מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זמן מומלץ לשימוש בעדשות מגעטל08/06/2018
שלום, התחלתי להשתמש בעדשות מגע רכות של acuve יומיות מאפריל 2017 עד אפריל 2018 במשך כל זמן העירות חוץ משינה ומקלחת. מידי פעם הייתי נרדמת איתם לשעה שעתיים בטעות אך אני לא יודעת כמה השפעה היה לזה בעיניין. כעבור שנה עשיתי בדיקה שגרתית של הקרנית והרשתית אצל רופא עיניים ונאמר לי שיש לי התפתחות של כלי דם בעין כתוצאה מחוסר בחמצן ושימוש מוגזם של העדשות. מאז אני שמה עדשות כ8 שעות ביום ובשאר הזמן לובשת משקפיים. הלכתי לבדיקה לאחרונה ונאמר לי שיש שיפור ועם המצב כרגע אפשר להישאר להרבה מאוד שנים בלי סיכון. אני מעוניינת להגדיל את משך זמן השימוש בעדשות בלי לעודד התפתחות של כלי דם חדשים בעיניים. כמה שעות מומלץ לשים עדשות יומיות acuve ביום בלי להגיע למצב של חוסר בחמצן בעין והתפתחות כלי דם בקרנית עקב שימוש ממושך מידי עם עדשות? ואם צריך לתת הפסקה לעיניים ימים שלמים בלי עדשות במהלך השבוע? אשמח מאוד להיות עם עדשות כמה שמומלץ ונכון ולשמור על עיניים בריאות כמה שניתן. תודה רבה והמשך יום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע שימוש ארוך
דודו ראובן09/06/2018הי ,
חלק מהעדשות היומיות עשויות מחומר שמעביר חמצן בצורה אופטימלית .
לגבי כמות השעות , זה שונה מאדם לאדם כך שאם את מגדילה תהיי במעקב על כלי הדם לאחר כמה חודשים ובמידה והכל תקין תוכלי להמשיך תוך מעקב שנתי אצל הרופא/אופטומטריסט .
באופי כללי רצוי לאפשר זמן ללא עדשות בערב ובבית , וכך לאפשר אוורור.
אין הנחיה של הסרה לימים שלמים ואם את עוקבת באופן סדיר וקשובה לעיניים אז את מתנהלת נכון .
דגמי העדשות עם מעבר חמצן מוגבר קיימים אצל כמה חברות וכמה דגמים והאופטומטריסט המטפל ימליץ .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)