מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זמן הרכבה-עדשות יומיות מול חודשיותיוחאי25/01/2010
לא מזמן עברתי ממשקפיים לעדשות חודשיות של Bausch&Lomb,כאשר יש לי גם צילינדר בשתי העיניים.(לא יודע אם זה חשוב)
בכל מקרה,האופטומטריסטית שלי אומרת, שעדשות הן לא תחליף למשקפיים,וניתן להרכיב אותן עד 8 שעות ביום.
זה קצת מעט בשבילי,וקראתי כאן בפורום באחת התשובות,שאפשר להישאר עם עדשות עד מקסימום של 12 שעות.(חבר אמר לי שהוא מרכיב כל היום)
האם הדבר זהה בעדשות יומיות,או שניתן להרכיבן יותר שעות במשך היום?
פשוט כי עדשות יומיות לא דורשות ניקוי,ויש להן עוד יתרונות כמו אפשרות למקלחת וכניסה לים.
בתודה מראש,
יוחאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן הרכבה
אורטל לביא27/01/2010אין הבדל בזמן ההרכבה בין עדשות יומיות לחודשיות,ישנו הבדל בחומר גלם ובנוחות לאורך שעות ההרכבה.
האופטו' שלך אכן צודקת שעדשות מגע אינן תחליף למשקפיים ורצוי להרכיב גם וגם לסירוגין.
ההמלצה לרוב היא הרכבה של בין 10 שעות למקסימום 12 שעות ביום.
מה גם שהייתי ממליצה לנקות אותן כמו שצריך ולשמור על הגיינה מקסימלית כדי למנוע אלרגיות.
היתרון של עדשות יומיות שהתחלופה שלהן היא יומיומית,בשום אופן לא מומלץ להתקלח איתם ובטח שלא להיכנס איתן לים.!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה,ועוד שאלה קטנה
יוחאי28/01/2010כשאני שוטף בבוקר את המחסנית לאחר ששמתי את העדשות,כתוב בהוראות שיש לתת לה להתייבש באוויר הפתוח,ואז לסגור אותה.
אני משאיר אותה כמה שעות,ועדיין נראה שהיא לא יבשה לגמרי,שזה מוזר לי מאוד,כי התמיסה הזו אמורה להתייבש ממש מהר.
אולי אני מסתכל בפלסטיק,ונדמה לי שהוא עדיין רטוב.
מהיגיון פשוט ברור לי,שזה שאני משאיר אותה פתוחה שעות רק מגביר סיכוי לזיהומים,כי כך לכלוך מהאוויר צונח ישר לתוך המחסנית.
בפועל,אני משאיר אותה ואת המכסה שלה פתוחים משהו כמו 5 שעות.
האם מספיק לייבש כ-15-20 דקות ולסגור,או פשוט לנער מעל הכיור ולסגור,או לחילופין,להניח הפוך על מגבת/משטח נקי?
האופטומטריסטית שלי אומרת לי,שרק בפעם הראשונה צריך לייבש,ובפעמים שלאחר מכן לנער ולסגור,אבל בהוראות של התמיסה(ReNu) כתוב במפורש לייבש באוויר הפתוח.
אז מה באמת נכון לעשות?
בתודה רבה מראש,
יוחאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
אורטל לביא08/02/2010הייתי ממליצה לנגב את המחסנית במגבת נקייה ויבשה שלא משאירה סיבים או להניחה הפוכה על משטח נקי ויבש.
אין לסגור אותה כאשר היא רטובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)