מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקפי שמש אופטייםרונית27/06/2008
שלום, יש לי משקפיים עם מספר 3 וחצי בשתי העיניים וחצי צילנדר בעין אחת. למשקפיים יש קליפס מגנטי ואפשר לחבר אליהן משקפי שמש. הבעיה היא שמשקפיי השמש לא כל כך טובות וכשיש שמש חזקה, אני מסתנוורת וזה קשה במיוחד בנהיגה. אני רוצה לקנות משקפיי טיסים עם מסגרת מתכת או משקפיים אחרים העיקר שיהיו רחבים. כמה שאלות: 1. בחנות נאמר שאפשר להפוך חלק ממשקפיי הטיסים לאופטיים. האם העדשות לא יהיו עבות מידי עם מספר כזה? 2. האם זה בריא לעין להסתכל דרך עדשה רחבה? האם זה לא עלול להגדיל את המספר? אולי עדיף עדשות יותר צרות ? 3. המוכרת אמרה שלעדשה יש צפיפות 1.5 או 1.66 ובגלל המספר שלי אני צריכה צפיפות 1.66, מה זה אומר צפיפות של עדשה? 4.האם יש חנות שמתמחה במשקפיי שמש אופטיות באזור הצפון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי שמש אופטיים
הילית פלמור27/06/2008שלום רוני,
ראשית ,שיקולך נבון במעבר למשקפי שמש אופטיים ,שכן כך ניתן לבחור משקפיים אשר יסתירו במידה רבה יותר את קרני השמש המזיקות,ולפיכך מגנות יותר על העיניים מאשר עדשות קטנות .(וודאי שלא יגרמו להרעה במרשם!)
אכן ניתן להפוך משקפי טייסים לשמש אופטי,בהתאם לכל הנתונים,כולל: מרשם,מרחק בין אישונים,גודל מסגרת ועדשות,סוג עדשות.
ניתן לייעץ לך כבר בחנות ע"י תכנון טלפוני עם המפעל ,איזה עובי יצא בצדדים הטמפורליים (החיצוניים) של העדשות ששם יצא העובי העבה ביותר (אם את קצרת רואי )או בחלקים הפנימיים (אם את רחוקת רואי),וכך תדעי בדיוק איזה עובי צפוי להתקבל(בהתאם לסוג העדשה : 1.5 ,או 1.6 שיותר דקה או 1.67 שעוד יותר דקה. (צפיפות העדשה = דקות העדשה ).
אשמח לעזור לך בכל עת,
הילית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)