לקנות או לא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקנות או לא
    מרגלית
    23/07/2008

שלום רב, אני סטודנטית בת 26 ושמתי לב לאחרונה שממעבר של כתיבה במחברת לקריאה מהלוח יש לי זמן הסתגלות דיי ארוך וטשטוש בראיה. רוב הפעמים יחסתי את זה לצבע של הטוש של המרצה והתאורה ליד הלוח (זה נראה לי כאילו התאורה מסנוורת את הלוח ). החלטתי לבדוק את הנושא ונכנסתי לחנות משקפיים לבצע בדיקה. האופטימטריסת אמר לי שיש לי 3/4 צילינדר. בחנות אחרת לא אמרו לי את המספר (הם שומרים את זה לעצמם כדי שאני אקנה אצלהם) אבל נתנו לי להסתכל על החנויות ממול עם העדשה שהם התאימו לי ובלי וראיתי שיש הבדל של בהירות הצבעים וקצת חדות בפרטים שאני רואה. השאלה שלי האם כדאי לי לקנות משקפיים או שבגלל שזה מספר נמוך אין בזה צורך לעת עתה? ואשמח אם תסבירו לי מה משמעות הצילינדר... בתודה מראש, מרגלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לקנות או לא

הוספת תגובה

• לקנות או לא

קרן ריחני
    23/07/2008

מרגלית שלום, <br />אם הצילינדר שמצאו בבדיקה הוא בשתי העיניים אכן יכול להיות שזה מה שגורם לך לא להתפקסס טוב בלוח. בנוסף את יכולה לבדוק עצמך גם בנהיגה בלילה אם את מתקשה לקרוא שלטים או מספרי רישוי וזו גם עדות לצורך בתיקון ראיה קטן.הצורך בהתמקדות בקריאה וגם בכתב על הלוח מקשה יותר על מערכת הראיה מאשר במבט למרחק שאין בו צורך בהבחנת פרטים .כמו כן חשוב לשלול בבדיקה את הקושי במערכת הראיה שלך במיזוג דו-עיני ואקומודציה למרחק וקריאה, או בשפה יותר פשוטה יש צורך בכמה בדיקות קלות כדי לוודא שמדובר רק בתיקון צילינדרי ולא בקושי אחר של מערכת הראייה. את יכולה לקחת עוד חוות דעת במקום אחר כדי להיות בטוחה (הצילינדר יכול להשתנות במעט בבדיקה לבדיקה-אל תתייחסי לכך).אך בהחלט יכול להיות ש 3/4 צילינדר בשתי העיניים ללא תיקון יפריע לראיה למרחק (במיוחד בלוח ונהיגה בלילה).<br />בהצלחה<br /> קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו