מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדשות מגע צבעוניותאני24/07/2008
שלום, אני בת 13 וחצי ועברתי בדיקת ראייה , קננו לי משקפיים ועדשות מגע רגילות. השאלות שלי הם : 1. האם יכול להיות שבגלל שאני לובשת משקפיים ועדשות מגע יעלה לי המספר והאם הוא לא יעלה אם אני לא ילבש אותם, כי המספר שלי הוא -0.75 ו - 1.00, זאת אומרת שאני יכולה עדיין לראות טוב. 2. האם עדשות מגע צבעוניות יכולות להזיק לעייני, ואם כן איך אפשר להמנע מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני
קרן ריחני25/07/2008שלום לבת ה 13,
תשובותי הן:
1. המספר שלך לא יעלה אם תרכיבי משקפיים או לא. אם הוא ישתנה זה בעקבות שינויים פיזיולוגים של העיניים שלך או סיבות אחרות. אך רצוי כן להרכיב את המשקפיים כדי לא לאמץ את העניים ובכך לגרום לכאבי ראש ובכלל -לא עדיף לראות טוב יותר אם אפשר??
2.עדשות מגע לכל סוגיהן עלולות לגרום לנזק בעיניים בצידה והשימוש בהם לא נכון. בעקרון אסור להרכיב עדשות מגע כל יום ולא מעל 8 שעות ביום. כמו כן מאוד חשוב הנקיון של העדשות עליך ובמחסנית וכן הנקיון שלך מאוד חשוב (ידיים). התאמה לא נכונה של העדשה לעין גם יכולה לגרום לנזק עתידי לעין. אני ממליצה לך לקבל הסבר מפורט והדגמאות מהאופטומטריסט שבדק אותך-כך תילמדי יותר טוב על השימוש בעדשות מגע.
בהצלחה ובזהירות
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)