעוד משהו:
    במהלך הבדיקה של האופטומטריסט הוא בדק עוד נושא:
    הוא אמר לי להסתכל על נקודה בצורת עיגול בעין אחת ואחר כך רק בעין השניה
    ושאל אותי אם תוך כדי המעבר לעין השניה האם הנקודה עלתה או ירדה או זזה
    ולאיזה כיוון.
    שאלתי אותו למה הוא עושה את הבדיקה הזאת כי אף פעם לא עשו לי אותה לפני
    אז הוא אמר שלחלק מהאנשים צורת ההסתכלות היא כלפי בפנים ולחלק האחר כלפי בחוץ וזה עוזר לו לדעת בכיוון העדשה.
    האם את יכולה להסביר לי זאת כי לא הבנתי?
    ואולי זה מה שגרם לי שבעין שמאל אני רואה טישטוש כשמסתכלת טיפה לצד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בהמשך לתשובתך - תגובה

סטפני ישראלי
    01/01/2014

מיכל שלום
    האופטומטריסט שלך ביצע בדיקת phoria
    Phoria היא סטייה סמויה, או חוסר תיאום, של העיניים
    לכולם יש phoria במידה כזו או אחרת במידה וה phoria גבוהה היא יכולה לגרום ללחץ בעיניים וכאבי ראש.
    התוצאות אינן קשורות לטשטוש אבל נשקלות ע"י האופטומטריסט לצורך מתן מרשם מתאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

רותם
    08/01/2014

בהמשך למה שרשמתי לכם בהודעה הראשונה בשרשור הזה.
    (לטשטוש בעדשה שמאלית כשאני מסתכלת או מסיטה את המבט קצת לצד שמאל)חזרתי לאןפטיקאי והוא עשה את כל הבדיקות כדי לוודא אם משהו לא תקין במשקף והחליט שהכל בסדר.
    דבר אחד הוא פתאום פלט לי וזה שהוא נוהג לכוון את כל המסגרות של המשקפים שלו
    באופן כזה שהצד העליון של המסגרת (החלק שמעל העיניים) יהיה מרוחק מהעין,
    והצד התחתון של המסגרת יהיה קרוב יותר לעיניים. כאילו שהמשקף מכוון בצורה קצת אלכסונית.
    אמרתי לו מדוע הוא עושה כך (כי באמת גם המסגרת שלי מכוונת כך) והוא אמר שמניסיונו העשיר זה תורם לראיה נכונה.
    בקשתי ממנו שאולי ינסה לכוון לי את המסגרת למצב הרגיל כדי שאולי אז אראה בעין שמאל פחות טישטוש והוא לא הסכים. טען שהוא תמיד מכוון ככה ולא מוכן לכוון אחרת.

האם זאת יכולה להיות הסיבה שבעין שמאל, אם אני מסיטה את המבט (אפילו קצת) לכיוון שמאל אני רואה טיפה יותר טישטוש?
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

סטפני ישראלי
    09/01/2014

מיכל שלום,
    באופטיקה, יש מונח הנקרא זווית פנטוסקופית, שהיא הטיה של המסגרת בצורה אלכסונית כלפי הפנים. זווית פנטוסקופית סטנדרטית נע בין 7 ל 12 מעלות.
    עצם קיום הזווית מאפשרת הסתגלות מהירה יותר של העין במעבר מראייה לרחוק לקריאה, כמו כן במקרה שהזווית סוטה מהנורמה הסטנדרטית יכולה להיגרם אי נוחות מסוימת בראיה.
    במקרה שלך אינני חושבת שזו הסיבה לטשטוש מכיוון והאופטומטריסט שלך בדק וככול הנראה לא מצא בעיה בזווית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו