מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש בעדשות מגע דו-שבועיותמוטי31/05/2014
שלום רב,
אשמח לקבל מענה לגבי שני הנושאים הבאים:
1. אני מרכיב עדשות מגע דו-שבועיות עם צ'ילינדר מסוג אואזיס של חברת ג'ונסון & ג'ונסון.
האופטיקאי ממנו רכשתי את העדשות טען בפני כי על אף שהיצרן מצהיר כי העדשות הן דו-שבועיות, באופן מעשי ניתן "למשוך" איתן גם חודש.
האם יש אמת בדבר? לכאורה נראה כי לאופטקאי אין שום אינטרנס לשקר מכיוון שהוא למעשה מקטין את כמות מכירת העדשות באופן זה.
2. האם אורך חיי העדשות נקבע עפ"י מספר ההרכבות שעברו או שמא מרגע פתיחת האריזה המקורית יש 14 ימי שימוש (במידה ומדובר בדו-שבועיות לצורך העניין)?
תודה ושבוע טוב,
מוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בעדשות מגע דו-שבועיות - תגובה
איציק שבח31/05/2014הוראות היצרן הכלליות מורות על שבועיים.מכיוון שהוראות היצרן תקפות על פי מחקרים מדעיים שעשו סטטיסטיקות רחבות מאוד הוראות ההרכבה ומשך זמן השימוש נקבע לפי זה. משך זמן ההרכבה תלוי בעין האינדיבידואלית והרכב הדמעות., מספר מצמוצים, הרגלי שינה , מזג אוויר, סוג התמיסה ועוד... חלק ניכר מהאנשים שמרכיבים את העדשה יותר זמן מרגישים טוב ונוח להם. אבל... לא תמיד הרגשת נוחות מעידה על אי התרחשותם של נזקים לטווח הארוך. לכן יש את הוראות היצרן שגם הם נכונות עם שימוש ניאות. עצתי לך, שתרכיב רק על פי הוראות היצרן כדי להיות יותר בטוח.
אותו שיקול הוא לגבי שאלתך השניה. אם כי יש אנשים שעדיף אפילו שירכיבו את העדשות כמה שיותר כדי שלא יצברו משקעים במחסנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייחסות נופסת
מוטי02/06/2014ראשית תודה על המענה המהיר והמקצועי.
אני חושש שלא הבנתי את התשובה לשאלה השנייה, הרשה לי לנסח שוב את השאלה:
האם יש לזרוק עדשות מגע דו-שבועיות לאחר 14 ימים מיום פתיחת האריזה גם במידה ונעשה בהם שימוש עבור יום אחד בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייחסות נופסת - תגובה
איציק שבח03/06/2014שבועיים מרגע הפתיחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בעדשות מגע דו-שבועיות - תגובה
דודו ראובן31/05/2014היי מוטי,
לדגם הישן של ג׳ונסון .שהיה גם הוא דו שבועי . הייתה יכולת לתפקד טוב על רוב סוגי העיניים לזמן ממושך יותר.
אואזיס היא עדשה מסיליקון הידרוג׳ל ולמיטב ידיעתי רגישה יותר לשימוש חריג. ולא מתאימה לשימוש ממושך ואינטינסיבי מעבר להוראות הייצרן.
לגבי אורך שימוש - החישוב של - הרכבתי רק פעם אחת אז אני מכפיל בשבועיים..28 שבועות.. לא עובד.
אין ספק שהעדשה לא מבצעת השמדה עצמית אחרי שבועים אבל מצד שני אם מישהו מרכיב רק פעמיים בשבוע אני ממליץ ללכת על יומיות - זה אפילו זול יותר..
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)