סוגי עדשות מולטיפוקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוגי עדשות מולטיפוקל
    משה ניב
    28/06/2008

בבדיקה שערכתי לעדשות מולטיפוקל הציעו לי ב 2 חנויות עדשות של רודנשטוק. באחת הציעו עדשות מסוג מולטי גרסיב my view ואילו בחנות השנייה הציעו עדשות רודנשטוק מסוג top clear . בדקתי באתר של רודנשטוק ושם לא הופיע דגם זה כלל. בדקתי עם החנות והם השיבו שזו עדשה חדשה לחלוטין. כמובן לא נראה לי שעדשה שקיימת בחנות בארץ לא נמצאת באתר של רודנשטוק אבל אולי אתם יודעים מה זה top clear של רודנשטוק?? ושאלה נוספת. לפני כ 3 שנים ניסיתי עדשות מולטי פוקל עם ליטוש אחורי של אסילור ולא הסתגלתי .האם מאז הטכנולוגיה השתנתה וקיימות עדשות טובות שמרחב העיוותים בהם הצטמצם ואם כן מאיזה חברות??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סוגי עדשות מולטיפוקל

הוספת תגובה

• סוגי עדשות מולטיפוקל

קרן ריחני
    29/06/2008

שלום משה ניב,
    עדשת MY VIEW של רודנשטוק זו עדשת פרוגרסיב (מולטיפוקל)בטכנולוגית ליטוש אחורי הקיימת כ 8 חודשים בשוק וזמן הייצור שלך כשבועיים.
    עדשת TOP CLEAR של רודנשטוק זו גם עדשת פרוגרסיב בליטוש אחורי הקיימת כחצי שנה בשוק וזמן הייצור שלה כשבוע.
    ההבדל בין העדשות האלו חוץ מאשר זמן הייצור הוא גובה הייחוס, כלומר גובה מינמלי לסימון מרכז האישון עד סוף העדשה כלפי מטה ואשר משפיע על בחירת גודל המסגרת, אך בשתיהן יש מספיק וריאטיליות לגבי גודל המסגרת והחלטה זו (של גובה הייחוס)יותר נתונה לאופטומטריסט בסימון העדשה.
    הטכנולוגיה של עדשות הפרוגרסיב כל הזמן מתחדשת והיום יש גם עדשות בשיטת WAVE שקיימת למשל בלייזר או יצור של עדשות מגע וכך ניתן לנתח לכל מבט שהעין תביט את תנועת האור ולהגיע לרזולוציה יותר גבוהה יחסית בנוסף יש עדשות היום שבזמן הבדיקה נמדדים פרמטרים נוספים חוץ מאשר מירשם וגובה ייחוס כמו: קמירות המסגרת, זוית פנטסקופית (הזוית בין העין למסגרת), מדידת תנוחות הראש בזמן תזוזה (נמדד על ידי מכשיר ) . כל אלו מגבירים את רמת הדיוק והרזולוציה ויכולים בשאיפה להקל על הסתגלות הלקוח לעדשות.
    ההסתגלות למולטי ,למרות זאת, לא נקבעת אך ורק על סוג העדשה אלא גם על מירשם מתאים, סימון נכון, חיתוך מדוייק(בהתאמה לסימון),התאמה לצרכים של הלקוח,ושימוש נכון של הלקוח במולטיפוקל .
    אחרי 3 שנים אכן כדאי לנסות שוב להסתגל למולטיפוקל בשנית, אולי הפעם זה יצליח.
    בהצלחה ופה לרשותך אם תצטרך בהמשך.
    קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני נתקלתי באותה בעיה

אפרים זגה
    22/09/2014

שלום .קניתי עדשות טופ קליר לפני זה היה לי שמיר הם היו נהדרים עכשיו לא כל כך טוב לי , מה ההבדל בין רודינשטוק לטופ קליר באיכות והאם יש הבדל במחיר בין רודינשטוק לטופ קליר tusv k,auc,fo/

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לסוגי עדשות מולטיפוקל

קרן ריחני
    29/06/2008

שלום בשנית ,
    לגבי שאלתך לצימצום מרחב העיוותים: עדשות בליטוש אחורי לכל סוגיהן מצמצמות מאוד את העיוותים שבחלקה הקדמי של העדשה ולכן בדוק פרמטרים אחרים שהזכרתי בהודעה הקודמת כיתרון הסתגלותי למולטיפוקל.
    בהצלחה שוב
    קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו