מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה במשקפייםנטע לי25/08/2015
שלום רב, אני בת 22 ועשיתי בדיקת ראייה לפני שבועיים וקבעו לי מספר שלדעתי לא התאים ובכל זאת הנפיקו לי משקפיים בטענה ש"יש אחריות ואם לא תראי טוב נתקן לך עדשות חדשות".
קיבלתי את המשקפיים, חשוב לציין שאני רואה איתן בסדר אבל כשאני מסתירה עין אחת אני לא רואה טוב (בין אם מסתירה את ימין ובין אם את שמאל). כלומר, רק בשתי העיניים יחד אני רואה בסדר אבל בכל אחת בנפרד בכלל לא.
פניתי לאותו אופטומטריסט והוא טען שאף פעם לא רואים בכל עין בנפרד טוב ורק בשתי העיניים יחד ושאין סיבה לתת לי עדשות במספר גבוה יותר.
השאלה שלי היא האם זה נכון או שהוא פשוט חוסך עליי הוצאת עדשות חדשות על חשבונם?
המספר שלי הוא 5.75 בשתי העיניים וצילנדר 1.
תודה רבה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה במשקפיים - תגובה
דודו ראובן25/08/2015יעלי שלום,
ישנה בדיקה אובייקטיבית ובדיקה סובייקטיבית.
בדיקה אובייקטיבית מבטאת את המספר שמביא את התמונה של העולם לרשתית בצורה המדויקת וללא שיקולים אחרים.
הבדיקה הסובייקטיבית לעומת זאת מתחשבת בהמון נתונים אחרים:
היסטוריה קודמת.
סביבת עבודה.
גיל.
צרכים.
שיקולי איזון כאלה ואחרים.
אפילו סוג המסגרת.
בדיקה שבה מכסים כל עין בנפרד לא יכולה לקבוע תקינות משקפיים.
לעיתים ההחלטה הסובייקטיבית היא לתת חדות אחרת לכל עין. ולכן טענתו נשמעת תקינה.
בהחלט מקובל לעיתים לתת מספר נמוך מעט מהבדיקה האובייקטיבית.
המבחן הוא החיים..
נוחות ותפקוד ראיה ביום יום. ללא עצימות עיניים כאלה ואחרות אלא הראיה כיפשוטה.
במידה וזה טוב אז אין בעיה בד״כ.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
נטע לי25/08/2015מודה לך מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)